Levrek için silikon düzeneği

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında laplace2006 tarafından paylaşıldı.

1. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    Herkese Merhabalar,
    Levrek avında silikon kullanmayı planlıyorum, resimdeki gibi düzeneği oluşturdum. Tek balık kullanmak yerine 3 balık kullanacağım. Sizce iş yapar mı?

En son balık 12 cm, bir sonraki 10,5 cm diğeride 9 cm. Büyük balık küçük balığı yer misali. Tabi bu düzeneğe göre yerse :)

2. sabriyazici

sabriyazici sabri

3 ayrı ayrı tek kalemde rast gelsin inşallah

3. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    bence gayet başarılı olmuş. eminim iyi balık yakalayacaksın.
    rastgele

4. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Tam saatinde ve yerinde atılırsa bence çalışır. Çekerken dolaştırmadıkça sorun yok.

5. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, sizede inşallah :)

Umarım dediğiniz gibi olur, çünkü ilk defa levrek avına başlayacağım, daha önce tecrübem yok levrekte.

Çekerken dolaşmasın diye boylarına çok dikkat ettim, yay olduğu için ana gövdeye hiçbiri değmiyor. Umarım iş yapar.

Bu arada yorumlarınız için çok teşekkürler..Herkese hayırlı avlar

6. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Ünal merhaba değişik şeyler yaratmak kullanmak ve sonuç almak muthiş keyf verir insana bundan dolayı tebrik ederim seni .. ben yıllardır 2 lisini kullanıyorum kostek 10.5 buyuk zoka arkadaki bedendeki ise 8.5 hafif zoka her zaman sonuç almışımdır. arkada kalan silikon daha yukarda gelmesi ondeki daha batık gelmesi bunu bi dene derim 2lisini daha çok tavsiye ederek bol avlar diliyorum rast gele.. bu ara zokasız kullanıyosun bunu top ilemi atıp cekeceksın eger top ile uzaga atıp cekeceksen kostek araları cok kısa ve bu sansını azaltır !!!! eger hayır topsuz calısacam dersen uygundur :)

7. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    şamandırasız kullancaksanız,takımı atmada sorunlar oluşabilir...şamandıralı atacaksanız da beden ile şamandıra arası mesafe kısa olmuşşş.şamndırasız kullancaksanız,iğneleri küçük kurşunlu jigli yapsanız daha güzel atışı olurdu....rastgele...

8. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Yorumlariniz icin tesekkurler.yalniz samandirayla degilde 40 lik siyirtma kursunla kullanacagim. Uygun olmazmi acaba.yoksa icine su doldurulan samandiraylami kullansam

9. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
  10. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

KIYIDAN EN MANTIKLISI HER ZAMAN 2 Lİ ZOKALI SISTEM OLMUSTUR ASLA SAMANDIRALI VE TOPLU DEGIL ...DALGANIN KAYALARA VURDUGU SON NOKTADA AL VER DE BEKLETIRSEN KESINLIKLE LEVREK ALIRSIN HER ZAMAN KULLANDIGIM VE HER ZAMAN LEVREK ALDIGIM SISTEM. BU ARADA ISPENDEKLER COK ATLAR MUMKUNSE IADESINI YAPIN ZARAR VERMEDEN SUYA:thumb:

11. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Zoka silikon boylarına gore çeşitli ölçülerde kullanmasılın tabiki. bu sistemi denemeni şiddetle öneririm suan imkanlarım dahilinde olmadıgı icin bi ornek koyamadım yuklemek isterdim acıkcası ama ilerliyen günlerde hatırlatırsan bi ornek hazırlar yuklerim :)

Uploaded with ImageShack.us

12. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

KISMEN IMKAN YARATABILDIM AMA NE KADAR YARDIMCI OLUR BILMIYORUM DOGRUSU UMARIM FAYDASI OLUR :) SEDEF BU MUTLAKA KULLAN TAVSİYE EDERİM GUN BATIMI ALACAKARANLIK EN VERIMLI ANI OLUYOR AL VERDE BEKLET VE LEVREGİ KALDIR BULUNDUGUN MERADA YETERKİ LEVREK OLSUN BOL SANSLAR ... :)

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    zoru başarmak istiyorsan rapala ile yakalamaya çalış;)

14. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:

Sormak istediğim zokalı sistem yapayım fakat zokalar kaç gr lık oluyor? toplamda 3 tane zoka kullansam uzağa atma şansım nedir ki? çok çok hafif olmaz mı?

15. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    zoru severim rapalayla denicem yalnız bu düzeneği kumsala hazırladım. liman içleri ve mendireklerde rapalayla çalışacam, rastgele :)

16. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Ünal ilk slikon'un yerine 13 cm lik sahte kullan bence diğerleri slikon olsun.

17. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Recep abi yalnız kumsal olduğu için rapala uygun değil. sığ suda kullanılacak. 1 karış suda rapalayı yüzdüremeyiz. ama önerinize göre su üstü yapabilirim.

18. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

3lüyü unut derim zokalı sistemde aklından sil cunki bu sana eziyetten başka birsey saglamaz çok dolaşır kullanırsanda bunu zamanla anlarsın . normalde tek silikon çekeriz bu bile yeterli aslında ama 2 li cekiyoruz iste .. ayrıca min.. 8 max.. 12 metreye kadar atabilirsin ortalama 10 40 atarı olan bir spin kamış ile zaten bu mesafe yeterli levrek silikona en güzel al ver de atlar yani sudan silikonu çıkartacagın an burda çok yavaş hareketlerle suyun alveri akışında silikonları yuzdurmeyi başarırsan levrek alma şansın çok yuksektir .. zokalar standart genelde 3 grm 6 grm vs.. diye ilerliyor 3 grm olan yeterli olacaktır bol şanslar :thumb:
    not: bu arada hazırlamış oldugun takımda kostek aralıkları cok yakın bu sana asla avantaj olmaz , koymuş oldugum ornekte az çok belli 2 lide dahi ne kadar aralık oldugu esen kal .:)

19. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Bu arada kumsalda kullanıcaksanız eger zokalı sistemi yapmanıza zaten gerek yok hazırlamış oldugunuz takımın sadece kostek aralıklarını min. 60cm yeterli ve standart bi olcudur yani 60+60+60 180 birde kostek uzerınde bırakacagınız bosluk var tabi top ile en ust kostek arasındaki .. kısacası 3 lu hazırlamıs oldugunuz takımda avantaj ama mutlaka kostek aralıklarını uzatmanız gerekiyor umarım izah edebilmişimdir :)

20. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Üstad yalnız aralıkları kısa diyorsunda kullanmış olduğum tel aparat var düzenekte, bunlar silikonu ne ana bedene ulaşmasını sağlıyor nede diğer silikonlara. Tamamen düz duruyor silikonlar. Bu yüzden ana bedene dolaşmasın diye çok ince ayar yaptım :)
    Tabi daha önce denemediğim için tavsiyeniz üzere 2 li silikona geçip aralıkları uzun tutmak daha sağlıklı herhal.