Levreğin şu mevsim şu balıkla beslenir diyebilmek bence çok iddialı bir cümle olur..Çünkü levrek bulunduğu yöreye göre avlarını değiştirir..Farklı sahtelerin farklı bölgekerde verimliliğindeki farkda buradan gelir..Örneğin Kuzey egede Rapala FT ile levrek bolca alınabilirken Marmarada levrekler bu sahteye acaba neki bu diye bakmakta..Marmarada ise üstü koyu yeşil,kahverengi sahteler iş yapmakta..Yani yaşadığı bölgeye gözre tercihleride farklı olacaktır..
ustaların avı bence kiloya kadar olan levrekler bahar aylarında en çok kurt ile ve trofe levreklerde 2 - 3 kg ve üstü israil çuprası ve tubara dediğimiz boyları 10 - 15 Cm civarındaki kefal yavruları ile beslenirler.mevsim yaz ve sonbahara kayınca levrekler teke ve karides gibi yemlere yönelir.trofelerin tercihi her mevsim aynı kalır yani tubara,bunun yanında zarganayada dayanamaz.kış şartları ise tüm canlılarda olduğu gibi bu balıklarıda etkilenir yem bulmaları zorlaşır levrek hemen tüm kışı yumurtalı olarak geçirir,bu yüzden yaz mevsiminde olduğu gibi yeme atlamaz .çoğu zaman burnu ile dokunup yemi yemez buna defalarca şahit olmuşumdur.
Ustaların avı Şunuda belirtmede fayda var birçok kişi levreğin açgözlü ve aptal bir balık olduğunu düşünür,ben şahsen tecrübelerime dayanarak levreğin çok akıllı,kurnaz ve asil bir balık olduğunu düşünüyorum,birçok zamanlar tuttuğum levreğin karnı tıka basa dolu fakat attığım yemi suya düşer düşmez aldığına defalarca şahit oldum.ama karnı bomboş olan levreğinde yeme dönüp bakmadığınıda defalarca yaşadım.evet levrek cok obur,atlayan bir balık ama asla bir sazan değil o saygı duyulacak bir rakiptir sizin için .olaya bu yönden bakarsanız yaptığınız avların dahada zevkli geçtiğini göreceksiniz.Not:Geri saldığınız her küçük levrek birgün size trofe olarak döneceğinden emin olabilirsiniz.RASTGELE 'YAPTIĞI İŞE SAYGI DUYMAYANIN KENDİSİNE HİÇ SAYGISI YOKTUR''