Size şöyle bi sorum olacak her sabah levrek gördüğüm sabit bir yer var..Ama iyice kalıcılaştırmak ve hatta daha iri balıklarıda çekmek istiyorum bölgeyi nasıl yemlerim..Ne atarım yada delikli bir poşete taş bağlayıp dibe miş atmalıyım yem olarak ne kullanmalı yani levreği oraya çekecek ne kullanabilirim??
kardeş levrekçi olan sensin sen daha iyi bilirsin tabiyki .benim görüşüm levrek etcil bir hayvansa o bölgeye ufak balık atabiliriz. hamsi olabilir mesela veya daha değişik balıklar
Saollevrekçiyim ama zıpkınla yani oltayla daha deneyimim olmadı sadece birkaç kez sahteye peşlettirdim...O zman biraz sardalya benzeri balık toplayıp kanlı kokulu o bölgeye atayım ne dersiniz??
levrekçi sensin ama bu bilgilerde işine yarayabilir.ama şunu söliim bu bilgiler benim tecrübelerim değil büyüklerimden öğrendiklerim daha deneme fırsatım olmadı levreğin temel besini yavru balıklardır.eğer yapabilirsen küçük kefelleri ve ısparozları böleyi yemlemek için kullanabilirsin.birde sardalyeleri ince buzdolabi poşetine (veya kadın çorabı) koy taşla ez ama poşet çok parçalanmasın.sonra poşetlere taş bağlayıp bölgeyi yemle.sardalye çok yağlı ve kokulu bir balıktır emin ol birçok avcıyı o bölgeye toplayacaktır ama bu işlemi birkaç gün tekrarlamadı tavsiye ederim... umarım işine yarar...
Çok saol sertaç abi acaba bu sardalyeleri nasıl sağlayabilirim migros un konserveleri biraz pahalı olack gibi
anil levrek yengec,karides,subye,midye,sulunez,tavuk eti,sardalye ve cesitli yavru balik yer ve sever...benim tavsiyem subye,yengec,kokmus sardalye isini gorecektir....geceden veya aksam ustu yemleme yapabilirsin..geceden yaparsan sabah daldiginda etraftaki levreklerin o bolgede turladigini gorebilrsin abicim...
Çok saolun ya içimden geldi söyleyecem birazda gaza geldim de bu siteyi seviyorum..Herkes çok saolsun önümüzdeki hafta deneyeceğim bu yemleme olayını..
bizde seni seviyoruz anil...yemlemede poset veya herhangi birseye gerek yok...ok..yemleme yaptigin yer kumluk veya parca kayalikli olsun ki muren veya orfoz yavrulari yemi bitirmesin hemen...dipte mutlaka bir iki parca yem koku salar ve istegin gerceklesir...
çok saol Mustafa abi ya bu sabah 2 kg civarı sanrıım kocaman levrekler de gördüm de biraz konsantrasyon eksiklği vardı hemen tüydüler önümüzdeki hafta geçiş bölgelerine bolca bırakacm peki sardalyeyi nerden temin edeyim??
Anladın tabi yöntemin işe yarıyıp iyi balıklar göreceğini Sitemiz çok güzel Allah nazarlardan saklasın
ben çanakkale geyikli/dalyan köyünde 1 metre suya atılan 1 kasa güneşte bekleyip kokuşmuş sardalyanın çektiği 5+kg levrekler gördüm, yemleme özellikle sığlık yerlerde başarılı oluyor.Derin yere atarsanız zaten mürendir isparozdur bişey kalmaz
balik hallerinden sardalye temin edebilirsin kardesim...iri levrekler pek zipkina yaklasmaz bunun icincok soguk kanli olmali ve acele etmiceksin...ya baligi kendine agasonla cekeceksin yada baligi kiyiya cevirip tas altina sokmaya calisacaksin..bu islemde balik tedirgin olup bir kaya altina kendini gizlemek istiyecek o zaman av garantidir...
git bi limana sandıklardan ezilmiş sardalyeleri topla yada balıkçıları gez kocaman bi leğen içinde bisürü sardalye görüceksin kilosu 5 lira pazarlıkta 4 e bağlarsın işi sana lazım olan tazesi değil unutma,yemleme yapacağın için ezik ve bayatları seçki pazalıkta şansın artsın