levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    kıyıdan rapala-kaşık atarken rapala veya kaşıga 1m.den fazla misina baglıyoruz fırdöndüye baglıyoruz akıntıya göre bizim buralarda genelde en az 100 gr.kurşun ekliyoruz bu kadar gerisi oltayı atacak kişinin kuvvetine baglı at çek yapacak rapala-kaşıgı attıktan sonra yavaş yavaş çekeceksin kıyıya yaklaşınsahızlıcana sarıyorsun yoksarapala-kaşık dibe takılıp ordakalır

2. morrigan

morrigan

Favori Kamış:
    olta,çapari,kaşık,rapala,silikonlu yem vsvs..
    En İyi Avı:
    zargana-levrek-uskumru bide kaya balığı:)
    Ya 100 gr fazla değil mi hemen batmaz mı rapala? levrek üstteki balığ agelmiyor mu çünkü? ayrıca şamandıra kullansak aynı şekilde mi takılıyor o da?

3. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    şimdi benim anlattıgım genelde buralar için yani bogaza göre bu teknik akıntı olan yerde ve çinekop palamut vs.. kullanılır ve çogu zaman 150 kullanmamıza ragmen kurşun gibi suyun üstünde kayıp gidiyor bu sistemi levrege göre kursununu degiştirip kullanabilirsin eger yer 50gr yetecek bir yerse 50 gr atarsın

4. berk43

berk43

Favori Kamış:
    olta, sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 7 Kg.
    Kıyıdan Rapala İle Levrek avı

Merhabalar,
    Ben levrek için sürekli yapay balık ve kıyıdan at çek yöntemini kullanırım. Bir defa canlı yemle denedim ama misinam balığı çıkarmaya elvermedi:mad: .

Benim yapay yemler hakkında söyleyebileceklerim şunlardan ibaret:

1- Gündüz vakti açık renkte ve doğal bir görünüm sergileyen gümüş rengi yapay yem kullanmakta fayda var.

2- Akşama yakın kırmızı ve lila renk tonlarına yakın yapay yemler balığın dikkatini çekiyor.

3- Akşamdan sonraları ise koyu kahverengi, lacivert hatta siyaha yakın renkleri tercih edin. Ama bu key yapay yeminizde mutlaka ışıltılı bir düzenek olmalı. Işığı emen ve belli bir süre emdiği bu ışık sayesinde ışıldayan rapalalar mevcut.

Bunların dışında mutlaka belirtmekte yarar gördüğüm şu husus var: Rapalanın önündeki gagayı andıran kısmı kesin. Böylece rapalanız suyun üstünden gelecektir. Bugüne kadar suyun altından gelen rapaladan hiç randıman alamadım. Ancak sitemiz üyesi diamondsfocus nickli hocamızın tavsiyesiyle bu gagaya benzer düzeneği kesince levrekleri tutmaya başladım. Bir de havanın durumu son derece önemli. Duru sakin bir denizde ve pırıl pırıl bir havada şansınız pek yaver gitmeyecektir. Ancak kapalı, rüzgarlı havalarda ve denizin dalgalı olduğu anlarda kesinlikle avınız bereketli olacaktır.

Yukarıda yazdıklarım tamamen şahsi görüşlerim olup deneme yanılma yoluyla elde ettiğim sonuçlardır. Sizler de kendi tecrübelerinizi yazarsanız ortak bir paydada buluşur, en yararlı sonuçları elde edebilriz.
    Selamlar, saygılar, avınız bol, gününüz bereketli olsun...

kemoenes bunu beğendi.
  5. Matchbox

Matchbox

Skitter Pop (http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=SKITTER) ve Ragot Raglou nun simli gümüş rengini (http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=RAG RS 120) denemenizede tavsiye ederim.

6. morrigan

morrigan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çok fazla tecrübem yok ama ben de silikon yemlerden üstü mavi altı gümüş renkli olanlarını tavsiye ederim:)

7. berkal

berkal

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 3.5 kg
    Silikon yemlerden ilkbahar aylarında (nisan, mayıs) çok güzel randıman aldık ama yaz aylarında bir tane bile tutamadık. Aylara göre mi ayırt ediyor ki balık yemleri:D

8. morrigan

morrigan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Ya açıkçası yanlış bir şey söylerim diye korkuyorum ama bildiğim kadarıyla levrek yüzeydeki yeme atladığı için diğer abilerdende öğrendiğim kadarıyla iğneye yemi takıp biraz açıklık vermek yetiyor gerisi levreğe kalmış
    sitede usta levrekçiler var ben hemen onları uyarayımda sana yardım etsinler:)

9. ömer43

ömer43

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    büyük levrek için

berk ile beraber iken bir gün bırakma yapmak istedik.
    hocamızın tavsiye ettiği gibi ,35 lik misina bir metre,devamında bir metre serum lastiği ve sağlam bir metrede örgülü ip,ucunda ise 7 santim eyakın kefal canlı özellikle canlıyem ,bıraktık akşam üstü, sabaha vardığımızda ise ne görelim,35 lik misanalar kopmuş vaziyette bulduk ikiside aynı vaziyette berk ile birbirimize baktık acaba bu oltayı koparan balıklar nasıl bişiydi acaba değilmi berk?bu olaydan öğrendiğimiz şu ki daha sağlam bir bırakma ?çelik tel takviyeli
    o gün vakit yetersizliği yüzünden bu dönemde tekrarlayacağız ne dersin berk.?

