Levrek Hikayeleri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Bahadır Sarıca tarafından paylaşıldı.

1. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Volkan,
    Sizleri bu keyfe ortak edebildiysek ne mutlu. İnşallah bundan sonra yeni avlaklarda yeni güncelerle birlikte oluruz.
    Sizlere de rastgele.
    Sevgi ve selamlar.

2. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki

Estağfurullah sevgili Alper. Güzel sözlerin için teşekkür ederim.
    Kuzey yönündeki av maceralarım bir süre olmayacak. Buradan trofeleri herzamanki gibi sevgili Mesut'tan bekliyeceğiz. Ama neden olmasın diğer meralarda ararız artık trofeleri.
    Sizlere de rastgele.
    Sevgi ve selamlar...

3. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili İlhami,
    Teşekkür ederim. Sizlere de rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla...

4. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Erdinç Bey,
    Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
    Sizlere de rastgelsin.
    Sevgi ve selamlar...

5. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Tebrikler çok güzel bir rapor...

6. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Barboros,
    Yeni makinem Penn Battle. Beğenerek aldım. Acemi ama gayet kaliteli ;)
    Sevgili Aykut'un sahtelerine biz de çok üzüldük. Sağolsun sevgili Mesut daha sonra bulmak için çok araştırdı, sanırım ağırlıkla dibe gitmiştir. Sağlık olsun, bizim sahtelerimiz dostlarımızındır.
    Sizlere de rastgelsin.
    Sevgi ve selamlar...

7. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili MEhmet,
    Ben teşekkür ederim. Merada bazı arkadaşlar yemli de atıyorlar. Sanırım gayet iyi de verim alıyorlar.
    At-çek avına başlamanız hayırlı olsun. Bu şartlarda avlakta bu işe gönül vermişler kalıyor ;) Sizin de o gönül verenlerden olduğunuzu sargoz avlarınızdan biliyorum.
    Yerel avcılar beraber yanyana avlakmak konusunda oldukça ustalar. Açıkçası bu tür avlanma şeklinde ben çok tecrübesizim. Ama dediğiniz gibi bakir yerlerde avlanmayı(veya avlak boş iken) bende çok seviyorum. Bu yüzden artık avlarımı çoğunlukla güney kısımda yapmayı planlıyorum. Sadece bazen dostları ziyarete giderim.
    Umarım hepimiz gönlümüzdeki trofeye kavuşuruz.
    Sevgi ve selamlarımla...

8. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Yaşar Bey,
    Teşekkür ederim. Daha keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla…

9. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Ferhat,
    Kızmayın ;) Tama buyrun. Bir kişi daha katılmasından mutluluk duyarız :)
    Teşekkürler. Sizlere de rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla...

10. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Nazmi Bey,
    Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Sizlerin de avları daim olsun.
    Avda da size söylediğim gibi; bence balık o taraftaydı;)
    Sevgi ve selamlarımla...

11. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Levent,
    Sevgi ve selamlarımla…

12. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Mehmet,
    Teşekkür ederim. Sizlere de rastgelsin.
    Sorunuza gelince; öncelikle neden komik olsun, gayet mantıklı bir soru. Açıklayayım hatta bunu bir konu olarak yayınlayayım, tüm dostlar faydalansın. Konuyu açınca(bir saat içinde), buradan da link vereyim. :)
    Sevgi ve selamlar...

13. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Caner,
    Av raporlarımı beğenmene çok sevindim. Sizin de alışveriş konusunda verdiğiniz detaylardan, benzer özelliklerde olduğumuzu düşünüyorum.
    Detaycılık konusunda da açıkçası şöyle bir fikrim var; Ben bunu yapmaktan keyif alıyorum, detayları sevenler için de faydalı olur. Herkes istediğini alsın ;)
    Aykut beraber olmaktan keyif aldığım çok iyi bir av partneri. Aynı zamanda iyi bir dost. Mesut kardeşimizle yeni tanıştık. Ama kısa zamanda kaynaştık. Ben biraz müskülpesent bir kişiliğe sahibimdir. Kolay kolay anlaşamam. Ama sevgili Mesut'un içtenliği ve sıcaklığına kayısız kalmak mümkün değil.
    Bahsettiğin iğneler oldukça dikkatimi çekti. Bu bilgiyi bizimle paylaştığın için teşekkür ederim. Araştıracağım. Lütfen sende linkini veya fotoğrafını bulursan, bizlerle paylaş. Bir çok levrek avcısı için bu tür meralarda faydalı olacaktır.
    Bu aralar yakala&bırak avcılığı konusunda kafa yoruyorum. Bildiklerim ve öğrendiklerimi derleyince, güzel bir avla birlikte paylaşmaya çalışacağım. Bahsetmiş olduğun iğneler circle özelliği taşıyorsa(bildiğin gibi balığı çene noktalarından yakalıyor) yakala&bırak avlarında da kullanılabilir mi acaba? Gerçi barbless(çentiksiz) iğneler daha etkin ama....Düşünmeye değer bir konu.
    Sizlere de gönlünüzdeki avları yapmanızı diliyorum.
    Sevgi ve selamlar...

14. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Adem,
    Amaç sizleri bu anlara katabilmek. Başarabildiysek ne mutlu.
    Daha keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla…

15. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Ahmet,
    Beğenmenize sevindim. Ayrıntıları sizler de seviyorsunuz demek ki...
    Yapmış olduğunuz istatistik ile ilgili olarak, bizlerde bir çok levrek ve balık avcısı dostumuzla daha detaylı bir çalışma yapma fikrinde birleştik. Gelecek avlarımız ve geleceğin avcıları için de bir kaynak oluşturabilir dedik. Ama bir türlü bunu bilimsel temellere oturtma kaygımız yüzünden tam olarak gerçekleştiremedik.
    Sizin çalışmalarınızı yayınlarsanız bizim için de faydalı olacaktır. Denizden uzak olmak(mesafe olarak) bence hiç önemli değil, yeter ki gönül olarak uzak olmayın. Sizin de denizden uzak olmadığınız çok açık.
    Sevgi ve selamlarımla...

16. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Recep Bey,
    Beğenmenize sevindim. Teşekkür ederim.

Fotoğrafta görülen markayı söylerim söylemesine de, bu vesile ile birkaç kelam da etmeyi isterim:

Vaktiyle daha sonra tanışma fırsatı bulduğum sevgili dostum Enes Save(Eski forum yazarlarından) bir av raporu yayınlamıştı. Fakat sahtesinin detaylarını vermemişti. Ben de "Ne sahte kullandınız?" diye sormuştum. Çeşitli kaygılarından dolayı bunu forumda cevaplamak istemediğini belirtmişti. Biraz da içerlemedim değildi hani. Daha sonra tanışıp dost olduğumuzda da kendisne anlatmışımdır. Şimdilerde çok haklı olduğunu görüyorum. Şöyle ki;

Yazımda da bahsettiğim gibi; sahteler konusunda açıkçası ben sahtelerin mitleştirilmesine katılmıyorum. (Yalnış anlamayın lütfen, siz bunu yapıyorsunuz gibi bir itham değil amacım - umarım amacımı anlamışsınızdır.) Hatta bu konuyu sevgili Mesut ile de çok konuştuk. Tanışmamıza vesile de olmuştur. Ama onunla da konuştuğumuz gibi her sahte her avlakta çalışacak gibi bir kaide yok. Aynı zamanda belirli bir sahtenin de(ister silikon, ister maket), bir diğer sahteye de üstünlüğü yok. Burada önemli olan şartlara uygun sahte seçimi;
    Bu avlaklara özel, aynen yerel avcıların yaptığı gibi jig kafalı silikon kullanımı veya sığ dalarlı, ağır maket kullanımı. Bu özellikleri sağladıktan sonra sahte önemini yitirir.(Işık, renk seçim vs kriterleri de göz önüne alınmalıdır tabii)

Vesile ile konuyu etraflıca açıklama fırsatı tanıdığınız için teşekkür ederim. Umarım bir sahte sordum iki satırda yazacağı seyi iki sayfa yazmış demiyorsunuzdur. Ve sizi kırmamışımdır.

Sevgi ve selamlarımla...

Fotoğrafta görülen sahtelerin ikisi de Maria Chase.

17. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki

Sevgili Cemil,
    Sevgi ve selamlarımla…

18. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    çok keyif verici insan okurken yaşıyor tebrikler

19. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Cormoran Black Bull Fighter 2.70 - Okuma V System 2.70
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8 Pi- Okuma TrioS 30
    En İyi Avı:
    Yayın 1.82 m. 57 kg.- Levrek 6.7kg.
    Zaman olgunlaşınca elbette bu çalışmalarımı sizlerle paylaşacağım.
    John Alden Knight isimli şahsın "solunar teorisi" ile yakından ilgilenmeye başladım. Tabi onun kadar vaktimi deniz kenarında geçirip her şeyi gözlemleme gibi bir lüksüm yok. Şu an sadece sizlerden gelen verileri topluyorum. Ay durumu, güneşin ve ayın batış ve doğuş saatleri, rüzgarların durumu gibi... ( Aslında gel-gitin durumunu bilseydim hiç fena olmazdı ama bu veriler de şimdilik kafi. )
    Okullar yarıyıl tatiline girdiğinde soluğu Dikili' de alacağım. Orada kendi gözlemlerimi yapıp sizlerden elde ettiklerim ile karşılaştıracağım. 17 gün boyunca bununla uğraşacağım dersem yalan olmaz.:)
    Yine de bu kadarcık çalışmayla istatistik elbet olmaz. Daha önce de dediğim gibi en azından 2-3 sene gerekiyor. Ama ara ara tabi ki edindiğim bazı izlenimlerimi ve tuttuğum defterden fotokopileri sizlerle burada paylaşacağım.
    Sevgi ve saygılarımla... Esen kalın.

20. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

slm

Komik olduğunu düşünmem buradaki usta avcılar biliyordur zaten diye düşündüm hani biz yeniyiz ya o bakımdan yani.:D bu arada link bekliyorum abi