levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

  1. redbullah

    redbullah

    Mesajlar:
    20
    Şehir:
    İZMİR
    Favori Kamış:
    Çeşitli oltalar
    En İyi Avı:
    4.9 Kg.Lagos
    Levrek Avi-devam Ediyor

    Arkadaşlar yukarıda anlattığım şekillerden sonra sizlere başka bir tarzdan bahsedeyim:Tabiki yine tiksinmezseniz alternatif bir yem.Taze tavuk barsağından 7-8 cm.kesicez.Şöyle bi sıyırarak içindeki pislikleri atıcaz.Ama iyice sıyırmayacağız.Biraz b...lu kalsın.Bunu birkaç kere çevirerek tıpkı kurt gibi iğnemize takıp av yerimize atacağız.Hafifte akıntı varsa kurt gibi suda dalgalanır.Muhtemelki levrek yakalarız.Ayrıca yine aynı ürünü 2-3 cm kesip sonrada boylamasına kesip kurt gibi dip oltasına takdığımızda başka balıklarıda avlıyabiliriz.Av sonu elimizde kalan barsakları parçalıyarak av bölgemize atarız.En azından müşterilerin ayakları dükkanımıza alışır:D:D :D
    Tuttuğum bi levreğin karnından simsiyah tıka basa dolu iri hamamböcekleri varya.Onlardan çıktı,bir başka zamanda bir tanesinin karnından fare çıktı.Tabi hepside çöpe gitti.Şayet liman,şehir içi iskele falan gibi yerlerde avlanıyorsanız böyle sürprizlere hazır olun.Levreğin en sevdiği yerlerden biride denize açılan kanalizasyon gibi pis su çıkışlarıdır.Seneler evvel Mersinde Dağ Tenis kulübü diye bi parkın yanında denize şehrin kanalizasyonu akardı.En baboş levreklerde oradan çıkardı.Oradan yakalanan 2-3 kiloluk levrekler balıkçılara yada balık lokantalarına gider,nadide sofraları süslerdi.
    hepinize rastgele....
     
  2. diamondsfocus

    diamondsfocus

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    Kütahya
    Favori Kamış:
    Sadece Olta Avcılığı
    En İyi Avı:
    Levrek 8,1 kg ; Lüfer 1,15 kg ; Akye 4,5 kg ; Orkinos 30 kg ; Fangri 2,45 kg ; Çipura 1,15 kg
    Levrek Nasıl Tutulur !!!

    Merhaba Arkadaşlar

    Levrek çok kolay yakalanan bir balık değil tabiki, eğer öyle olsaydı cazibesi bu kadar olmazdı.

    Öncelikle Balık avcılığı yaparken öğrenmemiz gereken asıl şeyin Balığı nasıl tutacağımız değildir. Hangi balığı tutmak istiyorsak o balığı önce öğrenmeliyiz.

    Sizlerle bu bölümde bazı bilgilerimi paylaşmak istiyorum belki sizlere de faydası olabilir.
    Levrek çok hızlı büyüyen bir Balık değildir. Yaklaşık 3 yaşında 1,5kg ağırlığa ulaşabilir. Bu süreç içinde değişik tanımlamaları vardır ve ağırlığına göre isim değiştirir. Yani 500gr 'a kadar İspendek ; 500-1000 gr arası Palaz ; 1kg dan sonra adı Levrek olur. Mademki buradaki bölümde Levrekçiler olacaksa bu isimleri kullanarak belirtirsek ne tuttuğumuz daha kolay anlaşılır.
    İspendekler çok kalabalık bir topluluk (20-50) oluşturur ve genelde denizda otların adacıklar yaptığı bölgelerde yaşarlar ve bölgeyi terk etmemeye çalışırlar.
    Palazlar daha küçük topluluklarla dolaşır (5-10) ancak kısa bölgelerin arasında dolaşırlar ve daha geniş bir alanda gezinirler.
    Burada tektek,mamun,boru kurdu,sülünes,küçük yengeçler ve küçük balıklar ile beslenirler.
    Levrek olduklarında 1-3 lü gruplar daha sonraları da ( 3kg dan sonra) tek başlarına dolaşmaya başlarlar.
    Daha önce saydığımız yiyeceklerin yanına Kefal yavruları, yılan balığı yavruları, fındık fareler ve serçe kuşları da eklenir.
    Daha geniş bir alanda gezinir ve av ararlar. Levrekler en çok saydığımız yemleri bulabilecekleri yerlerde dolaşırlar. Bu yemlerin en çoğunun bir arada bulunduğu yerler "Dere ağızları" dır. Liman çevrelerinde de bu yemlerin çeşitliliğinin olması buralarda da sık dolaşmalrına sebeptir.

