Levrek, beter olasın...

Konu, 'Makaleler' kısmında gozutok tarafından paylaşıldı.

1. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    gerçekten güzel kaleme alınmış bir stemkar yazı doğruluk yanlarıda çok:) lakin insanlarıda ayda yılda tuttuğu bir balık için de soğutmayalım havyarlıda olabilir o balık belki içini açtığında gördüğü o manzara karşısında

ben ne yapmışım yavv cümlesi çıkarsa ağzından işte o zaman yüzlerce levreğin belkide kurtuluşu olacaktır ;) yapılan hatalar belkide insanların bilinçlenmesi için bir yol gösterici olur :)

2. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

hoşbulduk abi, kısa bir ara forumdan kaçamak yapıp bi avlanalım dedik kaçamak yaptığımı görmeyen duymayan kalmamaış :D foruma bi rapor hazırladım ve sundum 1 hafta kadar oldu burada ben senide göremedim İmzadaki yazını görünce çok güldüm :D

3. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    Valla forumda ne ozanlar ne aşıklar varmış da haberimiz yokmuş..
    karşılıklı atışıyolar maşşallah...:D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 3 Ocak 2011
  4. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Serzeniş her ne kadar doğru ve haklı da olsa anlatımda örnek vermemek ve parmakla göstermemek gerekirdi.

5. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Çok güzel yazmışsınız, şairane olmuş, tebrik ederim.

6. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

arkadaşalr bu hayvanların dişisi tavuk gibi sürekli yumurtalı gezer yani bu sadece levrek için değil bütün balıklar için geçerli yazın tutuğum zarganda bile yumurta olabiliyor. asıl önemli olan yumurtlacakları zaman nezamnsa ozaman rahat bırakalımki üresin yani buda şöyle olur bu yumurtalı dişileri ve erkekeleri yumurtlama ve çiftleşme ayları nezaman sa o tarihleri -yda ayları avlanma yı yasaklamak gerekir zaten yazl aylarında büyük gemilerin avlanamsı yasak eylül 15 den sonra yasak bitiyor buda demek oluyorki yazın yumurtlayan yumurtladı kışın yumurtlayacakalara vay haline aslında yaz aylarını seçilmesinin sebebi ise hava ve deniz şartlarının uygun olmasından dolaı max döllenme ve buna bağlı üreme olması kışın birazdaha verimsiz olduğu için bu kış aylarını avlanma sezonu olarak ayırmışlar. aslına bakılırsa oldukca mantıklı, kurallara uyulduğunda sürdürülebilir balıkçılık içiçn yetrli olur ama kışın denize açılan gemilerin fırtına ve çeşitli sebebplerle açılamıyackalrı günlerin hesabını yaparak denize çıktıkları her avda tutabildiği kadr çok tutumaya çalışırki bu hem avlanamadıkları günleri amorti eder hemde daha fazla kazanç sağlar neden olsa limana yanaşan gemide balık kalmıyor daha limana gemi gelmeden halin arabası liamanda balıkçıyı bekliyor. trol denizlerimizden kaldırılsa akarsularda ve liman çevrelerinde ağ ile avcılık kaldırılsa ve lamba ile avcılık tekrar yasaklansa, boğazlar gırgır gemilerie kapatıldımı ben kaç yaşında olurum bilmeme ama eğer balıkların türleri yaşıyorsa onlar için belki kurtulma şansı doğa bilir. okadar yazının içinde yazmayı unuttum balıklarda diğer hayvanlar gibi yaz ve güz aylarında çiftleşirler. hayatımın bir kısmı köyde geçmiş birisi olrak bilirimki yumurtlmayan tavuğun içinde bile yumurta keseleri olurki bu hayvanın yumurtlaması için ya uygun bir eş yada metobolizmasını buna hazırlaması gerekir bunu yapamıyorsa ya yeteli beslenemiyor yada hastalık geçiriyordur. En basitinden akvaryum hobicisi olarak geçmişde beslediğim cikletlerim ile 1 erkeğe uygun 3 dişi ile 10- 15 gün arayla bütün dişilerim yumurta alıp bunu yaklaşık 1-15 ay olrak periyotla yapabiliyorlarki bu suni bir ortam ve iyibakımve beslenmeyle başarılabilir ki denizlerimizdeki durum bukadar iç açıcı deği bu yüzden yılda 2 defa yumurtlaya biliyorsa bir balık obalık bize yapabildiği max verimi sağlamış olur. tabi balık yaşlandıkca daha çok yumurta atar ve daha verimli döller alınır. Bu da demk oluyorki bu işi yapıyorsak spor hobi olarak yapalım alı koyacağımız balığı özenle seçip mümkünse ispendek sarı kuyruk , sarıkanat, kraça, ladik, yada nebileyim bütün palaz diye hitap edilen balıkları olgunluğa ulaşmadan öldürülmemeli bence kışın yada yazın tutalan ispendeğin 1yaz ve 1 kış olmak üzere 1 yıl geçirmesi gerekir ki obalık yumurta ve dölleme atma ihtimali yüksek olsun yoksa kışın tutuğum 1 kilo altı 45cm henüz ulaşmamaış yada 45 cm yeni gelmiş bir balığı yakalamnın hiç birbiliniçli bir yanı yoktur eğer bu sporu yapıyorsak bilinç li yapmalıyız bilinçli değilse bohçacıdan farkımız kalmaz nekadar iyi niyetli olursak olalım. ben çok yol tepmişimdir , çok 0 çekip eve dönmüşümdür. Kovam boşken oltama ilk gelen kalem zarganları siftah olsun diye bile kovama koymamaya dikkat ediyorum ki kimi zaman 12no sinek iğneyi yuttuğunda durmu değiştiremiyorum.

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bizim burdaki balıkçıların hepsin de o leğenlerden 2 3 tane var,ek buna mütakip ağ da döşüyorlar,

yokki denetleyici,avrupa birliği yasalarını bir bir devriye sokmadıkça bu hep böyle olacak:mad: varsa denetleyici onlarıda dolaylı yönlerden besliyorlar!!

o kafa keserim lafları ile çevresindekileri korkutmayı uman mahluk,kesse kesse onun gücü tutduğu balığı keser:D belliki uzun zamandır sopa yememiş:rolleyes: merkez deki ekiplere bir haberin verin hele,orda adama deveye zorla at dedirtiyorlar,çıkınca bülbüle döner:D

8. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Agbi bu nazim olarak mi yoksa nesir olarak mi yazilmis? siirin hece olcusunu hesaplayamadim.........kafiyeler nerede ariyorum ama bulamiyorum :D

9. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Ozanlar saz esliginde soylerler ama burda klavye soz konusu....:p

10. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Serbest Nazım.

Ama çooook serbest:) ;) :cool:

11. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    yumurtlama her dişide sürekli olur,önemli olan döllenme zamanında avlanmamaktır,bildiğim kadarıyla....yinede makale çok güzeldi anlamak isteyene.

12. zezu

zezu Okay

Favori Kamış:
    BG 60 DAIWA Makine , D.A.M Green Cross 360 Kamis

Bildigim kadari ile forumda bir hocamiz var. Bu konuda bizi aydinlatsa ne guzel olur. Aslinda Ali Kemal Bey yazmis ama bir de uzmanindan alsak.

13. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    uzman derken başkanım:confused:

14. zezu

zezu Okay

Favori Kamış:
    BG 60 DAIWA Makine , D.A.M Green Cross 360 Kamis

Su ürünleri konusunda öğretim üyesiydi yanlis hatirlamiyorsam