levrek ve siz

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikicimurat tarafından paylaşıldı.

1. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    Sevgili arkadaslar sitenize yeni uye oldum ve cok begendim..Boyle guzel bir siteyi hazirlayanlara cok ama cok tesekkur ediyorum ve hepinize bol sanslar diyorum..Ben 6 yasindan beri levrek hastasiyim,,yasim 40,,,onla yasarim..onun gibi denizde dolasirim ve avlanmadan once denizde dolasarak nerlerde olabilecegini tahmin etmeye calisirim..eger musade ederseniz sizlere su ufak hatirlatmalarda bulunmak ve avinizin daha bereketli gecmesini temenni ederim
    1) En onemli unsurlardan birisi kullanacaganiz yemdir...Nisan-temmuz basina kadar levrek cok secicidir,,Canli balik en cazip yep olsada sardalye ile
    de istenilen sonuclar alinabilir
    2)oltaniz 35-45 arasi olmali ve asla hicbir yerinde dugum olmamalidir.renkli
    misina daha iyi sonuc verir
    3)kullanacaginiz kanca beyaz kancada olabilir ana ben Mustang4 kullaniyorum
    4)Ege sahillerinde ozellikle Burhaniye akcay oren ayvalik sarimsakli arasinda kiyidan kursunsuz olta,,tekneden ise kasik vaya rapala iyi sonuc
    verir
    5)Gunes batimindan 30 dakika oncesi battiktan sonra ki ilk 1 saat en verimli saat dir..Sabah 4.30-6.30 levregin sevdigi saatlardir...gunesin ilk isiklari
    denize degdiginde kevrekde daha derin sulara cekilecekdir
    6)kumluk sahillerde diz boyo derinlikde 2-3 kg levrekler dolasir ..sasirmayin
    levrek pek de okadar kayaliklari sevmez,,,daha ziyade kumluk yerleri sever..
    7)sessizlik ve sabir en onemli sartlardan gelir..mimkunse tek basiniza
    olun...
    8)kaliteli yem kullanin,,ezilmis zedelenmis yemleri cikarip yenisini kullanin
    9)levrek 40 cm erisene kadar toplu gezer..eger 400-750 gr bir levrek aldiysaniz bir arkadasini daha alma ihtimaliniz yuksektir,,onun icin yakaladiginiz ilk levrek den sonra fazla ses yapmayin
    10)Eger birakma yapmiyorsaniz hemem hemen %99 sardalye sizin icin en degerli yemdir.sardalaye nin hazirlanmasini bir daha ki sefere anlatirim
    11)poyrazli havalarda levrek iyice kiyiya sokulur..yani poyraz kuvvetlendikce sansiniz artar..kiyi icin
    12)hepinize bol sanslar..

Ben hersene Turkiye ye gelip yaklasik 2 ay kaliyorum///iznim ancak okadar oluyor..geldigimde Karaagac-artur da kaliyorum..akcay-oren-kucukkuyu-altinoluk da olan arkadaslar sorulari varsa yazzinlar...yardimci olmak cani gonulden isterim
    yeniden cok tesekkur edrim ve aranizda olmakdan cok memnun oldum

2. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Aramıza hoşgeldiniz:)

Sizi daha yakından tanımamız için imza ayarlarınızı yaparmısınız, daha sonrada tanışalım kısmına ugrayında size sağlam bir hoşgeldin diyebilelim;) :)

İMZA AYARI İÇİN TIKLAYINIZ

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Güzel paylaşım hemen kaydettim bilgisayarıma teşekkürler.

4. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.Göcmen Kaaveye bir arkadaş daha geldi.Gözden kaçırırsam tanışma mesajını Hoşgeldin Murat abi;)

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Aramizda bir gocebe daha...Hosgeldiniz. Verdiginiz bilgiler muhtesem.Cok sag olun.Can(CANAZOR)'un ifade ettigi imza ayarlarini yaparsaniz sevinirim.Sitemizin onemli bir kuralidir bu.Dikkat ederseniz her uyemizin mesajlarinin altinda bu bilgiler bulunmaktadir.Keyifli paylasimlar.

6. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    aramıza hoş geldiniz bilgiler için teşekkürler

7. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Aramiza Hoş Geldiniz Ve Değerli Paylaşimiçin Sağolun.