10. berk43

berk43

Favori Kamış:
    olta, sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 7 Kg.
    Ne demek abi ya? Bu da sorulur mu? Aklima geldikçe hala hayıflanıyorum niye o gece bakmaya gitmedik diye. Ama bu sene inşallah o balığı biraz daha irileşmiş haliyle tutarız, ha ne dersin??:D :D :D

11. unal_zafer_murat_mutlu

unal_zafer_murat_mutlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    arkadaşlar rapalayla levrek avlamak için öyle uzaklara atmanıza gerek yok rapalayı,öncelikle hava şartlarının olumlu olması gerekir örnegin deniz sakinken rapala işe yaramaz ancak tesadüf olur,levek için yanani rapala atmak için en uygun hava lodostur,lodosta levrek kıyıya 5 metreye kadar girer bu da demektirki 10-15 metre rapalayı atmanız yeterli olacaktır.işin püf noktası ise şundadır,rapalanız iri hamsi kadar olmalıdır ve rengi hamsi,sardalye rengine uygun olmalıdır.rapalanın ortasındaki (karın altındaki)iğneyi komple cıkarıyorsunuz ve sonra kuyruktaki üçlü kancanın birini penseyle kesip ikili iğnebırakıyorsunuz.deneyin sonra görüşelim.unutmayın lodostaaaa:)

12. morrigan

morrigan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çok sağol ünal abi:) hiç göbekteki iğneyi çıkarıp sondaki 3lü iğnenin tekini kesmek aklıma gelmemişti:)
    bir de böyle bir soru var
    1 - Canlı yem kullanılırken yemi ağzından yada sırtından tek iğne ile serbest bırakmak yeterli olurmu ?

2 - Ölü yemlerde yemin seviyesi ne olmalı .(iskele altında ortalama derinlik 13mt) Yemi yüzeye yakın havadamı , dipten 1-2 kulaç kadar yukarıdamı yada tamamen dibemi oturtmalıyım... ?
    ...
    burda canlı yemde tek iğne yetiyormu levrek için yoksa 2li mi kullanmak lazım..Levrek kuvvetli hayvan neme lazım:)

13. unal_zafer_murat_mutlu

unal_zafer_murat_mutlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    ok

slm çiçek canlı yamde örnek sardalyede yemi tam ortadan kesip iğneyi balığın kuyruk kısmından tamamen misineye gecene kadar takıyorsun sonra bakılgın
    biraz alt kısmından tekrar iğneyi yeme batır.iğneyi ordanda tamamen gecirirken iğnenin kuyruğunu balığın içine geri sok ,sonra iğnenin azının çok az bir kısmı dışarı cıkacak şekilde dışarıda bırakişlem tamamdır. 2....diğer cevap ise yapay yemi kesinlikle dipe felan yatırıp çekme yapma,attıktan sonra rapala 20cm den fazla derinlikte olmamak şartıyla yavaş yavaş cekme yapıyorsun yalnız yapay yemle avlanılacak yer konusunda yüksek yerden degilde kıyıdan yani denizin sıfır noktasından ve denize akan tatlıssu agızlarında avlanılırsa başarı elde etme olasılğı yüzde 50 artar:::::)))))

Son düzenleme: 11 Ocak 2007
  14. ömer43

ömer43

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    levrek bir efsane..

levrek bir efsane
    sen denizi görüyorsan levrekte seni görüyor demek tir kamuf le olmak zor hele bir düşüncem var levrek bir göz hayranı en güzel gözlü rapala en iyi rapala olduğu gibi en korktuğu şeyde insan gözü diye düşünüyorum . senin gözlerini gördüğü anda kaçtığını rapalayı kovalamayı bıraktığını biliyorum .
    sabah gün doğmadan ve gün doğduktan sonra da 2 saatin var hele yaz döneminde .
    en çok hoşuma giden şeyde hocamın levrek avlarken onu seyretmek tavşan görmüş tazı misali .yere çöker ben anlarım levrek geliyor demektir .artık artık karşılıklı oynaşmalar başlar suyun üstünde bir boğuşma taki oltanın ucu eğilene kadar .artık iş tamamdır .bir sonraki levreğe kadar.
    sansınız bol olsun

15. bmutlu

bmutlu

Favori Kamış:
    asso,yozuri.prencess,rapala
    En İyi Avı:
    ILDIR 4 kg baracuda

16. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Yahu bi levrek hastalığıdır sardı bu aralar. Benki levrekle hiç bir münasebetim olammıştı bugüne kadar benide levrek hastası yaptınız valla. Marmarada neyse nasıl nerde tutcaz bu balığı tutan bilen varsa yardım etsin lütfen.

