Bahadır bey paylaşım için teşekkürler , güzel bir çalışma olmuş..fotolardan incelediğim kadarıyla sizinde belirttğiniz üzere çeşitli tip ve ebatlarda düzenekten mevcut.dikkatimi çeken genelde iki parça uzunlukları arasında 15-20 cm fark oluyor , sizde bu fark 10 cm? bazı modellerde kısa parçanın eni 3 cm uzun parçanın 1,5 cm nasıl yorumluyorsunuz bu durumu? birde"karşı ağırlık delikleri" ölçüsünü vermişsiniz onu tam olarak anlayamadım uardımcı olursanız sevinirim.. Şimdiden teşekkürler..
Bahadır abi havlu askısını kücük parcaya koyuyoruz buyuk parcayada dengeleyici deliklerı demişşin dengeleyici delikten kastımız ne?
Merhaba Bahadir Ağabey! Nasılsınız? Öncellikle omuzunuz için geçmiş olsun demek isterim! Bu ilginç aparat için araştırmanız için ve paylaşmanız için harcadığınız emeğe çok teşekkür ediyorum! Umarım yakın bir zamanda sizinle tekrar görüşmek ve av yapmak şansımız olur! Saygılarımla!
Sevgili Arkadaşlar, İkinizin de merak ettiğiniz konu isimleriniz gibi aynı olmuş Bildiklerim doğrultusunda cevaplamaya çalışayım: Parçaların büyüklük farkının amacı denize açılmasıyla ilgili bir konu. Her iki yöndeki çekişlerinizde(sağa veya sola) kısa parça içte, uzun parça da dışta kalacak şekilde olacaktır. Bu da süpürgenin denizdeki temas yüzeyinin ileriye doğru hareketine etki edecektir. Ha bu parçalar eşit uzunlukta olursa olmaz mı? derseniz, tabii ki olur. Sadece ilerlerleme daha paralel(karaya göre) olacak ve açılmak istediğiniz mesafeye daha geç ulaşacaksınız. Kalınlık konusunda; dediğiniz gibi parçaların farklı kalınlıklarda imaline ben rastlamadım. Ya da gözden kaçırmışım. Nerede rastladınız, linki mevcutsa ben de incelemek isterim. Farklı kalınlık sadece ağırlık amaçlı olabilir diye aklıma geliyor ama, bu da karşı ağırlık ile çözülebilecek bir durum. Karşı ağırlık görüldüğü gibi deniz tarafındaki kısımda(uzun parçada) olacak. Bununla ilgili görsellere örnek; Bu dengeleyiciler çektiğiniz kuvvetin yönünün tersinde ve süpürgeyi bir kısım daha uzun parça kısmında batırıyorlar. Bu da süpürgeyi çekme esnasında dengeleyerek düzgün yüzmeyi sağlıyor. Videolarda da bahsettiğim gibi, ilk suya indirme denememde karşı ağırlığın olmaması sebebi ile bu olumsuz durumla karşılaştım. Videolarda süpürgenin açılması esnasındaki dengesizlik net biçimde görünüyor. Ayrıca karşı dengeleyici ağırlıklar, rüzgarlı ve dalgalı havalarda daha önemli olacaktır. Süpürgenin ağırlığı da etken tabii. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Sevgi ve selamlarımla...
Sevgili Adil, Sanırım yukarıdaki fotoğraflar ve açıklamalar senin de sorunu cevaplayacak nitelikte. Gene de aklına takılan bir konu olursa cevaplamaktan memnunluk duyarım. Sevgi ve selamlarımla...
Sevgili Haldun merhaba, Teşekkür ederim. Omzum dışında her şey iyi. At-çek avlarında vücudu ısıtmadan başlamamak gerekiyor. En azından benim için Sizler de dikkat edin. Uzun zamandır görüşemedik. Umarım senin de keyfin yerindedir. Levrek süpürgesine gelince, dediğim gibi biraz mecburiyetten ortaya çıktı. Beğenmene sevindim. İzmir'de uygulamak için bir çok mera mevcut. Hatta sevgili Aykut'un tekeler çıktığında bu takımı teke ile sürütme fikrini çok sevdim. En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere. Sevgi ve selamlar...
