Serdar Kardeşim, yazdıklarından bunu çok istediğin belli. Senin bu samimi dileğine ben de açıklıkla bir cevap yazmak istiyorum.
Levrek denizlerimizde pekçok ünvanı hakeden bir balıktır hiç şüphesiz.. Gerçekten de asil ve akıllı bir balıktır ama sonuçta balıktır işte.. Ve bu akıllı balığın maalesef basit avlanma yöntemlerine korkunç bir zaafı vardır.

Çok levrek yakaladım, profilimde de var ama hiç ukalalık etmek istemem. Levrek gerçekte avlanılması son derece kolay bir balıktır, eğer avlandığınız yerde varsa.
İşte sana uyguladığım çok basit bir yöntem.
0.35 beyaz misina, orta boy beyaz, düz galvaniz bir iğne, iğneden yaklaşık 1.5 m kadar yukarıda uygun büyüklükte bir fırdöndü. Kıyıdan avlayacağımız için çantamızda rüzgarlı havada ilave edebileceğimiz muhtelif kayar kurşunlar.
Bir adet sapı gerektiğinde uzayabilen kepçe, bir kilo kadar sabah erkenden alınıp pulları ihtimamla temizlenmiş taze, çok iri olmayan sardalya. Sardalyalar pulları ayıklanıp hemen bolca tuzlanacak ve birkaç kat gazete kağıdına sarılıp suyu emdirilmek üzere akşama kadar buzdolabında saklanacak.
Akşam saat 18.00 gibi ( Yazın güneş battıktan sonra) bir balıkçı barınağı, marina .v.s gibi bir bölgeye gidilip önünde tekne bağlı olmayan bir yere tezgah kurulacak. ( Sabahlanacağı için tabure, giysi yiyecek .vs tam olacak)
Gazete arasından çıkarılan sardalya bir tahta üzerinde keskin bir bıçakla yarısından düzgünce kesilip ayrılacak, kuyruk da kesilip atıldıktan sonra kalan kuyruk tarafındaki parça iğneye mümkün olduğunca saklayacak şekilde takılacak. Savrularak yaklaşık 10-15 m kadar ileriye atılacak.
İşte hepsi bu..İster elinde tut (öneririm), ister yere serip bir ağırlık ve işaret koy. Elde tutarsan küçük balıkların yemi bozup bozmadıklarını vuruşlarından anlıyabilirsin.( Bir keresinde ben yemin hemen bozulup sırf kılçık kaldığını görünce iğneyi küçülttüm , inanmazsın ama 2 saatte 26 adet mavraki kefal aldım. (Sirkülerden önceki yıllarda..

) Bazen de iri mırmır atlıyor gece yarısı.Kiloluk filan..
Biz gelelim levreğe. Levreğin ne zaman vuracağı veya vurup vurmayacağı tamamen şansa kalmış. Bazen oltayı atar atmaz, bazen gece yarısı, bazen de "Nalet olsun, ben vazgeçtim" dediğin anda..
Ama vurdu mu koluna elektrik çarptı zannedersin. Zannkk diye elini alıp gider.. Çekerken 0.35 in sündüğünü hissedersin ödün kopar.. Balık hemen su yüzüne çıkar. Zaten yakın mesafededir. Suyun yüzünden çekersin kepçeye kadar şapırdata şapırdata. Genelde sakin gelir. Daha ne olduğunu anlamamıştır. Ama her an dellenmesine hazırlıklı ol. Öyle bir durumda avcunu gevşet bırak gitsin. Az sonra yine sakinleşir.. Telaş etmeden kepçeye sok.. Kendini yeniden doğmuş gibi hisset..
Tercihan Mayıs- Haziran ayları daha uygun oluyor. Yer dersen Çeşme Dalyanköy balık restoranları arasındaki boş yerler, Alaçatı balıkçı barınağı, Aliağa Çaltıdere köyü ilerisini öneririm.
Umarım yardım edebilmişimdir. En kısa zamanda senin ve bunu okuyan tüm arkadaşların rüyalarının gerçekleşmesi dileği ile.
Esen kalın..Rastgelsin..