    Şimdi gelelim Malzemeye ve tutmaya.
    Misina önemli ama şunu bilmekte fayda var ! Dünya rekoru 2,9 kg çekerli bir misina ile 45kg lık balık tutulmuştur.
    Yani tek başına misina da kaliteli de olsa farklı ayrıntılar var..
    Olta ve oltamızın tokalarının kalitesi önemli..
    Makinamızın kalitesi önemli..

    En pahalı olan her zaman en iyi olanı değildir... Herkes kendi bütçesine göre en iyiyi bulmak zorundadır. Eğer Rapala ve Kaşık gibi takımlar kullanacaksak, buna göre seçmemiz gereken Malzemeler olacaktır.
    Yerine göre malzeme kullanmak önemlidir.

    Tekneden Levrek avlamak ile kıyıdan Levrek avlamak arasında kullanacağımız malzeme arasında da fark vardır.
    Tekneden 160-210cm arasında kamış kullanırken kıyıdan 210-240cm arasında olta kullanmalıyız.
    Teknede kullandığımız Makina 0,25-0,35 lik (150m) misina alabilen herhangi bir Makina olabilir. Ancak kıyıdan kullanacağımız misina kalınlıkları 0,18-0,25mm arasında olması gerekmekte ve Makina da Long cast tipi olması gerekir.
    Long Cast'ın anlamı uzak mesafe demek ve bu makina daha uzun atışlar için tasarlanmıştır.
    Ufak Rapala ve ağırlığı az olan sahtelerde 0,18mm lik misina kullanmanızı tavsiye ederim. Renk de önemli bir faktör olduğundan en uygun misina olarak Asso Discovery olduğunu söyleyebilirim.
    0.20 ve 0,25 lijk misina daha büyük ve ağır malzeme için seçmelisiniz.

    Levrek Kefallerle birlikte büyüdüğü için (Levrek dere ağızlarında ve içinde büyür yetişir) Kardeş kardeş yan yana dolaşırken kaçan olursa kovalayıp oynayarak yakalamayı sever. Yani kaçan balık Levreğin daha çok ilgisini çeker.
    Deniz bizim en büyük hocamızdır... Her şeyi denizi gözleyerek öğrenebilirsiniz...
    Biz de denizin bize öğrettiklerini uygulamaya çalışırız.
    Rapala at çek yaparken Levreğin en çok dikkatini çeken şey kaçan bir balık görünümü vermemize bağlıdır. Su yüzeyinin üzerinden atlayarak kaçan bir balık.
    Bunu yapabilmeniz için hangi boyutta olursa olsun Rapalanızın gagasını kesmek zorunda olmanızdır. burada gaga olarak nitelendirdiğim ağız kısmının altında bulunan şeffaf parçadan bahsediyorum.
    Bu parça kırıldığında sahte balığımız batmadan su yüzeyinde kalabilen tip yani "Floating" tipi olmalıdır. Bu tip su altına dalmaz ve su yüzeyinden gelecektir artık. Rapalayı çekme hızına gelince.... Siz hiçbir zaman Levrekten daha hızlı saramazsınız. Makinayı mümkün olduğu kadar hızlı toplamaya çalışın, arada kısa duraklamalarla çekersek Levreğin bunu kovaladığını göreceksiniz.
    Kendisini belli edecektir... Siz ilk hamlede onu alamazsanız , hedef küçültüp eğilerek veya kıyıdan biraz geri çekilerek devam edin , mutlaka yeminizi alır.
    Ancak yeterince hız çekmez ve Levreğin Sahtenizi incelemesine izin verirseniz yakalayamazsınız ve tekrar o yeme o balık gelmez.
    Böyle durumlarda sahtenizi değiştirin başka bir tane kullanın.

