Levrek Avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ErçinAkdemir tarafından paylaşıldı.

1. kuzey57

kuzey57 mehmet

Erçin bu günlerde gerze çevresinde güzel levrek çıkıyor duymuşsundur sende illaki.sert gündoğrusunda zaten gidip rüzgar yemeye gerek yok Sinoplu tarifiyle ön taraf rüzgarlıyken arka denizde avlanmanı tavsiye ederim:)
    şuan da alaçam tarafında patlayan havuz dan kaçan levrekler güzel av veriyor balık iyice yayılmış durumda ama günü gününü tutmuyor iki hafta önce cumartesi balık haberi geliyor kilo üstü güzel balık aldık diye pazar günü gidip boş dönüyoruz:) ama balığın peşinde olanlar güzel avlar yapıyor hatta bazı arkadaşlar limit altı yani ispendekleri geri salarak birbirine meydan okuyor buda son derece güzel bi durum.
    son günlerde gece avlananlar daha iyi verim alıyor.tatlı su karışan bi kaç yer var zaten oraları denemelisin.bende gece yemli denemeyi düşünüyorum bakalım nasip...umarım güzel avlar yaparsın

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Mendireklerde hiç levrek hedeflemedim ama elbet yakalandığını biliyorum. Genelde sonbaharda daha performanslı olduğunu biliyorum. Sanırım gırgır teknelerinden veya ticari teknelerden kaynaklı bir durum. Onların işe yaramaz bulduğu balıkları suya atmasından kaynaklanıyor muhtemelen.
    Ayrıca bunlara sır dememek lazım. Genelde levrekle ilgilenen birçok kişinin bildiği şeyler. Yaz kış levrek hedeflenebilir mendirek içlerinde. Korunaklı yerler ve çok bulanıkça olmayan yerler olduğundan ince misinayla av yapmak görünürlüğü düşürmek lazım bence. Su üstü sahtelerin daha başarılı olacağı av alanları olduğunu düşünüyorum. Nokta atıştan ziyade levrek çağırmanın (sesle) etkili olacağını düşünüyorum.

Su üstü avlanılmayacaksa teke veya mamunla tek iğne yemli sistemle karanlık tekne yanlarına pusu kurmanın işe yaradığını biliyorum. Gene tek iğne baklava kesilmiş sardalyanın sonbaharda, sabaha karşı etkili olduğunu düşünüyorum. (Ege de mıngrilerden dolayı tavsiye etmiyorum)

Bildiklerim, düşündüklerim bu kadar. Umarım bi faydam olmuştur. :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Catana makinaya çok pahalı ip, şahine çelik jant takmak gibi bişey. :D
    Sağlamlığını test ettiğim. Su tutması az olan, benim fiyat performans olarak beğendiğim çok ucuz bir ip var. Denemeni tavsiye ederim. Ancak yurt dışından alman gerekli.
    Aliexpresten Max power 500 metre 0,16 mm ip sanırım 35 tl falandı.
    Bence denemeye değer. :)

4. ErçinAkdemir

ErçinAkdemir Erçin

En İyi Avı:
    levrek 4kg200gram
    yorumlar için teşekkürler dediklerinizi deneyeceğim fırsat bulduğumda