levrek

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında gurdal tarafından paylaşıldı.

1. gurdal

gurdal

arkadaslar herkezin bilgisine guveniyorum. Bende bir zamanlar didimde yapiyordum olta balikciligini hemde o bolgenin en iyisi bendim diyebilirim. Ama su anda yurt disinda yasiyorum ve burada baliga falan ayiracak zaman yok.Herkez levrek avi yorumlarinda kiyidan atip cekme tekniginden bahsediyor bilmiyorum hic denedinizmi ama kibris diye bilinen olta takimi ni sardalya yada hamsi ile deneyin inanin atip cekme den daha cok ise yariyor.

*not* Egerki okuyanlar biz zaten bunu biliyoruz derlerse o zaman kimse kusura bakmasin hic bahsedildigini gormedigim icin bahsetme ihtiyaci duydum. bol sanslar Herkeze rastgelsin.

2. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Sağolun.Biz buralarda genellikle canlı yem kullanıyoruz.Sizin dediğiniz mevsimlik bir durum yanlış bilimiyorsam.Levrek bazı mevsimlerde saldırgan bazı mevsimlerdede çok iştahsız oluyor.O bakımdan genelde canlı yem ve atçek uygulanıyor.
    Bu arada imza ayarları ve tanışma konusu hakkında gerekli açıklamaları modlarımız yapacaktır;;)

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    kıbrıs sadece yazın işe yarıyor, mayıs ayından sonra zaten ufak balık çok o yüzden levrek sahteyi kovalamayı pek tercih etmiyor, sabah gün doğmadan sığlık yerlerde özellikle mendirek içlerinde kıbrıs iş yapar, ancak kıbrısın iş yapabilmesi için mekanın birkaçgün boyunca yemlenmesi gerekir, malum levrek avcı balıklar içinde en tembel olanı, her zaman kolay yem peşinde koşar, ancak canlı yem her zaman bir numaradır, canlı yem bukunamadığı zamanlarda denenebilir

4. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    taze sardalye'nin sidikliğine ve sırt yüzgecinin olduğu yerden 2 numara kancaları geçirip yorgan iğnesi yardımıyla misinaları ağzından çıkartarak fırdondüye takarak attığımda tutamadığım nadir oldu tavsiye ederim. Kıbrıs yaptığımda su dalgasız ve berraksa yüzüne bakan olmuyo ama dalga çok ve güneşin battığı zamanlarda iş yapmıştır. Yine de en garantisi canlı kefal;

5. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    her nekadar kibris usulunu hic denememe ragmen,levregin bir saldirgan balik
    oldugunu ,hareketli seylere saldirdigini hepimiz biliyoruz,,diger arkadaslarimin
    soyledigi gibi levrek sardalye ve canli yemi cok sever,,Ozellikle yumurtlama doneminin sona ermesiyle saldirganligi artar..kefal,kupez,trokanya ve hatta karagoz onun en sevdigi yemlerdir,,,kanimca

6. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    taze sardalye,hamsi,tavuk eti,subye,kalamar bunlarin sarmasi yapilir yani kibris olarak...kumluk alanlar tercih edilir kullanilirken geceleri,sabah gundogumu ve gun batar is yapar...kibrisin 20-30 cm arkasina bir firdöndu gelir ve bu firdöndunun arkasina gezer kursun takilir...yanliz bu sekilde avlanma biz amatörlere göre pek uygun degil...capari disindaki olta takimlari 6 igneden az olmali...diye biliyorum...

Not:biz burda bu takim hakkinda pek konusmuyoruz cunku bizlere aykiri...bizler burda kurallara uyarak avlar yapiyoruz..

7. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Mustafa bu yamlışını düzeltmek isterim.6iğneden fazlası elbette yasak bu doğru.Ama bahsettiğin köstek kullanılan oltalar için geçerli.Yani 6 köstekten fazlası yasak.Tek beden üzerine istersen köstek kullanmadan 100 iğne bağlayabilirsin.