    Niye 210-240 arası Olta ?? ve atış tekniği nasıl olmalı !!
    Levrek dalgalı ve rüzgarlı havalarda daha iyi av verir. Bu nedenle rüzgara karşı oltamız ne kadar kısa olursa o kadar rüzgarda rahat kullanım olanağımız olur.
    Makina bağlama noktası ile sapı arasındaki mesafe uzun olmalı. Ölçü nedir derseniz, Makina bağlandığında, makinayı elimizde tutuş pozisyonuna getirdiğimizde sapı dirseğimize dokunmalıdır. Daha kısa olursa atış mesafeniz etkilenir, kaldıraç düşünün...
    Atış yaparken oltayı denize paralel ve mümkün olduğu kadar alçaktan fırlatmalıyız (1-1,5m yükseklikte). bu sayede rüzgardan en az etkileşim sağlanmış olur. Başınızın üstünden atış yapmaya çalışırsanız sahteniz rüzgarda uçup gidecektir.
    Atış yaparken rüzgara karşı yürümeyin, rüzgar ile birlikte yürüyün..
    Sahtemizi rüzgarın yardımıyla su yüzeyinde sekecek şekilde fırlatın ve olta ile bunu yukarı aşağı yaparak kontrol edebilirsiniz.
    Atış yaparken dikkat edilek husus Levrek ileriden gelmez, kıyı şeridinin en fazla 10m lik mesafesinden yakalanır ancak henüz ayak basmadığınız alandan alırsınız.
    Bu ne demek.
    Kıyıya geldim rüzgar sağımdan yan esiyor. Rapalayı Saat 10 ile 12 gibi atıyorum. Bu bana hem mesafe kazandırıyor hem bir alanı tarama mkanı veriyor. Burada atılan rapala rüzgarın etkisiyle kıyı yakın bir mesafeden gelmeye başlar. Atış mesafesi ne kadar ilerideki kıya atabilirseniz okadar iyi olur çünki oraya daha ayak basmadığınız için av iyi olur.

    Rapala seçimine gelince ... Levreğin neyle hangi balıkla beslendiği önemli..
    üçük balıklar demiştik daha önce ama hangileri.
    Kefal,Sardalya,Kaya balığı,yılan balığı yavrusu ve Isparoz türleri.
    Buna göre seçmemiz gereken Sahte balıklarımız da bu balıkların renginde olmalıdır. Boyları 5cm ile 11cm olanları kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer imkanınız varsa aynı balığın tüm boylarını alın ve çantanızda bulundurun.
    Hepsinin gagasını kesin ve Floating yani yüzen tip olmalarına dikkat edin.

    Rapala ve Yozuri marka Sahtelerin fiyatları diğerlerine göre bira daha yüksektir. Bunun nedeni olarak şunu söyleyebilirim.. Bu marka sahtelerin gagaları kesildiğinde suda geliş şekillerinde fazla bir değişiklik olmuyor. Yani hem gagalı hem gagasız kullanmak üzere tasarlanmışlardır.

    Gerisi size kalmış..

    Rasgele Arkadaşlar
     
  3. diamondsfocus

    diamondsfocus

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    Kütahya
    Favori Kamış:
    Sadece Olta Avcılığı
    En İyi Avı:
    Levrek 8,1 kg ; Lüfer 1,15 kg ; Akye 4,5 kg ; Orkinos 30 kg ; Fangri 2,45 kg ; Çipura 1,15 kg
    Levrek ve Kefal

    Belirttiğim gibi Levrek , Kefallerle birlikte büyürler yani Levrek havyarını dere içine veya ağzına bırakır. Yavrusunun büyüyebilmesi için Kefallerin oduğu bölgeye bırakır.
    Bundan genel olarak Levrek olabileceği sonucunu çıkartabiliriz..

    Rasgele Arkadaşlar
     
  4. redbullah

    redbullah

    Mesajlar:
    20
    Şehir:
    İZMİR
    Favori Kamış:
    Çeşitli oltalar
    En İyi Avı:
    4.9 Kg.Lagos
    Rapalaniza Yazik...

    Ya..arkadaşlar,akıllı olun.İlla levrek tutacağım diye güzelim rapalalarınızın gagasını kırmayın.Rapala ile tutacağınız daha pek çok balıklarda var.Turna,lüfer,akya,sinarit gibi...İyi bi rapala-Rapala derken tüm markaları genelliyorum-15 ytl den başlıyor.Kırarken yapılacak en ufak bi eğrilik rapalanın hidrodinamiğini bozar.Ama illa damaksız(O parçanın adı gaga değil DAMAKtır) rapala istiyorsanız,o türlerde mevcut...selamlar sevgiler..Rastgele...
     
