HERKESE MUTLU VE GÜZEL AV'LI GÜNLER DİLERKEN SÖZLERİME ŞÖYLE BAŞLAMAK İSTİYORUM..... ARKADAŞLAR BEN MARMARİSTE YAŞIYORUM VE BALIK HASTASI BİR ADAMIM,EN AZ TUTMASI KADAR YEMESİNİ DE SEVEN BİRİ OLARAK SON ZAMANLARDA KAFAMI ÇOKÇA MEŞGUL EDEN VE BİRTÜRLÜ ÇÖZEMEDİM BİR KONU VAR....banghead BALIK TUTAMASAM DA HAFTADA EN AZ 1 KERE BALIK YEMEYE ÇALIŞIYORUM,BURADAKİ BALIKÇIMDAN 1 YADA 1.5 KİLOLUK DENİZ LEVREĞİ ALIR VE FIRINDA ( AMA ASLA BUĞULAMA GİBİ DEĞİL,ÜZERİ AÇIK VE DOMATESSİZ) YAPARIM...ÇOK DA LEZZETLİ OLUYOR..HER YİYEN DE ÇOK BEĞENİYOR,BUNA FIRINDA BALIK SEVMEM DİYENLER DE DAHİL... AMA BİRÇOK KİŞİ HALDEN ALDIĞIMIZ BU LEVREKLERİN( BÜYÜK DE OLSALAR ) ASLINDA İYİ YERDE İYİ YEMLER İLE YETİŞMİŞ ÇİFTLİK LEVREKLERİ OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR VE BUNU ESKİDEN BALIKÇILIKLA UĞRAŞAN,HALA BALIKÇILIK YAPAN TANIDIKLARI OLAN İNSANLAR SÖYLÜYOR... GELELİM OLAYIN CANALICI KISMINAidk ...SON 6 AY İÇİNDE 2 TANE TROFE SAYILACAK LEVREK ALDIM..SAHİLDEN ATÇEK İLE...BİRİSİ SANIRIM ŞUBAT AYI İDİ 3.3 KG GELDİ,AMA İÇİNDEN DE EN AZ 300 GR YUMURTA ÇIKTIcyrr DİĞER LEVREĞİ DE GEÇEN GÜNLERDE AKŞAM SAATLERİNDE ALDIM O DA 1.7 KG GELDİ:thumb: SORUN ŞU ARKADAŞLAR; BENİM YAKALAMIŞ OLDUĞUM LEVREKLER İNANIN ÇOK YAVAN VE KURU KALDI ,HALDEN ALDIĞIM LEVREKLERİN YANINDA...İKİSİ DE AYNI YÖNTEMLE VE AYNI MALZEME İLE ,AYNI DERECEDE AYNI PİŞİRİLMESİNE RAĞMEN ,BENİM YAKALADIĞIM LEVREKLER ÇOK YAVAN OLDU İLK LEVREKTE YUMURTA ÇIKTIĞI İÇİN ,YUMURTLAMA ZAMANIDIR DİYE BELKİ YAVAN OLDU DİYE DÜŞÜNDÜM AMA SON YAKALADIĞIM DA AYNI İDİcyrr VE İNANIN ARADA LEZZET AÇISINDAN ÇOK FARK VAR HALDEN ALDIĞIM BALIKLAR ( DENİZ LEVREĞİ DİYE ) İZMİR DEN GELİYORMUŞ,ÖYLE DEDİ BALIKÇIM... SORU 1: İZMİRLE MARMARİSTE YETİŞEN DENİZ LEVREKLERİNDE BUKADAR LEZZET FARKI OLUR MU? bana mantıksız geldi SORU 2: BENİM HALDEN ALDIĞIM LEVREK DENİZ LEVREĞİ İSE EĞER ( ki öyle diye alıyorum ) , BENİM YAKALADIĞIM LEVREK İLE ARASINDA NEDEN BUKADAR LEZZET FARKI VAR? SORU3: BENİM HALDEN ALDIKLARIM EĞER ÇİFTLİK İSE ,NASIL OLUYOR DA ÇİFTLİK LEVREĞİ DENİZ LEVREĞİNDEN ÇOK DAHA LEZZETLİ OLUYOR? reeling LÜTFEN DEĞERLİ YORUMLARINIZI ESİRGEMEYİN reeling
Mevsimine bağlı olabilir. Bu arada trofe raporlarınızı kaçırmış olmalıyım linklerini yazarsanız bakmak isterim.
Bağırışınız Tekirdağa kadar geldi bana kalırsa aralarında pek bir fark olmaması gerekiyor. Ama belirgin bir fark var diyorsanız mevsiminden kaynaklı ya da suyundan kaynaklı olabilir. Balığın beslendiği meradan da kaynaklı olabilir
arkadaşlar nacizane fikrim şöyle. şimdi yaz aylarındayız. bu aylarda hiç bir balıkta yağ bulamazsınız. balığın kendi yağı ile pişmesi gerekiyor. ve yediğiniz balığa lezzet verende bu. çiftlik levrekleri kısıtlı yaşam alanlarında minimum zamanda maksimum boyuta geliyorlar. hatta bunun içine çupralarıda dahil edebiliriz. haliyle yağlı oluyorlar ve her daim aynı lezzeti bulabiliyorsunuz. ama denizde tutulan balık öğle değil. hayvan tüm gün boyunca gerek yemlenmek gerekse de çiftleşmek amacıyla efor sarfediyor. böyle hayvanda yağ mı kalır ama kışın (eylül ayından sonra) iş değişiyor. sıcaklıklar düştükçe hayvanlar vücutları korunmak amacıyla yağ bağlıyor. 1. şubat ayında yakalanılan balık havyarlı olduğundan eti yavan gelebilir. 2. yazın yakalanılan balıkta da yağ olmadığından yavan gelebilir. inşallah eylül-aralık aylarında da bir trofe alır ve yersiniz. ondan sonra tekrar görüşelim sağlıcakla kalın.
Çiftlik levrekleri Arkadaşlar son iki üç yıldır çiftlikler normal ispendek kıvamı balıkların dışında lokantacıların isteği üzerine kilo ve üstü balıklar da yetiştirmekteler..bu boy balıkları da lokantalara çok uygun fiyatlara satmaktadırlar.İşin ondan sonraki kısmı ;halkımız çiftlik levreklerini ispendek boyutunda bildiği için diğer boylarını deniz levreği olarak kabul edip çok yüksek fiyatlara bu balıkları yiyip kendi kendilerini avutmaktadırlar.Bununla birlikte tüm çiftlik balıkları orjinallerinden hele ki bu mevsimde daha lezzetlidir.Çünkü onlar her daim yağlı balık durumundadırlar..Avlanmak gibi bir işleri olmadığı için bu yağı her mevsim bedenlerinde barındırırlar.
Doğru görüşler bunlar. Birde balıkların tutulduğu yerlerin tuz oranı ortalama sıcaklığı gibi faktörlerde etkindir. Bu mevsimde bile Karadenizde tutulan bir levrek lezzetli olacaktır.
evet mera farkı olabilir ancak marmaris ve izmir çok farketmez diye düşünüyorum...karadeniz ve ege olsa tamam
kışın yakaladığım trofe levrek de çok lezzeetsizdi..ancak 300 gr a yakın havyar çıktı balıktan...yumurtlama dönemi olunca lezzetsiz diye düşündüm ama..tam net bir kanıya varamadım