Sevgili arkadaslar...Biliyorsunuzki levrek son derece zeki ve secici bir avci balik turudur,Birakma yapilirken veya ne cesit canli yem sorusunun cevabi sabah erken saat te yapacaginiz bir kesif dalisi eger dalis malzemeniz yok ise bir iskelenin uzerinde 5 dk kalmaniz size fikir verecektir.Levrek bulundugu ortamdaki baliklari yer.ogleyse denizde en cok gordugunuz kucuk baliklar onun yemek listesindedir..Ornegin kiyida karagoz yavrusu(cok sever) isparoz,,eger bulabilirseniz kupez,kefal yavrusu,kaya baligi...Eger daha cesaretli iseniz trakonya,,iskorpit levregin 1 numarali avidir.LEVREK iskorpit ve trakonyayi geriye kusamaz,,bakin bu cok onemlidir Baligi oltaya takarken ki en onemli durum canli baligi inciltmemek ve baligin direncini kirmamaktir,,yoksa VATOS yakalarsiniz,bunun icin burasi cok onemli misinanizi once baligin solungaclarindan gecirin, ve misinayi agzindan cikarin..sonra tekrar ediyorum misinayi baligin agzindan cikartiktan sonra Kancayi baglayin,,SAvurmayin firlatmayin..Eger birakma kiyidan ise belinize kadar suya girip baligi birakmaniz ve birazda kalama birakmaniz yetecektir. umarim daha buyuk levreklere
tekirdağdan haber aldım kıyıdan kaşıkla baya tutmuş bizim arkadaşlar, yolum oraya düşücek bi kaç güne, oltamla beraber tabi . umarım kısmetim açıktırda bir kaç tane çıkarabilirim.
arkadasim kasikla dedigin nasil oluyo?kasigi direk tekneden atip ole arkadasindan bi surukluyolar baska bi agirlik falan takmadan?
Cok degerli bilgiler. Ozellikle iskorpit ve trakonyanin levrege kullanilisi neredeyse unutulmus bilgidir. Istanbul'da zamaninda Anadoluhisar'i onundeki eristeliklerde kucuk iskorpitle levrek balikciligi anlatilirdi.Ben bile yetisemedim o gunlere... Ama Istanbul Bogazinda halen levrek tutulabilecek yerler vardir. Ancak asiri deniz trafiginden (ki ozellikle bahsettigim bu noktalarda vapur trafigi cok yuksektir) sadece mevsiminde, gunes isiklari ufukda savkiyinca avlanmaya girerler buralara ve hava tam olarak aydinlaninca cekilirler.Cok buyuk cok urkek levrekleri iceren yerel baliklardir bunlar. Yalniz bir iki buyuk zipkinci bunlari bilir ve asla suyunu cikartmadan senede bilemediniz bir veya iki tane vurur, sirlarini da kimseye vermezler. Onlara olan saygimdan bu noktayi gizli tutmayi seciyorum. Ancak Istanbul Bogazinda halen levrek vardir mujdesini vermek istiyorum. Degerli paylasiminiz icin tesekkur ederim...
) sadece orda deil abi 2 yer daha var dediğim yerler boğazda değil balıkçıların da pek uğrayamadığı yerler dibi sivri sivri kayalarla dolu, bende 2 sene önce keşfettim, levreklere marmarada tarihi eser gözüyle baktığım için avlamaya hiç tenezzül etmedim
Kimseye soyleme Yucel . Ben gelince birlikte gider yakalar, bir foto cekip salariz. Boylece herkes Istanbul'da levrek var mi? yok mu ? gorur... Hem o baliklari da korumus, bilgiye ve muhabbete hizmetimizi yapmis oluruz. Kal saglicakla degerli kardesim.
Misinayı balıgın solungacından gecirip agzından cıkartıyor ve igneyi baglıyorsunuz... Merak ettigim konu igneyi bostamı bırakıyorsunuz???? Bu konuyu acarsanız sevinirim. Ben tam tersini yapıyorum.. Misinayı once agzından gecirip solungacından cıkarıyorum..İgneyi bagladıktan sonra kuyruk bolumunun altındaki yuzgecin en uc noktasından geciriyorum.Bu arada gezer kursunda koyuyorum.. Bazen de aynı sistemle igneyi sabitledikten sonra 50-100cm ilerisine sunger top takıp balıgı ve top u gezintiye bırakıyorum.Dubalı dedigimiz bu tarzda kursun kullanmıyoruz..
solungactan gecen misinaya kancayi bagliyor sonra kancayi baligin agzinin icine dogru itiyorum veya acikta kaliyor,,SEbebine gelince:Levrek baligi kafadan butun olarak yutar,,eger kanca serbest kalirsa levregin onu kusup atma ihtimali azalir
başka yöntem aynı şekilde iğneyi bağladıktan sonra balığın solungaç arka üst kısmına iğneti askıda kalıcak şekilde de bırakabilirsiniz, ama iğne balığın atamıycağı kadar büyük olmalı, yani iğnenizi yem balığın solungaç üstüne asıcak kadar büyük seçmeniz gerekiyo.Bu şekilde takınca balığın solunumunda bir sorun olmuyor, rahatlıkla yüzebiliyor ve iğneyi de bırakamıyor, uzun sürede ölmüyor doğal olarak