    Son düzenleme: 16 Ocak 2007
  5. levrekci_burak

    levrekci_burak

    Mesajlar:
    62
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg
    Öncelikle herkese çok slm siteye yeni üye oldum ve değişik güzel konuların ele alınması çok güzel bende levrek konusunda baya iddialı sayılırım yaşadığım tecrübeleri sizlerle paylaşmak istedim

    Rapala ile avcılık konusunda hiç bir fikrim yok bugüne kadar bir kaç denemem oldu ama hiç bir netice alamadım alınacağınada pek inanmıyordum ama görüyorumki birçok arkadaşım büyük başarılar sergilemişler hepsini tebrik ederim


    kullandığımız malzemeler canlı yemli takım için: orta boy sarı renkte kasnak(gece daha iyi görebilmek için) 0,60 lık misina orta boy fırdöndü vmc kanca en büyüğü sanırım 6,0 ayrıca beden yapmak için 100 mtr lik yeterli olacak yeşil renkte 0,50 lik misina
    Ortalama kasnaklara 100 er mtr misina sarıyoruz misinanın ucuna bir adet fırdöndü fırdöndünün diyer ucuna 2 karış yeşil 50 lik misinadan bu misinanın ucunada iğneyi düyüm içte kalacak şekilde bağlıyoruz ve düyümden sonra misinayı dibinden kesiyoruz
    Düyümün içte olmasının sebebi balık düğümü yada düğümün ucunda kalacak misina uzantısını misina kalın olduğu için farkederse direk kusuyor sonra üzülmenin faydası yok:)
    Yemi takarken kancayı solungacından etine taktırmadan geçiriyoruz ve alt kısma doğru boğazına doğru yumuşak deri kısmından kancanın ucunu çıkarıyoruz bu şekilde takılan canlı yem hem ölmüyor hemde av yapamasak bile canlı yemi yavaşça kancadan çıkarıp denize saldığımızda yaşamını devam ettirebiliyor
    Biz bu teknikle bağladığımız yemlediğimiz oltalarımızı 2 3 mtr aralıklı 50 taneye kadar 2 3 kişi atıyoruz ne kadar çok atarsanız o kadar çok şansınız artıyor adı üzerinde kaya balığı attınız yerde kayalar taşlıklar varsa yem zaten kayanın altına girmenin yollarını arıyor o zaman taş altına kaçan balık sayısı kadar denizdeki olta sayısıda otomatikman azalmış oluyor
    Balık oltaya çok değişik şekillerde vurabilir bir anda kasnağıda alıp götürebilir 10 20 cm tek vuruşlarlada çekebilir önemli olan sizin oltayı çekeceğiniz kösteği patlatacağınız andır o an vuruşların olduğu an deyildir balığın yol almaya başladığı andır kasnak ilk olarak bir vuruşun arkasından yada direk olarak yol almaya başlayabilir yol aldığı anda çok sert bir şekilde deyilyavaş bir şekilde kösteği vurmalısın ama bir müddet yürüdükten sonra duran kasnağı asla ellemeyin sadece bekleyin yol almaya yeniden başlarsa o zaman hafiften bir köstekle kancayı taktırmaya çalışın çünkü levrek yemi ağzına almadan önce iice kabaca dış görünüşünü yoklar sonra ağzına alır ağzında yoklar sonra ya direk yutar yada bir kaya dibine kadar ağzında götürür orada yutar yol aldığı sırada kösteği vurdurursanız balığı alma şansınız çok yükselir sahil kıyılarında kasnakları takip etmek içinde ufak bir taktik yanınızda uzunluğu 1 mtr olan 8 10 tane çomak götürün çomakları 15 mtr aralıklı dikin her iki çomağın arasınada kalın bir ip gerin kasnakalrı denize attığınızda kasnakları iplerin üzerinde atlatıp o şekilde bırakın yoksa iyi bir vuruşla kasnak denize uçabilir
    Biz levreği genel olarak temmuz sonunda avlamaya başlarız en iyi av saatleri bana göre akşam gün batımına yakın ve gün batımından 2 saat sonrasına kadardır bu saatlerde çok büyük boyları gelmez babaçkolar genel olarak gece 3 ten sonra gelir büyük gelmez derken 1 ila 3 kg arası (genel olarak)
    Levrek kasım ayında yumurta dökmeye başlar genel olarak kumluk yerleri tercih eder karnını kuma sürte sürte döker yumurtalarını ve bu yumurtlama döneminde yem yemez yumurtayı döktükten sonrada teke mamun gibi canlılarla beslenir o sıralar çok nazlı olur:)
    İzmir kıyılarından kasım sonuna doğru çanakkaleye doğru levrek akın akın yumurtayı döktükten sonra yukarı çıkar mart nisanda egeye geri döner yeri beyenip burada kalan bazı arkadaşlar taki dostları geri dönene kadar kesinlikle kolay kolay yem yemezler (sebebini bir türlü çözemedik)
    Karşıyakadaki levrek paragatçılarından samimi tanıdıklarım var ve şu an balığın altın oluk taraflarında olduğunu sölüyorlar ve doblo tarzı arabalarla su depolarında 1000 2000 er tane oksijen tüplerinin yardımıyla haftada ortalama 5,000 10,000 arası kaya balığı götürüyolar yani balık o tarafta ayrıca foçaya gelmeden kırdeniz diye biryer var oraya sürekli paragat atmaya gidiyorlar gitmek isteyen arkadaşlara tavsiye edilir güzel bir org. olursa bende gelebilirim

