ne yapsak egeye geçip yunan tarfına gidip balık avımı yapsak adamlar sakin denizde bile balık tutuyorlar:hungry: aga sende turna tut onlarla izin gününde levrek denk gelecekmi orası meçhul balık varda tutamıyorsak nazar varmı diye düşünebiliriz aslında başka tutanlarıda görmedim..idk neyse hayırlısıreeling
İş, kefale melemeye kadar geldi dayandı. Şaka maka beni de strese soktun gubani. İnşallah tez zamanda güzel av günleri yaşarsın da, biz de rahata ereriz.
Sen de pes ettiysen iş gayet ciddi demektir. Şöyle ele avuca gelen, içine sinenler hariç, kaç fasıl yaşadın üst üste? Balıksızlığın sınırlarını belirlemede üst kriter olabilir.
abi benim gözlemlediğim, buranın trofesi kiloluk levrek daha üstü ağırlıktakiler,,kara elmas gibi..zor bulunuyor bu güne kadar bir günde 5 levrek aldım..onlarda kilo civarı idi 2si..hepsinide popper ile almıştım..dahada öyle cümbüşe denk gelmedim..tek tük bazen 2li oldu..ha birde geçmişte canlı video çekmiştim o gün bir hareket vardı..dahada öyle hareketli bir güne denk gelmedim.. geçen yılda verimsiz geçmişti..sadece bir levrek eve getirdim..diğer tutduklarımın tamamını saldım geri..bunların içinde kiloya yakında varhihi
Kadir hemen pes etme bence Bu sene olmaz gelecek sene olur iklim değişiklikleri,kirlilik,ters akıntılar ne bileyim denizlerin geç yada erken soğuması bir çok etken vardır mutlaka. Ha! hiç bitmeyen bir etken varsa bizim avcılarımızın % 90'ı bilinçsiz bir şekilde balıkları yok etmesi. İnşallah herşey istediğin gibi olur:thumb:
Anlatamamışım. Gubani benim dediğim şuydu; yani bir kişi kaç kez üstüste ava gidipte dişe dokunur bir av yapmadan dönmeye tahammül edebilir? Sayı lazım bana, maksimum balıksızlık gün sayısı.
abi 2 ay oldu hemen pes etmedim artık bünyeyi daha fazla zorlamadan balığa gitme kararı aldım.. her gün deyilde haftada 3 kez gitsem yeter gari diyorum kanaatsiz avcı her yerde var abi maleseff..boyuna posuna adetine bakmıyor..balık olsunda fark etmiyor eylül başından buyana... kayda değer 3 grida var abi..bunun dışında balık tutamadım henüz... bunlarda dişe dokunur balık deyil kısacası 60 günde 15 gün dinlendim desem..geriye kalan 45 gün içersinde..bazı günler çift vardıya yaptım..sabah akşam... bu 45gün içersinde elde var kayda değer balık sayısı aha bu 0 ben balığa sık gidiyorumda öyle denk getiriyorum levreği..hafta bir iki kez gitsem..levrek yüzü göremem bizim bu meralarda...idk şuan için 3 mera yı deniyorum.. tek tesellimiz..civar şehirlerden levrek tutup..gerek konu içersinde gerekse.pm yolu ile teşekkür eden kardeşlerimiz var ben tutamasam bile.tutmuş kadar seviniyorum abi
45 gün, koca kırkbeşgün. Üstelik bazı günler çift vardiya! Ey gidinin Muharrem hocası (KorkutAta) hepi topu 12 av günü Tortuma geldi de sonrasına illallah dedi. Tortum lafını duyunca ağlayacağı geliyor, ardından da döşüyor katı açılmamış övgüleri. Balık yokmuş, daha ne olsunmuş tamıtamına 12 sefer yapmışta bir adet siraz almış sadece. 2 yıl oldu hala Tortuma bir daha gidemedik O'nun yüzünden. Bu arada dükkan da hayırlı olsun gözüm. Bereketli/helal kazançlar dilerim.
Aha ben bu yüzden denk getiremiyorum Ama hakkaten, sen bile bu kadar umutsuzken insanın gidesi de gelmiyor be abi. Havalar da yine yaza dönmüştü, bugün fena değil az da olsa yağış gördük. Yalnız önümüzdeki hafta salıdan itibaren geceleri 1,0,-1 aralığında gidicek gündüzler de 8-10 derece, iyi soğuk yapacak. Şu kuzeyli rüzgarlar da dönerse farkettirebilir. Hava ve su şartlarında kayda değer bir değişim olana kadar beklemedeyim ben de. Oyuncaklarımı modifiye ediyorum akşamları. Bakalım inşallah en kısa zamanda beklediğimizi buluruz...