17. hsnsenel

hsnsenel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sinarit
    levrekçileri burda görmek süper. arkadaşlar ben senelerdir teke ile levrek tutuyorum ama kış şartlarında teke toplamak zor epey bende rapalaya geçeceğim levrek rapalacılığı konusunda bilgisi olan arkadaşlara danışmak istiyorum nasıl bi rapala yerinde olur. bide bi kaç taktik ii olur. şimdiden teşekkürler..

18. bmutlu

bmutlu

Favori Kamış:
    asso,yozuri.prencess,rapala
    En İyi Avı:
    ILDIR 4 kg baracuda
    sevgili arkadaşım öncelikle imza ayarlarını yapıp kendini tanıtırsan seviniriz rapala olayına gelince yozurinin pins minnow 5 cm liğini m176 ve m177 modelini onerimim bunun yanında 8.5 cm lik beyaz simli ve yeşil forforlu silikonları tavsiye ederim eğer daha buyuk dusunyorsan trofe levrek rapalayla yakalıcaksan yozurinin cyristall minnow sırıtısı dene, benim kıyıdan buyuk levrek için tavsiyem canlı isparoz gamit kefal yada şeffaf olan kaya balıgıdır

19. redbullah

redbullah

Favori Kamış:
    Çeşitli oltalar
    En İyi Avı:
    4.9 Kg.Lagos
    Bendende Birkaç Fikir...

Arkadaşlarım..Öncelikle söylim..Levrekçi değilim..Ama hem ülkemizin tüm denizlerinde avlandığımdan,ayrıca meraklı ve araştırmacı balıkcı olmamdan dolayı levrek konusundada duyduğum ve gözlemlediğim bazı fikirleri sizlere verebilirim. .Bu konuyla ilgili tüm yazıları okumadım..o yüzden daha önce yazılanların tekrarı olursa kusura bakmayın..
    Önce levrek izlenimlerim;Bu arkadaşın:p nedense en saldırgan olduğu zaman güneş doğuş ve batışından 1 saat önceyle,bir saat sonrası arası.Yani en kolay av zamanı.Gündüz oldukça sakin oluyor.Gece daha saldırgan.Hiç levrek tutmadım diyenler üzülmesinler.Av yerlerinde varsa birgün elbet en olmadık oltaya geliverir.Avlanırken bazen en güzel av sistemini yutmazlar.Kurnazdırlar.Bazende hiç bir balıkta olmayacak aptallığı gösterirler.(Bir gün püskül şeklinde parlak iğneleri ince mesinalara bağlamış denizde çalkalıyor,levreğe canlı atmak için aterina çarptırıyordum.2 kiloluk bi levrek pat diye iğne demetlerine dalmazmı,yine birgün yemli dip avı yaparken izmaritlerin boşalttığı oltayı sinirle çekerken yarı yolda bi tane kiloluk oltaya biniverdi.Onun için diyorum,umulmadık bir yerde ve şekilde tutuverirsiniz).İnsanların kendisiyle göz teması kurmasından hoşlanmazlar.(Hani reklamda varya,-O.Bayülgen-şifre yazılırken kasiyer kız sağa sola falan bakıyo,öyle yapıcaksınız:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: .Ayrıca bilhassa gündüz levrek avı ayakta yapılmaz.Çömelmek gerekir.Güneşin gölgemizi suya düşürmemesi gerekir.Yoksa ürker.Birde geceleri sigara ateşinden bile huylanır.Hareketli ışık v.s olmayacak.Sesede hassastır.
    Avlanması için önerilerim;bu sayfalarda yazılan tüm usul ve teknikler şüphesiz denenmiş faydalı şeylerdir.Ama ben size buralarda olmadığını tahmin ettiğim şeylerden bahsedicem.Levrek dişsizdir.Bu yüzden avını pullar kolay kaydırsın diye kafadan yutar.Canlıya taktığımız iğnemizin alt veya üst dudakta olması daha iyidir.Mesinanında baştan kuyruğa doğru olması,hatta kuyrukta ufak bi ilmek olmasını tavsiye ederim.Yuttuğu yem ne olursa olsun hemen yutmaz,biraz ağzında bekletir.Huylanırsa kusar.O yüzden yemi aldığını hissedince biraz yutması beklenmelidir.Yine ava attığımız mesinanın kıyıda çok hafif iliştirilmesi gerekir.Eğer yer kumsa en iyisi 6-7 metre kuma serilmesidir.Betonsa,taşsa mesinanın üzerine ağırlık en fazla bi gazoz kapağı koymalıdır.Eğer canlı attıysak ufak bi sopayı dikip ucunda bırakmalıyız.Yemi aldığında en ufak bi çekme veya ağırlık hissetsin,hemen kusar....Devamı ....AZ SONRA......

