levrekler yumurtayı döktümü

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında hızır şeref gültekin tarafından paylaşıldı.

1. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    bence bolgesel olarak hepımızın bırseyler yapması lazım sesımızı duyurmamız lazım bı eylem yuruyus mıtıng gıbı bır seyler organıze etmelı ve sezımı basın aracılıgıyla duyurmalıyız...alalım ellerımıze oltalarımızı dokulelım caddelere bunda ayıplanacak kucuk dusecek bı durum yok.ıstanbul da ıkamet edıpde bu sıteye uye olan onlarca ınsan var.ben cok cıddıyım alalım elımıze oltamızı cıkalım taksıme yada ıstıklale dıger ıllerde bulunan arkadaslarda aynı tarıh de bır grup olusturup aynı dusunce ve gorus ifade anlatımıyla basına guzel ve anlasılır bır sekılde durumu ızah edersek yetkılılere sesımızı buyuk bır grup olarak etkılı bır sekılde duyurabılecegımızı dusunuyorum......

2. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    sevgili mehmet çok güzel dir düşünce şu secim zamanı avantaj, sende biliyosun Üst kademedekiler, şimdi şirin gözükmek için insanların sorunlarını dinliyor. vaadlerde bulunuyor. eğer bu konuda talebler hep bir ağızdan artarsa bir şeyler olabilir.Ama genel olarak, bu zamanlar gelip geçiçi ondan sonra aynı tas aynı hamam.

3. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    bu oyle sıradan bır eylem olmayacak.turkıye genelınde yapılacak planlı bı sekılde hazırlık yapılırsa sesımızı cok guzel bı sekılde duyuracagımıza ınanııyorum.olmadı her ay bellıgunlerde tekrar ederız.tv programlarını yuksek makamlarda tanıdıklar aracılıgyla kullanabılırız ne bılım yapabılecek cok sey var ama once saglam bı organızasyon gerekıo.

4. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    kim : denizcilik bakanlığı - amatör balıkçılık federasyonu -türkiye balıkçılık turizm endüstrisi
    nerede : tüm kıyılar ve de iç denizimiz de vede iç sularımızda mesela güney doğuda çok büyük akar sularımız var ama kimsenin bu nimetten faydalanmaya niyeti yok güzelim karadenizde okadar güzel dereler varki orda yamyamlardan kurtarsalar balık cenneti olur oraya zaten turist geliyor ama bu sistemi kimse düşünmemiş nedense
    nasıl : bunun nasıl olacağı çok kolay arkadaşım aynı ege denizinde yunanistan da o güzel ton balıkları o kadar güzel orfozlar ne sayamayacağım o kadar bol çeşit ve popilasyon varki neden bizim kıylıarımızda yok 1 kota yok nekadar tutarsan tut eski tas eski hamam değişen bişe yok atık suları temizle körfezlere 5 sene balıkçılığı ysakla ve uygula o balıkokadar artacak ki tüm denize yayılır denize vermeden alıyoruz hiç nefes alamıyor sonra ağlıyoruz lez var balık yok vs vs vs yahu ben bu kıt aklımla bunları düşünebiliyorsam bu işi okumuşlar neler bulur ama biliyorum şimdi iki üç kişi çıkaak gırgırlar ekmek yemesinmi felan filan konuşacak tabii işini layıkıyla yapana sözüm yok ama limit altı balıklardan konserve yapan adilerin ........ lerin suçunu sadece denizin değil sizinde içinde barındırdığınız için sizde arada yanacak oluyorsunuz :cool:[/QUOTE]

