Değerli arkadaşlar perşembe günü bayram gezmesini biraz erken bitirip eşim ve kayınbiraderimle beraber köy dönüşü balık tutalım dedim ,amaç atçekle levrek avlamaktı daha önce yarım saat kadarda olsa turna için kaşık çalıştım ama nafile sorduğum birkaç kişi bu sene fazla turna alamadıklarını söylediler fazla uğraşmadım zaten geç gelmiştim avlağa az sonra hava kararacaktı ve gözüm levrekteydi. Sonra daha ufak sahtemi takıp başladım taramaya birkaç atıştan sonra ilk levrek geldi limit üstü olsada önceden daha büyük levrekleri görünce bana pekte tatmin edici boyda gelmedi tuttuğum 7-8 levrekten 4ünü alıkoydum, derken sahtemi atar atmaz ufak ufak kafa vuruşlarıyla oltamı çeken bişeyle karşılaştım, bu sefer büyük galiba dedim ama oltamı kaldırdığımda gelenin bu haylaz olduğunu gördüm. Çok küçük olduğu için fazla suyun dışında tutmak istemiyordum eşimden resmini çekmesini istedim daha sonra yavaşça suya bıraktım turnayı çocukluğumdan beri tutarım levrekle ise yeni tanıştım küçükte olsa eski dostu görmek tuttuğum levreklerden daha çok sevindirdi beni havanın kararmasıyla avımızı sonlandırdık, hepinizin bayramı kutlu olsun http://a1109.hizliresim.com/11/9/2/3831.jpg
kısmet şans artık ne derseniz deyin ama yakalarsınız sabır işi ve akarada turna yerleri değiştikten sonra bende 2-3 senede öğrendim ne yapmam gerektiğini ama önce sabır bol şans iyi avlar
yazık keşke herkes gereken özeni gösterse bu sene balık çıkmıyor lafından kurtulsak, önce büyümesine izin vermek gerek