20. redbullah

redbullah

Favori Kamış:
    Çeşitli oltalar
    En İyi Avı:
    4.9 Kg.Lagos
    Levrek Yazimin Devami...

Arkadaşlar..dedimya hem kurnaz hemde ürkektir.Bi okadarda meraklıdır.Dalanlar bilir,öbür balıklar kaçarken,o gelip etrafta dolaşır.Taki biz ona bakınca yani gözümüzü görünce kaçar.Denizdeki her türlü sesi,kaynaşmayı merak eder.;şte bundan yararlanarak yapılacak iki olta şekli.İlki su üstünde yüzen rapalada olur,kirbit kutusu büyüklüğünde strafor da olur,beyaz renkli 3 cm.çaplı,7-8 cm boyunda ilaç kutusuda olur.Hatta ilaç kutusuna bir kaç ses yapacak cisimde konabilir.Yani amaç çekilirken su üzerinde köpürme ve ses yapacak beyaz veya fosfor yeşili bir cisim olsun.Bunun arkasına 20 veya 25 lik bir mesinaya takılı tahminen 60 cm geride aralarında 20 cm mesafe olan 4-5 tane tüy çapari veya silikon zargana takılır.Ama en arkadakinin silikon zargana olması gerekir.Aynı bu sistemi geceleri fosforlu silikon zarganalarla yapabiliriz.Önde yüzen köpük yapan cisim peşi sıra iz yaptığı için ardındaki 25 lik mesinayı levrek farkedemez.Sizlerde bunları başka şekillerde denemek suretiyle dahada randımanlısını yapabilirsinizİkinci olta çeşidi ise 1 cm çapta,15-20 cm uzunlukta bir ağaç tahta v.s nin bir ucuna göze batmayacak şekilde 50 gr.civarında kurşun takılacak.diğer uca ise mesinamızı ve 50-60 cm lik 0.25 lik bedenin ucundaki damaksız rapala veya su üstünde hoplıyan rapala veya silikon balık veya üstüne iğne takılmış küçük ölü balık v.s takılıcak.Bu olta plaj veya kumlu yerlerde uygulanabilir.Oltayı attığımızda ucunda kurşun bulunan çubuk ağaç olduğundan suda dik vaziyette kalacak.biz çekmeye başladığımızda kuma sürten ucu peşi sıra bir kum bulutu oluşturacak.Arkasından gelen sahte yemde tam bu bulutun bittiği bölgede ilerleyecek.Yani etrafa kum perdesine saklanmak isteyen bir balık gibi görünecek.Mesafe ayarları şartlara ve malzemeye göre,deniz içinde gözlemlenerek ayarlanabilir.Bu tarif ettiğim her iki oltada atıp çekmek suretiyle kullanılır.
    Yazan arkadaşlardan birinin yazısında dikkatimi çekti.Kalamar veya sübyenin uzun kollarının yem olarak kullanılışını söylüyor.Doğru ,iyi yem ama üzerlerinde bulunan vantuzların alınması lazım.Üstünde kaldığında levrek ürküyor.Birde yem olarak kullanılan ayaklı kırmızı kurtlar var.Onlarıda çok seviyor.
    Şimdi ise sizlere şaşırtıcı bir avlanma şekli.Ağustos böceklerini yakalayıp canlı ve sağlıklı kalması için kapağı delikli içinde ot v.s olan bi kavanoza koyuyoruz.Sabah güneş doğarken böceğin kanadını uçamıyacağı kadar kesiyoruz.Ama biraz kalsınki ses ve çırpıntı yapsın.İğnemizi sırtından öldürmiyecek şekilde takıyoruz.Eğer yer uygunsa iskele v.s mesinanın kalınlığı önemli değil,böceği suya bırakıyoruz.Ama tam askıya gelecek şekilde.Yani sadece suya böcek girecek.Mesina girmeyecek.Sonrada kenara çekilip bekliyoruz.Kıyıda atacağımız zaman ise sağlam ve ince mesina kullanmalıyız.Ufak bir şamandırada gerekir.Ama atarken böceği rencide etmiyoruz.Zaten fazla uzağada atmaya gerek yok.Denizle derelerin birleştiği yerlerede bırakabiliriz.Levrek tatlısuyada girer.Kurbağayada bayılır.Meraklılarına...Tiksinmeyecek olanlara...
    Hepinize rasgele....