Levrek Bırakma Oltası Püf Noktaları...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında denizci_kaptan tarafından paylaşıldı.

1. haa..tamam anlamışız:D

sen askerdeykende alırım ben yorma kafanı:D :D

2. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Aman abi.Firar ederim bak:D:DTrofe olmasın:D:D

3. Tamam..teskereye kadar idare ederiz 4.2 lerle:D :D :D

4. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Yeterki 5 i geçme:DGerisi mühim değil.
    Adamın biri geçenlerde 6 küsür tuttu.Nevrim döndü valla:D :D

5. ozan

ozan Ozan

derdinizin çaresi mustad hoodlum dur. kendisi özel olarak canlı yemle avlanmak için yapılmış. kolay kolay paslanmayan (zımparalanmadıkça) bir kaplama yada boyaya sahip. canlı yem için olduğundan son derece hafif ve balık tarafından açılması pekte mümkün olmayan bir iğne. ayrıca nezaman takıldı ve okadar büyük bir parçayı nasıl kaptı anlayamıyor insan. şunu diyebilir bu iğnenin saplandığı balığın kaçmak için pek şansı olmaz;)

6. Çok iyi faydal bir konu çokda açıklayıcı oldu çok teşekkürler.

7. Bence bide bu konunun sabitlenmesi lazım.

8. poga.T

poga.T Hasan YILMAZ

En İyi Avı:
    3.250 kg levrek

kaptan abi,serumla ölüyor demişsin,serumla yakalanıp öldüğünde yenmiyor mu ki????:confused: :confused:

9. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Ben yedim. Ama evdekilere söylesem yemezlerdi. Ama yengeç madya minare türü canlılar hemen değil ama özelikle akşamdan yakalanıp ölen balıklara musallat olabiliyor. kuyruğu yada yüzgeçleri kemirilmiş bir levreği yemek çok ta hoş olmuyor Birde akşamdan yakalanıp ölen bir levrek sabah ister istemez hafiften değişik bir kokuya bürünüyor. Ama öyle bir korku salmışki hayvan yengeçler ölülerine bile kolay kolay yaklaşamıyor:)

10. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sanırım her balıkçıda bulunan bir iğne türü değil bu. Denemekte fayda var. eminönü karaköy yada istoça bakmalı. Yinede Yücel kardeşimin dediği gibi alt dudaktan yada yan dudaktan saplanan iğneye hayvan öyle bir kafa atıyorki hatta kafa attıktan sonra havada ikinci üçüncü kafayı ard arda öyle savuruyorki zannedersinki ağzını koparmaya çalışıyor. Bu arada ağzı yırtlabliyor. Bir kaç kez oltamda çene parçalarının kaldığını hatırlıyorum.

11. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Alperen selamlar, bu arada merak ettiğim için soruyorum.
    İstanbul'da mevki olarak levreğe rastladın mı?

çok detaya girmene gerek yok ama yer tarifi olarak.

12. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Birçok kez. Ama bırakma oltası yapmak boğaz için mümkün değil tabiki:) Haliçte kıyıdan bir kaç kez, Üsküdar açıklarında tekneden sıyırtma ranglou ile , kıyıdan haremden kızkulesine kadar, yemli takımla paşabahçeden beykoza kadar yine tekneyle ranglou sıyırtmasıile bir çok kez, haydarpaşadan kadıköy dere ağzı civarı tekneden ranglou ile sıyırtmayla bir çok kez , mimarsinanda bırakma oltasıyla bir kez yakalamışlığım var. Ancak lüfer palamut göründüğünde levrekler kayboluyor. Boğazda zaman olarak şöyle söyliim. Kefalciler sarmalarını çıkarıp kefal avına gittiğini ve yakaladığını gördüğün zaman istanbul boğazında levrek zamanı başlamıştır

13. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Anladım Dostum sağolasın.

Merakımda bir nebze dinmiş oldu.

teşekkürler.

14. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Rica ederim. İstanbulda eğer tekne yoksa kıyıdan sırf levrek avı için yola çıkılmıyor. İstavrite izmarite çinekopa kefale vs çıkılmışken ölyesine atılan bir levrek oltasına es kaza atlıyabiliyor. Bir keresinde üsküdarda 2003 te biraz tesadüf eseri 5 kiloluk bir levreğin çıkarıldığını görmüştüm.

15. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Dediğin doğru . Bizde ArızaTeam olarak tekne ile çıkıyoruz sürekli ama .

Bana hiç denk gelmedi. Sadece merak etmiştim.

bu arada Sen Çekmece,Mimarsinan tarafındamıydın?

16. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

üsküdar tarafındayım. Sıyırtmayla mı çıkıyorsunuz? Öyleyse yosun derdinden denk gelmemiş olabilir. Levreği sıyırtmayla yakalamadan önce yosunla başetmeyi öğrenmek lazım :)

Mimarsinan tarafında da sıyırtma oluyor. Gümrük deresi ağzında yi içıkıyor ama orası da malum çok temiz bir yer değil..

Senin ne taraf?

17. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    abi bende mustad cirkle hook kullanıyorum ama 01 daha öncede sana söylemiştim ama pek te işe yaramıyor galiba abi hoodlum un nasıl bişe olduğuna dair bi bilgim yok ama hangi boyunu kullanmamız gerek konuyu biraz daha açarsan sevinirim abi

18. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Mustad cirkle hook ucu çok aşırı kıvrık olması kanımca levreğe saplanmayı aşırı güçleştirir. Levreğin aşırı hassas bir ağzı ve boğazı var İğnenin özgül ısısının balığa göre suda aşırı soğuk olması yemi ağzına alan hayvanın aşırı derecede ürpetiyor olmalı. Misinanın iticiliğide buna binince iicene çekilmez oluyor. Ancak hayvan canlı balığın çırpınışı yinede levreği tetikleyen bir husus.
    Burda bu karmaşıklık içinde levrek ne olduğunu tam anlamadan iğnenin sağlam bir yerine saplanması gerekliliğivar. İşte mustad cirkle hook bu noktada biraz zor saplanabilecek yapısı var. Ama bir kere girse kolay kolay çıkmayacaktır.

Mustad hoodlum bu noktada çok daha cazip görünüyor. Benim yayınladığım resimdeki beyaz iğne bu iş için gördüklerimin en iyisi. Markası ne dersen inan bilmiyorum. Ama saf çelik. Kesinlikle bükülmüyor.

http://www.nextag.com/Mustad-Hoodlum-Live-Bait-564243238/prices-html

Mustad 1251 c ise balığa saplanma konusunda çok ideal ama onunda kusulabilir olması can sıkıcı..

19. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Ancak burda kafama takılan bir nokta var. Diyelim ki kıvrık iğneyi kefalin ensesinden takıyoruz. İğnenin kıvrık ucu yeme doğru bakacak şekildemi takılmalı yoksa yukarı doğrumu bakmalı?

20. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    Iğnenin Ucu Zaten Içe Kivrik Olduğu Için Dişarda Olmasi Gerekiyor Ve De öyle Büyük Değil Ama Kalin Inan çpk Kalin Yana Bakmasi Tavsiye Edilebilir Ben çook Vatos Tuttum O Yemlerle Ve De Kancalarla Ama Levrek Denk Gelmedi Pek