    Bu yazmış olduğum bilgiler uzun zamanlar boyunca araştırıp bir bir denemiş olduğum tekniklerdir bir çuval para harcadım herkesin harcamasınıda istemem canlı yemli emin olabilirsiniz en iyi taktik budur misinaların çok kaliteli ve pahalı olmasına falan gerek yok zaten gerek kayalar gerek deniz suyu kısa zamanda misinayı yıpratıyor sürekli elemek zorunda kalıyosunuz oltaları ilk zamanlar bende ince misinalar alıyordum 100 mtr sine dünya para verip ama 10 balık yakaladıysam 7 si koptu ince misinada iş deildir buralarda kullananda görmedim
    bu arada levrek çok soğuk havalarda yem yemez yese dahi teke mamun yer

    herkese slm lar saygılar........................
     
    Son düzenleme: 18 Ocak 2007
  6. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Size bir tavsiye..

    Şu iğneden edinin:

    [​IMG]

    Bu piyasada var, Mustad 39950 / 39951 ... Bu iğneyle yem balığı gaga ucundan takın. misina olarakta, sağlamından 0.50 FC misina ile 1 kulaç köstek olsun..

    Levrek bu iğneyle yemi alır. Geri dönüp gitmek istediğinde, iğne küt diye ağzının kenarına oturur. Elbette kasnağı filan alıp gitme sorununa çözüm getirmez, ama levreğin meşhur yemi önce taşıyıp sonra yutma meselesini çözer..
     
  7. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu iğneler, bilfiil balığın yemi çıkarmak istemesine sebep olan halde iş yapmaya başlarlar. Aslında tam olarak öyle de değil. Balık yemi aldığında geri dönüp gitmek istediğinde, işte o zaman bu iğneyi yanağında bulur. Normal iğnelerde bu esnada balık yemin çekilmesinden dolayı ne oluyoruz der ve yemi bırakır. Sıradan bir iğne kullanıyorsanız, çok geçtir, ama bu tür bir iğne için bu hareket tam olması gerekendir..

    Ama dikkat edin, bu iğnelerin balığın ağzına çok rahat sığması, ağzından hatırı sayılır şekilde küçük olması gerekir..

    Bu iğnelerle tasmalama yapılmaz. Yemi yedikten sonra aynı istikamette devam eden, olduğu yerde duran balıklarda iş yapmaz..
     
  8. runaway33

    runaway33

    Mesajlar:
    21
    Şehir:
    MERSİN/TARSUS
    Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK
    Herkese selam. Bende aranıza yeni katılanlardanım. Mevzuu levrek olunca yazılanların hepsini okudum bütün arkadaşlara verdikleri güzel bilgiler için teşekkür ediyorum. Acizane üstadlardan özür dileyerek bende bir iki şey yazmak istiyorum.
    Levrek balıkların en asilidir ve ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Özellikle akarsuların denizle birleştiği noktalarda bulunurlar ve avını yaparken en fazla med-cezir olayına dikkat etmek gerekir. Levrek genelde su yükselirken ya da su düşerken avlanmaya çıkar. Oltalarımıza en fazla vurduğu zamanlar bu zamanlardır. Tabi bu zamanlar dışında levrek alamazsınız demiyorum ancak su düşerken ya da yükselirken avlar daha verimli olur. Herkese rastgelsin
     
  9. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Akın, bu iğne, normal iğne değil. İğneler ikiye ayrılır: Circle Hook ve diğerleri..