Dalga mı geçiliyorum acabaa? Senin tuzun kuru tabi, mera belli sahte belli atılacak yer belli, git at tut paşayı oh ne ala Bizim avlakları bir gel gör de öyle dalga geç cyrr
Yok beya, niye dalga geçeyim. Kadir abiyle öyle umutsuz yazışmalar yapıyorsunuz ki, biraz kötümserliği kırayım dedim. hihi Avlak belli, sahte belli, atılacak nokta belli de zaman yok be Aykut cyrr Mesela dün, öyle bir levrek havası vardı ki, cam kenarında sevgilisini bekleyen Mecnun gibi bütün gece fırtınayı izledim. Bugün iş olmasa, Yahut öğlene kadar izinli olsam , bir dakka durmazdım. cyrr Sizin avlaklar da, Kadir abiden de duyumlarımıza göre gerçekten içler acısı. Nasıl bir memleketse, Adana, Mersin, İskenderun da balık var, orada yok. Onca av yapıyor Kadir abi, emeklerine yazık valla. Burda olsa ne aksiyon yaşar. İstediğim avlaklar bana yakın olsa bende ne aksiyonlar yaşayacam da Hayırlısıyla artık, belki bi tur daha gelirsin belli mi olur. Devam et sen modifiyeye... Kime niyet, kime kısmet
Abi, jiglerin arkasına iki iğne birden bağlayıp denesene.. hem avcılığı artar, hemde ses yapar tıkır tıkır, ne dersin?
Valla hakikaten burası bir acayip memleket. özellikle bazı balıklar Ege'de bol, doğu akdeniz'de bol, ne hikmetse ikisinin arasında, burada yok. idk Hele hele merkez körfez hepten ölüdür. Benim olduğum yer yani. Beldibi ve sonrası (batı kıyılar) ve Serik'ten sonrası (doğu kıyılar) nispeten daha verimli bölgelerdir. Ama işte Kadir abi o doğu kıyılarda, eskiden gayet verimli olan bölgelerde olduğu halde oralarda bile bu sene tık yok. Bakalım ben de bir uygun hava, ya da bir duyum-rapor bekliyorum tekrar gaza gelmek için. Bu kış için aslında biraz umudum vardı ama gidişat hiç de iyi değil.
Umarım ısının düşmesiyle bişeyler değişir. Bende ayın 16'sında izne ayrılmayı düşünüyorum. Belki seni gaza getirecek bikaç balık denk getirebilirim inşaallah Duyum dersen, gırlaaaaahihi Güven olmaz tabi...
sağolasın abi teşekkür ederim çıkacak balık şimdiye kendini çoktan göstermesi lazımdı..anlaşılan bu yıl sıkıntılı bir dönemden geçeceğiz benim bu yıl sonuna kadar tutmam lazım yılbaşından sonra zaten levrek avı verimli geçmiyor git gel boş dön faslı daha fazla oluyor biz kıyıdan atıp çektiğimiz için..sahteler genelinde yatay geliyor..bu sebebten 2li iğnenin daha çok sık misinaya dolaşacağını düşünüyorum sahtelerde çift halka vardı..o hali ile iğnenin misinaya takılması arttı..bu sebebten halkayı 1e düşürdüm.. biraz dan yine deniyeceğim..bu gün hava bayağı soğuk..kar yağmuru var sanki..çıkacak olan balığın ebatından da zaten pek umutlu deyilim.. ha ne oldu..tutdukmu tutduk işte
kadir kardeş allah yolunu açık etsin bol levrekli ağır kilolar basan levrekler nasip eylesin allahım gittiğimiz atçeklerde ellerimiz boş çevirme yarabbim yarabbim sen görensin bilensin herşeyin en iyisini sen bilirsin bizlerede bu levreği nasip eyle yarabbim amin.... duamızda nasip olur inşallah bende yeni başladım spin avcılığına ellerim boş dönüyorum duamıza katılın lütfen arkadaşlar
Valla ben de artık ısıların düşmesi ve birkaç şiddetli yağmurla derelerde sel olup yemlikleri denize göndermesini bekliyorum. Ondan sonra belllki tek tük gezen levrekler (o da varsa) daha bir iştahlı olurlar. 16'sı izin ha. Aklımda olsun. Bakarsın ayarlarız yine bişeyler 1 Hafta mı izin? Duyum derken bizim avlaklardan gelicek duyumları kastettim tabii. Sizin ordan gelicek rapor ancak kaşıntı arttırıcı olur. Geçen gönderdiğin foto gibi Rastgelsin kardeşim...