levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. mustang

mustang Ali günay

Abi çok faydalı bilgiler ellerine sağlık

2. mehmetsahin

mehmetsahin mehmet şahin

En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Levrek Tecrübelerim

Tekne ile çapa yada kürek üstü yemli levrek avlarında mazmuz dediğimiz ön yemleme işi önemlidir..Bu işin esprisinin altında levreğin yiyeceği değil onu o mevkiye çekecek kokuyu etrafa salmak bununla birlikte atılacak mazmuza levreğe yem olacak hayvanları çekebilmektir..Koku olayı için şöyle bir örnek verebilirim..Yaz aylarında suyun ısındığı dönemlerde taze kaşar peyniri(sakıpağa paket kaşarı) ile levrek yakaladığım çok olmuştur..Bu yeme aslında diğer küçük balılar ve kefaller gelir.. Ama levrek de kıskanç bi balık olduğu için önce kokuya gelir. onlar kaşarı pitiklerken aralarından saldırarak yeme atlar.Bu hamurla kefal yakalamada sargoz yakalanması ile aynıdır..Dolunaya yakın vede tam dolunay zamanlarında sargozlar 2300 dan sonra taşlıklardan ayrılarak yaylıma çıkarlar bu esnadada yemlenmek için kefali takip ederler..Atılacak peynir suyu ile hazırlanmış iri bir parça hamura saldıran kefallerin arasıından gelip hamuru kaparlar..(oysa yıllarca teke.mamun gibi yemlerle tutmuştum)..mazmuzlamada eğer karides midye yada sardalya veya hamsi kullanılacak ise bu malzemenin biraz bekletilerek kokutulmasında fayda vardır..balık mazmuzunda küçük çakıllarla hamur yapılması hem mazmuzun çok dağılmamasına hemde kokunun çok uzun sürede yayılmasını sağlar...

3. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Mehmet abi çok faydalı ve değerli bilgiler vermişsin. Tamamının kendi deneyimlerine dayalı olması çok güzel. Bu bilgiler ışığında güzel raporlar da okuyacağız inşallah, eline saglık ...

4. mehmetsahin

mehmetsahin mehmet şahin

En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Görevimiz

Murat kardeş bi hışımla oturup bişeyler aktarmaya çalıştım..Ama dediğin üzre hiç biri alıntı değildir..Fiili yaşanmışlıklardan derleme..Bu konu tamamen yaşa ve gör misali ama olması gereken tek şart yılmamak bıkmamak ve sürekli denemek vede değiştirmek.Denizi iyi gözlemlemek işin temel felsefesi, balık hareketlerini gözlemleyerek yapılacak denemeler üst üste geldiğinde İŞTE BUUUU diyorsun..Bu çorbada bizim de bi pincik tuzumuz olursa ne ala..:))

Rastgelsin devamıyla gelsin:)))

5. murat kayadelen

Bir pincik tuz olurmu abicim, sen resmen çeşni yaptın :).. Eline emeğine sağlık, inşallah hava-su biraz ısınmaya başlayınca ben de denemelerime devam edeceğim, selamlar..

6. mehmetsahin

mehmetsahin mehmet şahin

En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Kar suyu

Sen ısınmayı bekleme eğer bu kış gerçekten şimdi başladıysa 2 derece daha deniz soğudumu kap şemsiyeyi doğru dere ağzına levrek toplamaya git bence..:))Ama levrek ama kefal illaki çuvalla bişeyler toplarsın...:))

7. giyim16

giyim16 fezail ulukaya

çok yararlı bilgiler çok teşşekürler herkeze..

8. murat kayadelen

Amaç balık toplamak olsa onun farklı farklı yöntemleri var..:) Bizim istediğimiz balık avcılığı yapmak, yani avlanmak, usulünce , edeplice, amatörce ve sportif. İnşallah balık toplayanlardan balık kalırsa havalar biraz ısınınca denemelere başlarım, selamlar....

9. orange

orange Bora Sulher

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    oasys/ryobi
    En İyi Avı:
    Levrek 4600 gr
    Selamlar olsun Üstadlarım,
    bu güne kadar birçok levrek avım oldu ancak şu son zamanda avlamak istediğim neredeyse 1,5-2 kg lık levrekler gözümün önünde aterina sürülerine dalarken aynı aterina ebatında olan river sea marka 6 cm lik rapalamı neredeyse üzerlerinde gezdirmeme ragmen, hiçbir levrek arkadaş gelip de yoklama tenezzülünde bulunmuyor... bu durum beni delirtmekte.. öncesinde aldığım levrekler genelde madye ve mamunla olmuştu. şu an neden bu şekilde bir durumla karşı karşıyayım bilmek istiyorum,
    eğer yardımcı olabilirseniz ne mutlu, inanın sabahtan bu yana tüm konuyu okudum 74 sayfayı da, birçok arkadaş ve abilerimiz çok değerli bilgilerini paylaşmışlar hepsine çok teşekkür ediyorum ancak nacizane durumuma bir can simidi atabilecek biri varsa çok müteşekkir olacağım...
    Saygılarımla,
    Bora Sulher