    0.50 FC misina, levreği ancak taşır. Çünkü, FC misina, aşınmaz, görünmez ve "uzamaz". Sıradan bir misina biraz esneyip süspansiyon yapar, kendini korur, ama FC bunu yapamaz. Bu nedenle levrek gibi sert vuran balıklar için, kalınca seçilir.

    Levreklerin (sea bass, eurepan seabass, stripped bass) beslenme davranışının su seviyes, gel git değil, ışık geçişlerine bağlı olduğu biliniyor. Faydalı olması için, şu resmi eklemek iyi olur sanıyorum.. Grafiklerin her biri farklı sıcaklıklardaki davranışı gösteriyor. Birim zamanda kaç av aksiyonu yaptıklarını gösteriyor grafikler..

    [​IMG]
     
  10. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Mesela müren.. Kayanın içinde duruyor, yemi ısırıp etrafında dönüyor ve kendini geriye çekiyor.. Bu balık için çember iğne uygun değil.. Bu iğnenin uygun olduğu balıklar, yemi alıp geri dönüp gitme eğiliminde olan balıklar.. Bilmem hangi sebepledir, ama balıkların pek çoğu bu davranışı gösteriyor..

    Bu iğnelerin ayırdedici noktası iğne ucunun tam olarak bedene dik bakması.

    Fakat, bu iğnelere yem öyle hurra diyerek takılamıyor. Yemin iğne boşluğunu doldurmaması gerekiyor. İşte bu yüzden kullanım alanları levrek, lüfer vs. ile sınırlanıyor..
     
  11. hsnsenel

    hsnsenel

    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    adana
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sinarit
    tek iğne yöntemi ile levrek avı

    levrek avı için en verimli yöntemlerin başında gelir. kullanılacak misinadan,iğneden tutun yeme kadar büyük bir özen ister.başlıca yemler daha doğrusu yem olarak her ne kullanılıcaksa canlı olması gerekir.misina olarakta asso misina çeşitleri tercih edilmelidir.
    0,20 veya 0,18 misina av şansınızı yüksek oranda arttırır. iğne olarakta geniş ağızlı mustad çeşitleri seçilmelidir. yani basitçe değinecek olursak kasnağa saracağınız 100 veya vb. metre uzunluğundaki ipe tek iğne bağlayıp ucunada canlı yem takmak bu sistemin mantığıdır. canlı yem olarak tekeyi öneririm çünkü eğer siz canlı yem olarak balık vb. takarsanız levrek tutma şansınız biraz daha az olacaktır. deneyimlerime göre levrek canlı sabit bir balığa atlamaya daha fazla çekiniyor. ayrıca tekeye karagoz,çipura her türlü balık vurabiliyor.avlanacağınız yerler sığ ve dere ağızları olursa emin olunki şansınız 2 kat artacaktır.
    bunlar başlangıç arkadaşlar sorularınız doğrultusunda elimden geleni yapacağım,,, teşekkürler.
     
  12. levrekci_burak

    levrekci_burak

    Mesajlar:
    62
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg
    levreğin en çok sevdiğin yemlerin başında illaki teke gelir teke ile levrek avcılığında 0,30 misina orta boy mat renkli iğne idealdir bunu sebebi ise levrek tekeyi suda genel olarak farkedemez teke levreği görür ve kaçmaya başlar bu kaçma girişimine çakma denir tekenin rahat hareket edip yol alması için misina ince iğneninde küçük olması gerekir artı başka ağırlık takılmaz fırdöndü kurşun gibi tekenin takılışıda çok önemlidir çoğu kişiler tekeyi mamunu takar gibi kıç tarafından komple iğneye geçirirler oysa teke iğneye ters en son kuyruk kısmının çok az altından iğneye takılır yani iğnenin ucunda sallanır canlı yemli takımlarda 0,50 0,60 misina kullanılır izmirde tüm paragatçılar 0,60 çok azıda 0,50 kullanır bazı avcılar levreğin misinayı gördüğünü ince misinanın daha ii sonuç verdiğini söyler levrek misinayı falan görmez görse levrek paragatçıları 0,60 kullanmaz hayvan aç olsun ve hava şartları uygun olsun yeter direk yemi yutar biz bu teknikle 2 sende 100 den fazla levrek avladık sizlerinde avlayacağına eminim herkese saygılar
     