Şeref bey slm öncelikle yazacalarımı yanlış anlamayın çünkü bizler burada fikir paylaşımında bulunuyoruz,doğru mu? Birincisi türkiyede denizcilik şuan için bakanlık değil ve denizcilik ulaştırma bakanlığına bağlı yani deniz yoluyla ulaşım denizdeki balıklarla pek de alakalı değil. ikincisi amatör balıkcılık federasyonu türkiyede henüz bildiğim kadarı ile yok. Atıcılık ve avcılık federasyonu mevcut fakat bir kol veya branş olarak olta balıkçılığı da yok. Çok özür dileyerek söylüyorum maalesef türkiye balıkçılık turizm endüstrisi de yok. Aslında çok iyi noktaya parmak bastınız ki ülke ve mantalite olarak eksikliklerimiz ortaya çıkıyor. Bu tür kuruluşlar ve sektörün olmaması sesimizin yaptırım gücünü olmamasına sebebiyet veriyor. Tabiki gösteri yapalım yada insanlara kendimizi gösterelim tv ye çıksın.Fakat inanın ki ertesi günü hatırlanmazsınız. Fikrimce önce bir federasyon olmalı , çevreci sivil toplum örgütleri ile iş birliği yapılmalı ve medyayı da iyi kullanabilmemiz gerekir. İşte kim , nerede , nasıl soruları bunun için soruldu topu olmayan kurumlara atmak için değil. Tekrar ediyorum lütfen yanlış anlamayın maksadım insanlarla zıtlaşmak değil fikir paylaşımında bulunarak bir yerlere fikirlere ulaşmak. ki bu sayede birbirimizi bilinçlendirebiliyor ve eğitebiliyoruz. Bu portaldan inanın çok şey öğrendim ve daha çok şey öğreneceğimide inanıyorum. Mesele ders vermek yada sağa sola yakarmak değil fikir birliğinde bulunarak ne yapacağımızı tespit etmek. İyi günler ... ;)

5. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    sevgili murat abi senin sölediklerinde hiç bir art niyet görmedim bu soruların muhattabı olmadığını ama olması gerekenlern örnekler verdim yanlışlarımıda düzelttiğiniz için ayrıca teşekkür ederim saygılar

6. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Arkadaşlar !şikayetlerinizi Belgeleyin

QUOTE=fisher33;573037]''BİNDİĞİ DALI KİM KESER''balık yumurtlasın bizde ,balıkta kaçmıyor değilmi?
    Bu günlerde fırtılarda izinde vermezler.Gecen biri dert yanıyor Ağ denizde kaldı
    Kıyı balıkcılığını öldürdüler,gözü son bir iki taneye diktiler.Keşke fıtıınalar daha sık olsa.Bunu görevliere de söyliyorum.''DENİZ HEPİMİZİN''sahip cıkalım........
    Öğle sudan bahanelerle geciştirmesinler.JANDARMA komutanları her şikayete
    cezamı yazacagız yada bu bizim görevimiz değil .SAHİL GÜVENLİK ilgileniyor diyorlar .SAHİL GÜVENLİK her yere yetişemiyor.Ne karadan nede denizden.[/QUOTE]

Şeref bey ne güzel söylediniz ağzınıza sağlık. Fakat sizin de dediğiniz gibi sistem mide bulandırıcı , çünkü ortada rant durumu var. Bir zaman gelecek çok geç kalınmış olacak bazı şeyler hiç geriye gelmeycek. Tekrar gelebilecek olanlar da çok masraflı olacak. ''Eskiden'' veya ''bir zamanlar'' diye başlayacak cümleler. Dinleyenlerde bize çok kızacak. Mademki bu iş bir rant bizim yapmamız gereken tabiki birşeylere dur demek ama bunu bizden daha iyi yapabilecek bir medya var. Bu doğru şekilde kullanılabilir. Ayrıca olta balıkçılığı da bence turizm'i olmalı ki sektör olsun ( http://www.wherewisemenfish.com/_Des...deo+Clips.html ) ve sektörü korumak için yöneticilerimiz bu sefer seferber olsunlar. Şimdi bu nasıl olacak bence bizim sayemizde kim para kazanıyor? Balık malzemeleri satanlar aklıma geliyor. Bence bu firmaları tetiklememiz gerekiyor.Balık yoksa malzemeyi kime satarlar değil mi? Sonra medyadan bahsettim benim yakından takip ettiğim Yaban tv var daha etkin kullanılabileceğini düşünüyorum ama kim ,nerede, nasıl sorulara akla geliyor. Bu konudada sizin fikirleriniz nedir?