Sevgili Adil, Ben değişken ağırlıklı olarak yapmayı düşünüyorum. Yani; Bahsetmiş olduğum(şekildeki) deliklerden saplama çıkartarak ve bu saplamalara geçecek şekilde ağırlıkları 50/100/150/200g gibi, durumlara(durgun, dalgalı, patlak havalara) göre arttırıp azaltacağım. Selamlar...
Kalınlık konusunda; dediğiniz gibi parçaların farklı kalınlıklarda imaline ben rastlamadım. Ya da gözden kaçırmışım. Nerede rastladınız, linki mevcutsa ben de incelemek isterim. Farklı kalınlık sadece ağırlık amaçlı olabilir diye aklıma geliyor ama, bu da karşı ağırlık ile çözülebilecek bir durum. bu da mini barchino yani barc http://www.youtube.com/watch?v=P5OzILyRS_I&context=C336673aADOEgsToPDskJ5CeRowFtt_n8sRbM4LmQf bi de Bahadır abi barchinoyu ne kadar uzağa gönderebiliyoruz
Sevgili Mehmet, Levrek süpürgesini istediğin kadar uzağa gönderebilirsin. Yeter ki yeterli miktarda misinan veya ipin olsun. Lakin amaç niye uzağa gitmesi olsun? Şahsen ben levrek hedefli av yapacağım için, amacım kıyıları taramak. Bir çok balık için de bu durum geçerlidir. Selamlarımla... Bu arada mini tiplerini görmüştüm. Bunlar kamış ile kullanıma uygun. Geçen yılkı fuardakii bir tanıtımdan; http://www.youtube.com/watch?v=iIAa-7WaxwM&feature=related
Yöntem çok güzelmiş gerçekten. Yanlış anlamayın ama, üçüncü videoyu izlerken, beni bir gülme aldı. Çünkü ahmet bey, yine elinde olta, başlamış süpürmeye. 2 videonun ardından 3.'de de görünce gülmeye başladım. Ahmet bey de, "kaderim bu, böyle yazılmış yazım" der gibi bakıyordu. İşin eğlencesi bir yana, kendisine de katkılarından ötürü teşekkürler. Burada kullanmak için ne kadar leverişlidir bilemiyorum. Zira, o kadar uzun sahil olacak, olta atan olmayacak... Hayal gibi... Ama yöntemi hakikaten beğendim. Süpürge yapabilirsek, ben de denemek istiyorum. İlginç. Bu arada emeğiniz ve paylaşımınız için de teşekkürler. Yeni şeyler öğrenmekten, hele ki kendi emeğimizle yapabileceğimiz yeni yöntemler öğrenmekten çok keyif alıyorum. Harika bir paylaşım olmuş.
Sevgili Sennur Hanım, İlginiz ve beni de gülümseten yorumunuz için teşekkür ederim. Evet dediğiniz gibi Ahmet abi, biraz konu mankeni modunda."Çekmeyin kardeşim, biz sadece süpürücüyüz" der gibi. Yaptıktan sonra bir iki denememiz(hatta deneme teşebbüsümüz demek daha doğru) oldu. Bunu uzun, kumsal(taş olmayan) ve yosunsuz sahillerde kullanmak gerekiyor. Dediğiniz gibi oltacı da olmayacak. Her ne kadar bu şartların sağlanması zor görünse de, ben havanın çok patlak olduğu zamanlarda kullanımının rahat olacağını düşünüyorum. Tek sorun; o havada cesaret edip süpürüyor olmak Dünyanın farklı yerlerinde, farklı yöntemler kullanılıyor. Bunları öğrenmek ve paylaşmak hepimizin ufkunu açıp genişletecektir. Gerçi bazı arkadaşlar(!) bu yöntemin bize göre olmadığını iddaa ediyorlar ama.... Herkes kendi yolunu çizecektir. Güzel ve teşvik edici yorumunuz için tekrar teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla...
Sevgili Aykut ile yaptığımız levrek süpürgesi denemesinden; Levrek Süpürgesi'nin (Barchino) suya açılışını gösteren kısa bir video klip; [YOUTUBE]MmPo6bjxlSc[/YOUTUBE]