    Son düzenleme: 19 Ocak 2007
  13. levrekci_burak

    levrekci_burak

    Mesajlar:
    62
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg
    levrek yakalam konusunda deişik bir teknikde 3 kulaç kadar don lastiği bunun ucuna büyük boy fırdöndü fırdöndüden sonra 15 20 mtr kadar 0,50 misina 0,50 lik misinanın ucuna bir orta boy fırdöndü daha takıyoruz bu takılan fırdöndüyede 2 karış 0,50 misina ilave ediyoruz bu misinayada birtane büyük boy canlı iğnesi (vmc 6,0 tercihimdir) takıyoruz canlı yemi takıp atıyoruz don lastiğinide sağlam bir yere bağlıyoruz eyerki bu yeme levrek atlarsa illaki don lastiğinin sayesinde kısa süre içinde çatlıyor, biz bu tekniği genel olarak don lastiklerini iskele bacaklarına bağlıyarak yapıyoruz dolaylı yoldan oltayı biraz daha uzağa atmış oluyoruz umarım bu tekniklerle çooooooook balık yakalarsınız saygılar
     
    Son düzenleme: 19 Ocak 2007
  14. bluemarlin

    bluemarlin

    Mesajlar:
    111
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta hertürlüsü
    En İyi Avı:
    Bundan sonra inşallah Yayın ve Sinarit olacak

    Açıklamalar için teşekkur ederim iğneyide kesin deneyeceğim.
     
  15. postaci_61

    postaci_61

    Mesajlar:
    232
    Şehir:
    Trabzon/Beşikdüzü
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    levrek doğalmı sahtemi

    değerli arkadaşım levrek konusun da arkadaşlar arasın da bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum açaba kaç tanemiz levreği (doğal ) tanıyoruz galiba çok azımız doğal levreği tanıyoruz ben 44 yaşındayım hala doğal levrek ğörebilme şerefine nail olamadım canlı olarak ama büyüklerimizin anlattığı hikayelerden levreği ğözüm de canlandırıyorum bizim karadeniz de tutuğumuz levrekler ordu perşembe sahillerinde ki havuzlardan kaçıp doğal ortama adepte olmuş balıklardır.doğal levrek 10-15 kilo ağırlığına ulaşamazlar ama bizim levrek diye tuttuğumuz hormonlu levrekler abartısız söylüyorum olta ile tutulup kıyıya çekilen ve bizzat görme şerefine nail olduğumuz 12 kğ lik balıklar levrek olamaz
    :mad: :mad:
    levrek avı tekniklerine gelin ce de bana sorarsanız tutmak teknik istemiyor ama çekmek teknik istiyor:D :D
    timsah yem secmez önüne geleni yer levrek te öyle bir şey buna ava ğittiğimiz de şahit olduğum levrek tutulan yemleri size sayacağım şaka değil deniz midyesi(kayalara asılı olan)kum midyesi(beyaz midye çift kapaklı) istiridye ,deniz salyanğozu.galya(gelincik,sarana kuyruk kısmı,kaya gomiti) travla,yengeç bunların hepsi le levreğin tutuldupuna şahit oldum:p :p :p
    dediğiniz gibi kaliteli 35,40 mm lik bir misina pamuk yengeç,travla (boru kurdu)
    kaliteli kamış ve makara mustad olta biraz sabır en iyi levrek avıdır
    rastgele
     