Altinoluk - Akçay Arasinda Yazlikta Kaliyorum 1-2 Gün Ama Açikcasi Levrek Hiç Alamadim Desem Yalan Olmaz. Nerelerde şansimi Denemem Gerekiyor Sizce Teşekkürler

8. deePblue

deePblue na

hoşgeldiniz..
    sizin gibi tecrübeli abilerimizin aramızda süreklilik göstermesi biz gibi yeni ve bu işe sevdalı arkadaşlar için çok önemli.bu türlü tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanız inanın beni duygulandırıyor.her kelimeniz için size ayrıca teşekkürler.
    balikavi.net ailesinin büyüklüğünü ve güzelliğinide bir kez daha göstermiş oldunuz bu paylaşımınızla :)

9. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Öncelikle hoşgeldiniz.Tecrübe belki de balık avında en öenmli unsur.Bu tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler...Bir de kullandığınız suni yemler,sahte balıklar ve olta düzeneği hakkında biraz ayrıntıya girerseniz sevinirim...Teşekkürler..

10. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Çok zengin bir giriş olmuş bu :) Bilgi zenginliği açısından ;) Ekibe hoşgeldiniz.

11. passion

passion

Favori Kamış:
    olta
    aramıza hoşgeldin.....:)

12. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Aramıza hoş geldiniz.Keyifli paylaşımlar dilerim.Ayrıca bu güzel paylaşımınız için de teşekkürler...

13. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    48 cm.Zargana tesadüfen:)
    Merhaba Murat,

Yaşım 39 olduğu için yaşıt sayılırız nerdeyse, umarım isminle hitap edebilirim.
    Öncelikle son derece paylaşımcı mesajın için teşekkürler. Ben de sene de birkaç kere Gömeç'e gelirim. Altınoluk, Akçay, Ayvalık, Cunda adeta sevdalı olduğum yerlerdir. Bir kaç kere Keremköy sahilinde lidaki tutabildim. Çipura, Levrek avlamayı çok arzu ediyorum. Bana tam olarak mevki söyleyebilir misin bu balıkları avlamak için? Bir de kurşunsuz levrek takımı nasıl oluyor? Kurşun olmadan olta nasıl atılabiliyor, uzağa atmadan bırakılıyor mu?

Ceabın için şimdiden teşekkürler.

Faysal

14. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Murat bey merhaba ,

Öncelikler aramıza hoş geldiniz,

merak ettiğim şu : Pittsburg Pensilvanya da bir akarsu var üzerindede bir sürü köprü mevcut ( Fleming Par köprüsü,Yellow Belt köprüsü gibi), oradan balık avlama şansınız oluyormu, yada o nehirde hayat varmı?

İstanbul'dan sevgiler selamlar.

15. zafer BAYRAM

zafer BAYRAM

Favori Kamış:
    Kamış/zıpkın
    En İyi Avı:
    Lambuka 2 kg /Levrek 1kg /ve bolca uskumru,lipari.
    Hoşgeldiniz, bilgi getirdiniz, teşekkür ederiz.

16. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    kofana eşkina yayın herhalde 1kg yakın
    Hoş geldiniz keyifli paylaşımlar;)

17. bartabas

bartabas

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    alabalık bir kiloya yakında sanırım
    Aramıza hoş geldiniz. deneyim ve tecrübe balık avında yılları alıyor. saygılar

18. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    tesekkurler

Sevgili arkadaslar,Erdem.Baris,Alp,Bulent,Ahmet,Faysal,Izzet,Ufuk,Aylin,Tarkan ve
    diger arkadaslar cok cok memnun oldum,,sagolun,,,Imza olayini halletmeye calistim umarim basarili olmusumdur eger bir hata yapmis isem af ola.

19. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    tam kaldiginiz yeri soylerseniz daha iyi yardimci olurum...Akcay iskelesinde
    ve etrafinda iyi sonuc alamazsiniz ama askeriye dogru gider ve ozellikle oge motel civari cok iyi levrek yapar bol sanslar

20. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    sevgili Ufuk,once tesekkur eder ve aranizda olmaktan cok mutlu oldugumu
    belirtmek istiyorum..Sahte yemlerde ben genellikle silikon yapimi veya tahtadan
    yapilmis rapala kullaniyorum,,renkleri hava durumuna gore degisiyor,,acik bir gunde gorus iyi ise renkli renkleri tercih ederken kapali gunesin az oldugu gunlerde parlak ve sivri olanlari tercih ediyorum...Oltaciligin en onemli bence birici sebebi sabir ve misinanaizin duzgunlugudur,,onun icin kirilmis veyaha dugumlu misina kullanmayin..misinanizi devamli mantara sarin...tahta ve kasnaklari tercih etmiyorum