çamurda beslenen kefal zaten kendını bellı eder. rengı mattır. rengınden anlamasan bıle tadından anlarsın. bariz bir şekilde toprak kokusu alırsın kefalden. acık denız kefalı pırıl pırıl olur. koku falan olmaz. o yuzden kefalden hıc tıksınme.
atın ölümü arpadan olsun ya yiyenlere bişe olmuyosa bizede bişe olmaz bu kadar düşünmeye gerek yok ayrıca bi yiyecek yeteri kadar pişerse mikrop açısından düşünürsek mikrop falan da kalmıyo ayrıca yiyelim gitsin neymiş onunla besleniyomuş bununla besleniyomuş lağamın aktığı yerin 100 metre yanından istavrit tutuyoruz oda balık ama o suyun üstünde yaşıyosa bilemem tabi yapmayalım lütfen balık balıktır denizde hangi balığın biz tutmadan önce ne yediğini bilmiyoruzki ayrıca bilsek ne farkeder tuttuklarımızı yedik öldükmü hayır onun yüzünden herhangi bi sorun çıktımı sağlık açısından hiç sanmıyorum bence takmıyalım bu kadar beslenme şekillerini en baştada dediğim gibi atın ölümü arpadan olsun herkese afiyet olsun
sadece mırmırda diğil levreğide kurtla tutan var ayrıca beğenmediğiniz kefal yavrusuylada besleniyo levrek ve kefalle tutuyolar genelde kurtla beslenen bi çok balık var yani tek taraflı bakmamak lazım sazanı solucanla tutuyolar vs vs bi çok örneği var bi faremi sorun oldu onu anlayamadım bunlar benim kişisel görüşlerim tabi istemeyen yemez ama ben böyle düşünüyorum ve denizden babam hariç ne çıksa yerim
Yav arkadaşlar abuksubuk bi konuya dönüyo bu.Bütün balıklar ennihayetinde pis şeylerler besleniyolar.Bütün avcı balıklar balık pisliği yiyo mesela.Balığı temizlemiyorya oturup.Avcı olmayanlarda börtü böcekle veya denizdeki leşlerle besleniyo.Kefal lağımdan beslenir diyenlerede,hepsinin lağımdan beslenmediğini söylerim amma şöyle bir durum var.Onlarda kurt,ölü balık,yosun yiyor.Yosunuda bilirsiniz.Suyu temizler.Kısaca sudaki pislikle beslenir.Bana bir deniz canlısı söyleyin ki pislikle alakası olmasın.Ama balık vücudu o pislikteki mineralleri vitaminleri vs besin maddelerini alıp fazla pisliği atıyor.Ve bizden daha temizler.Suyun içinden çıkıyolar sonuçta