  16. levrekci_burak

    levrekci_burak

    Mesajlar:
    62
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg
    levrek hertürlü yemi yer sadece mevsime uygun olması gerekir çünki herzaman hermevsimde her yemi yemez bizim av zamanımızda ebatlar büyük ve balık canlı yem yer gece avında oldukça büyük balıklar gelebiliyo ve canlı yemler kayaların taşların altına kaçıyo bu esnada misinalar yara alıyo özellikle oltaları toplarken misina ince olursa her seferinde deiştirmeniz gerekiyo ama kalın misinada kolay kolay öle bir problem olmuyo ayrıca balık herşekildede yemi alıyo misnaymış yemmiş seçmiyo ama bu mevsimde teke yada mamun sardalya sübye gibi yemlerin kullanılmamasının sebebi kıyılarda küçük balık oluyo ve bu balklar bu yemleri yiyo sizde hava gazı yakallıyosunuz teknede olta yada sırtı ile tecrübem yok gündüz ince misinada iş yapabilir onada eyvallah bilmiyorum ama benim bu yazdıklarım mevsiminde gece en iyi şekilde iş yapan metodlardır ve bir çok kişi tarafındanda kullanılır(izmirin çoğuda diyebiliriz) realpit_@hotmail.com msn adresim heryere ava gidilir kimseyi tanımıyorum tanışmak isterim yemlerde oltalarda benden:D levrek için
     
  17. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gürol abi, levrekler ummadığın kadar büyüyebilir. 1 metre boy ve 14-15 kg ağırlığa erişebilir.. Hormon gerekmeden.. Hormon maksimum boyu değil, büyüme hızını etkiler..

    Biz burada, istavrit tutalım diye ucuz silikon kurtlarla at çek yaparken, hasbel kader yakalıyoruz levreği. Bırakma, yemli vs. ile pek nasip olmuyor..
     
  18. runaway33

    runaway33

    Mesajlar:
    21
    Şehir:
    MERSİN/TARSUS
    Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK
    arkadaşlar ben tarsusluyum bizim sahillerimizin en bol balıklarındandır levrek. Hoş pek büyüğüde kalmadı. bu güne kadar gördüğüm en büyük levrek 10,5 kg dı. kaşıkla aldılar. Daha büyüğünü duymadım görmedimde.
    ince misina her zaman avantajdır. eğer gece avlanmıyorsanız misinanız ince olmak zorunda.
    Levrek yem menüsü en geniş balıklardan biridir. Ama her zaman her yeme vurmaz. midyeyede, tekeyede, yengecede, kurdada, canlı balığada vurur. Ancak hepsi zamanında iş yapar. mesela kum midyesine eylül-ekim aylarında vurur. bence bunun nedeni bu aylarda midyelerin sahilde daha çok bulunması olabilir. Sonuçta levrek avlamak istiyorsanız yem çeşidiniz bol olmalı ve sabırlı olmalısınız. tekenin canlısıyla balık alamazken sahtesiyle balık aldığımız çok zamanlar oldu. bu nedenle hangi aylarda ve hangi hava koşullarında hangi yemi kullanabileceğimizi belirleyebilmek için yemleri denemek gerekiyor. herkese rastgele
     
  19. sinansarma

    sinansarma

    Mesajlar:
    147
    Şehir:
    mersin
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg Halili+2850 gr kofana
    Lüfer Için Kalem

    sevgili arkadaşlar aşağıdaki kalemle en az 19-20 tane lüfer aldım.Yaklaşık 1 ay içinde ara ara lüfer yaptığı sıralarda günlük ortalama 1,5-2 kg hasılat vardı.
    bende bu kalemi ilk gördüğümde nasıl olur dedim ama oldu işte.sağolsun balık malzemeleri satan eskilerden bir abimiz yapıyordu bu kalemi.kalemi 3 parçaya bölüyor ve içinden çelik çubuk geçiriyor.uçlarına şekildeki gibi yapıp halkayla tamamlıyor.
    bende ondan tedarik edip arabanın arkasında bulundurmaya basladım. özellikle istanbul yöresinde iyi iş yapar kanımca. bildiğimiz devlet malzeme ofisinin kalemlerinden.
    buyrun...

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  20. sinansarma

    sinansarma

    Mesajlar:
    147
    Şehir:
    mersin
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg Halili+2850 gr kofana
    levent abi bu malzemeyi istanbullu arkadaşlar neden kullanmıyor diye hep merak etmiştim.demekki kimse orda bilmiyor. burada ara ara lüfer yaptığı halde bu tekniği kullanıyoruz. tabi kasık ve damaklı rapala da kullanılıyor ama lüfer bu kalemi görünce dayanamıyor. ikitane almıştım aynı anda.