Levrek sezon açılışı (Birde sürpriz palamutum var :D))

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sego tarafından paylaşıldı.

1. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler güzel av yapmışsınız.Benekli yazılı orkinos boy olarak tam av boyunda.Avlakta yasak var ise ilk önce amatör balıkcının uyması lağzım ki söz söylemeye hakkı olsun. Daha güzelleri rast gelsin.

2. ihaiha

ihaiha özgür demirel

Favori Kamış:
    SHİMANO CATANA
    Favori Makine:
    OKUMA TRİO SPİN
    En İyi Avı:
    3.3 KG LEVREK
    gerçekten yasak olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz? sonuçta o meraya gidiyoruz arada sırada,eğer yasak varsa, ( ki sanırım yok ) haberimiz olursa iyi olur diye düşünüyorum...eğer yasak olsaydı bukadar kalabalık olmazdı diye düşünüyorum ama tabiki emin değilim
    memlekette yasak yerde olta atan sadece tek bir adama cezayı keserler,diğer yasak merada onca kalabalığı görmezden gelirler

3. sego

sego Turan Sergen SELÇUKOĞLU

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Yaklaşık 3 kg Kofana,2.3 kg Levrek,Yaklaşık 2.5 kg Yazılı Orkinos,1.5 kg Çıplak gerisi gelecek..
    İnşallah..

4. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Yaklaşık 3 kg Kofana,2.3 kg Levrek,Yaklaşık 2.5 kg Yazılı Orkinos,1.5 kg Çıplak gerisi gelecek..
    Teşekkürler.
    Yasak kalktı diye biliyoruz ama tam belli değil gerçektende..Hatta bir gün jandarma gelmişti azmak tarafı serbest açık deniz tarafı yasak filan demişti sonra bir gün yine jandarma gelmiş hiç birşey dememiş yani onlarda tam olarak bilgisiz bu konuda .

5. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Katılıyorum abi sana.
    Benim düşüncem şu:İlk önce 10 cm lik mercanları çupraları kovasına poşetine atanları sorgulasınlar.Ben abi onu at denize dediğimde adam tavası güzel oluyor dedi böle bişey var mı yaa.Avlak küçük balık dolu resmen.Arada 5 kg lık kofanalar zıplıyor turnalar sürü kovalıyor izlemesi bile zevkli gerçekten.Ama gelip oraya sinek iğneyi takıpta küçücük balıkları alanları görünce moralim bozuluyor.Mesela burda geçen sene bu kadar çupra yoktu bu sene çok güzel lidakiler var bide lidaki koymuşlar ismini sanki yeni bir tür o kadar büyüyor sanki.İstanbulda çinekopları dökme lüfer diye sattıklari gibi işte. bence limit gelmeli yasak kalkmamalı diye düşünüyorum.İyi bir denetimle beraber tabi :(

6. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Ayrıca en büyük hayalim azmak tarafındaki büyük sahile kasık çizmemle girip ordaki o canavarlarla boğuşmak kofanalarla yani ..Geçen bir tanesi denk geldi sahtem biraz kalitesizdi balık bana doğru zıplayınca boşluk oldu.Sonra kafayı bi salladı suyun dışında benim sahtenin yarısı geldi bana tekrar.Kırıldı resmen :(
    Ama şu yasak meselesi bi çözülsün ilk işim kış filan demeden ordan o kofanalarla savaşmak.

7. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Alınan küçük ispendekleride es geçmemek lazım bence. . . Sinek oltayla parmak kadar çıplaklar karagözler mırmırlar değil yani sadece. Geçen izmirde görmüştüm parmak kadar kaya levreğini atmış poşetine. Abi dedim salsaydın bu balığı 3-5 kiloya kadar büyüyor bunlar. Bilmiyordum ki bilseydim salardım dedi. Mesela bence bilgisizlikten kaynaklanan birşey. Çünkü canı sıkılan balık tutanlara özeniyor ve gidiyor oda bi olta alıp sallıyor. Balıklardan bilgisi olmadan her tuttuğu balığı atıyor kovasına poşetine. . Bence elimizden geldiğince çevredeki halkı bilgilendirmek gerekiyor. 2 günde o kadar balık tutan gördüm ama bi taneside çıkıp ya bu küçükmüş geri salayım büyüğünce gelsin deyip saldığını görmedim. Herkes kaptığını kar belliyor. Keşke bilinçli avlar yapılsa. . Böyle devam ede ede avlakta büyük balık kalmıyor. Sonrada balık yok. Sen zamanında tedbirini aldın mı ki balık olsun.

8. deePblue

deePblue na

Burda su üstü sahteleri ısrarla deneminizi tavsiye ederim
    çok zevkli oluyor levreğin gelişi..özellikle ilk saldırdığı an :D:D
    Tebrik ederim avınız için

9. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Sabah suyuna yetişebilsem denerim ama en erken araba malesef muğladan 8 de kalkıyor ve 8.45-9.00 gibi anca merada oluyorsun. bu da su üstünü kullanamamız demek oluyor. akşam suyunda zaten olmuyor su üstüne. yani durum böyle

10. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim :)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yasak 1 Eylül itibariyle kaldırılmış çocuklar. - katılımcıların hepsinden yaşlı olmam hasebiyle "çocuklar" diye hitap etmemde bir sakınca yok sanırım:p -

İşte 3/2 nolu Tebliğ maddesi:

BEŞİNCİ BÖLÜM

Alan Yasakları ve Sınırlamalar

Denizlerdeki yer yasakları ve sınırlamalar

MADDE 16
    – (1) Denizlerdeki yer yasakları ve sınırlamalar aşağıda belirtilmiştir.

2) Akyaka’da; (37° 03.041' N - 28° 18.600' E) ile (37° 01.461' N - 28° 18.598' E) koordinat noktalarını birleştiren hattın doğusunda kalan alanda (kıyıdan olta takımları ile yapılanlar hariç)

12. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler bilgilendirme için Nuri abi :)

13. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    yazılı orkinos o :) rastgele levrolar çok yakışıklı kardeşim afiyet olsun :hungry:

14. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Murat abi :)
    Daha büyükleri size rasgelsin..

15. pelikan01

pelikan01 Hakan Yasar

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390, Okuma Salina Seaspin 240 - 10/40
    Favori Makine:
    DAM Quick SLR Surf 560 FD, Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    Akya 2 kg.
    tebrikler çok başarılı bir av olmuş. asıl kısım, av yasağının oltacılar için kalktığını duymam oldu. nice zamandır 2015'i bekliyorduk. hiç vakit kaybetmeden soluğu orda alacağız bu hafta sonu, Allah kısmet ederse.

16. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Hakan abi haftasonu görüşürüz belkide :)

17. toruga

toruga tolga

Favori Kamış:
    Safina X Spin 2.70m 10-35gr
    Favori Makine:
    Spro Hardliner
    En İyi Avı:
    aral 2.550gr
    insanın iştahını kabartıyor doğrusu

18. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    :D Darısı başına abi ..

19. turnameraklısı

turnameraklısı Yusuf İMRE

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Turna-1,130 Kg. Levrek-1,450 Kg.Kofana-2 Kg.Deniz Turnası-80 cm.
    kardeş ben de muğla da yaşıyorum.Akyaka ya bazen geceden bazen de sabah 3-4 gibi gidiyorum.Arabam var.Eğer gideceğin zamandan bir kaç gün önceden mesaj atarsan yardımcı olurum.Beraber avlanır geliriz.Rastgelsin.
    (yeni üye oldum sayılır.Önceki konulara göz atarken bir sene önceki yazdıklarınızı gördüm.Bundan sonrasında yardımcı olurum tabi istersen...)

20. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Özelden mesaj attım abi ..