Ben mugla dalyandayım. Burdaki kanalın içinde dün birtane en az 6 kg gelen levrek gördüm. Bunu yakalamak istiyorum ancak nasıl bir yöntem kullacagım hakında bir bilgim yok. Suda kefal ve kefalin irisi, aynı zamanda pavurya, küçük kaplumbagada bulunuyor. Bana bir taktik vermenizi istiyorum. Tüm balık tutkunlarına duyrulur
Aytekin merhaba, Levrek iyi balık, güzel balık ancak, aynı zamanda da zor balık. Aşağıdaki linkte bu güzeli avlamanın püf noktaları sayfalarca izahlandırılmış: Selamlar.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=897
Dalyan kanalda geçmişte çok büyük levreklerin yakalandığını ve gördüm. 10 kg civarı. Eski balıkçılardan 30 40 sene öncelerde akıllara zarar boylarında yakalandığını duydum ki bu boylar henüz resmi kayıtlara geçmiş kayıtlar değildir (30kg üstünden bahsediyorum tabiki mübalaa da olabilir) Böylesi iri levrekler oldukça tembel ve kolay yemci avcılardır. Bölgenin yaşlı balıkçıları iri levrek için kuyruk yağı ile avlandıklarını biliyorum. Kuyruk yağını bir mandalin büyüklüğünde dolayıp irice bir kaç iğne ve kalınca büyük bir şamandralı takımla bırakma yapmanız olumu sonuçlar verebilir.
Kanalda her türlü canı yem bol bulunduğu için olta ile levreği kandırmak çok zor. Özellikle kefallerin her boyu mevcut. Canlı yemi tercih etmenizde fayda var. Sahte olarakta su üstü sahteleri özelliklede poper türü su üstünde çırpıntı ve ses çıkaran sahteleri deneyebilirsiniz. Gerisi kısmet işi. Rast gelsin.
Herkese teşekkürederim. Tüm yöntemleri deniyecegim. Eger tutarsam resimini sizlerle paylaşacagım. Herkese rasgele
dalyanın boğaz kısmında denizle gölün bağlandığı noktada o kadar güzel cipura ve karagöz tuttumki orada denemeni tavsiye ederim.