Anlaşılan sen pek fazla araştırmamışsın egecim. Al bunu oku http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=1684
levrek çaparisi geçmişte kalmış bir av gerecidir. kafanı takmaya değmez. normal istavrit çaparisinin daha büyüğünü düşünebilirsin. bu takım tekneden normal çapari gibi hafifçe çekip bırakılarak değil de kısa ve seri hareketlerle dipten tekneye çekilerek veya tekne ardından sürütme olarak kullanılabilir. ama günümüzde bu çaparinin avcılık özelliği azalan levrek nüfusuyla birlikte sıfır noktasına gerilemiştir. başkaca çapari tekniği varsa bilmiyorum ama levrek avı için diğer teknikler günümüzde daha avcıdır diyebilirim.
selam arkadaslar benim de aktarmak istedigim birseyler var. Ben gerci levrek avcisi degilim genelde mirmirla ugrasirim ama gecende gittigim bir mirmir avinda kullandigim 7 numara igne 22 numara kostek ipine yaklasik 1,5 kg civarinda bir levrek takildi ve de kuzu gibi kiyiya geldi, bu istisnamidir bilmem ama baligi kiyiya rahat bir sekilde cektim. Yunanistan sahillerinden herkese bereketli avlar dilegiyle...