10. longveicle

longveicle vedat

En İyi Avı:
    Levrek 3,750 gr
    Arkadaslar Tunustan selamlar,
    Tunusta yaşıyorum ve yeni ilk levregimi tuttum 600 gr 1 aydırdır ugrasıyorum nerede bulurum diye en sonunda avlagımı keşfettim.Burada satılan takımlardan aldım ama daha öncesinde böyle takım hiç görmemiştim.sizce bu takımın amacı nedir. 2 adet küçük levrek denize salındı.yem olarak kaya kurdu kullanıldı yer liman agızı.saat 13:00.Buradaki takımlar 70 gr lık kursunun üstünde ve altında 2 igneden oluşuyor tuttugum ballkların 3 ü de kursunun altındaki yeme geldi.
    Bu takım ne için kullanılıyor olabilir.

Rast gele herkese

11. vetheklevent

vetheklevent Levent

Favori Kamış:
    dandik 2.40 spin
    Favori Makine:
    Remixon teben SR 400
    En İyi Avı:
    levrek 2.5 kg
    yeni avlağını bulman işin %80 ini bitirdiğin anlamına gelir.
    satın aldığın takımın fotoğrafını koyarsan yorum yapma şansımız doğar. kancaların nedir kurşun nasıl yerleştirilmiş bunları bilmemiz lazım.
    levreğini tebrik ediyorum.
    rasgele

12. longveicle

longveicle vedat

En İyi Avı:
    Levrek 3,750 gr
    şu anda eklenti ekleyemiyorum nedense ama şöyle tarif edeyim agırlıgın altında yaklaşık 20 santim sonra bir igne daha var agırlıgın üstünde yine yaklasık olarak 10 santim üstündede igne var

13. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    bizim burda sahilde baya büyük bir kanalizasyon suyu karışan dere var.baya pis kanalizasyon suyu.ama ne hikmetse dehşet kefal ve kefal yavruları var.şöle diyeyim geçen gördüm adamın biri denizle derenin birleşdiği yere beline kadar girip serpme ağ atıp atıp çekiodu.6 dk da bir büyük yoğurt kovası kadar kefal yakaladı ve bayada çıkıo kefal, eli boş denen yok nerdeyse.acaba bu pis suda levrek çıkabilirmi bu kış vakdinde.

14. xco

xco sercan

Abi çok faydalı bilgiler ellerine sağlık

15. murat kayadelen

Benim tahminim, kurşunun altında kalan iğne boşta olduğu için suyun hareketi ile sürekli salınarak daha cezbedici olmuştur. Özellikle kumluk bölgeler için güzel yöntemdir..

16. sulhi yücel

sulhi yücel sulhi yücel

Favori Kamış:
    RODER/ST/4204
    En İyi Avı:
    2/kilo turna.
    paylaşımlar için teşekkürler.

17. longveicle

longveicle vedat

En İyi Avı:
    Levrek 3,750 gr
    bende biraz geliştirip mantar ekledim bakalım ne olacak :)

18. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    RYOBİ ECUSİMA 6000 Vİ DAM SPEEDCAST 850
    selamlar
    aranıza bende yeni takıldım kuşadası mevkiinde pamucak sahili zeytin köy sahili maydonoz koyu civarlarında özellikle levrek rapala canlı yem vs.vs. ince püf noktaları konusunda bilgi verebilecek değerli ustalarımdan yardım bekliyorum

19. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Tanışalım başlığı altında bir konu açıp kendinizi tanıtırsanız ilerideki paylaşımlarda faydalı olacaktır.

Levrek bölgelere göre küçük nüans farklılıkları olsa da genellikle aynı av şekilleri ve olta düzenekleriyle av verir. Mesaj yazdığınız başlık zaten birçok ayrıntılı bilgi ve görüş içeriyor.

Bunun dışında sahte yemler başlığı altında levrek avında rapala vs ile ilgili onlarca konu bulabilirsiniz.

Denizlerimizden güncel av raporları kısmında yapılan levrek avlarını inceleyebillir, avların hangi ekipmanla yapıldığını gözlemleyebilirsiniz.

Ancak takdir edersiniz ki levrek avıyla ilgili yüzlerce konuyu bir mesaja sığdırmamız mümkün değildir.

20. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    RYOBİ ECUSİMA 6000 Vİ DAM SPEEDCAST 850
    teşekkür ederim hemen araştırıyorum