kim : denizcilik bakanlığı - amatör balıkçılık federasyonu -türkiye balıkçılık turizm endüstrisi
    nerede : tüm kıyılar ve de iç denizimiz de vede iç sularımızda mesela güney doğuda çok büyük akar sularımız var ama kimsenin bu nimetten faydalanmaya niyeti yok güzelim karadenizde okadar güzel dereler varki orda yamyamlardan kurtarsalar balık cenneti olur oraya zaten turist geliyor ama bu sistemi kimse düşünmemiş nedense
    nasıl : bunun nasıl olacağı çok kolay arkadaşım aynı ege denizinde yunanistan da o güzel ton balıkları o kadar güzel orfozlar ne sayamayacağım o kadar bol çeşit ve popilasyon varki neden bizim kıylıarımızda yok 1 kota yok nekadar tutarsan tut eski tas eski hamam değişen bişe yok atık suları temizle körfezlere 5 sene balıkçılığı ysakla ve uygula o balıkokadar artacak ki tüm denize yayılır denize vermeden alıyoruz hiç nefes alamıyor sonra ağlıyoruz lez var balık yok vs vs vs yahu ben bu kıt aklımla bunları düşünebiliyorsam bu işi okumuşlar neler bulur ama biliyorum şimdi iki üç kişi çıkaak gırgırlar ekmek yemesinmi felan filan konuşacak tabii işini layıkıyla yapana sözüm yok ama limit altı balıklardan konserve yapan adilerin ........ lerin suçunu sadece denizin değil sizinde içinde barındırdığınız için sizde arada yanacak oluyorsunuz :cool:[/QUOTE]

Son düzenleme: 19 Mart 2009
  7. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Burdan sesimimizi duyarlar,ama resimli vede videolu belgeler sunsak.

http://www.kkgm.gov.tr/birim/cevre/cevre.html
    Daire Başkanlığının Görevleri
    Tarımsal kirliliğin azaltılmasına yönelik, çevre dostu tarımsal faaliyetleri desteklemek , İyi tarımsall uygulamalara yönelik plan ve projeler yapmak, uygulamak ve uygulatmak ve bu konuda ilgili birimlerle işbirliği yapmak, su ürünleri ve tarımsal çevredeki ekolojik dengelerin bozulmasını önleyecek çalışmaları yapmak, bitki, hayvan ve su canlılarını korumak amacıyla plan program ve projeler geliştirmek, hazırlamak, hazırlatmak, uygulamak ve uygulatmak, diğer birimlerle işbirliği yapmak, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ile bu kanunun bazı maddelerini tadil eden 3288 Sayılı Kanun ve Su Ürünleri Yönetmeliğinde yer alan su kirliliği hükümleri ile ilgili görevleri yapmak, yaptırmak ve su kirliliği hükümlerini AB mevzuatına uyumlu hale getirmek, su ürünleri istihsal sahalarının kirlenmesine neden olan faktörlerin zararlı etkilerini tespit etmek, gerekli önleyici tedbirleri almak, plan programa ve projeler geliştirmek, uygulamaya koymak, denetimleri yapmak ve ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak, çevresel etki değerlendirilmesi, çevre düzeni planları, organize sanayi bölgeleri yer seçimi vb çalışmalara katılmak, koordinasyonu sağlamak ve görüş oluşturmak, Tarımsal kirliliğin azaltılmasına yönelik, çevre dostu tarımsal faaliyetleri desteklemek , İyi tarımsal uygulamalara yönelik plan ve projeler yapmak, uygulamak ve uygulatmak ve bu konuda ilgili birimlerle işbirliği yapmak, su ürünleri ve tarımsal çevredeki ekolojik dengelerin bozulmasını önleyecek çalışmaları yapmak, bitki, hayvan ve su canlılarını korumak amacıyla plan program ve projeler geliştirmek, hazırlamak, hazırlatmak, uygulamak ve uygulatmak, diğer birimlerle işbirliği yapmak, ,İllerden gelen afet ihbarlarını incelemek ve ilgili makamlara bildirmek. 2090 Sayılı Kanuna göre doğal afet nedeni ile tüm tarımsal varlığı zarar gören çiftçilerimize Kanun gereği illerden gelen komisyon kararlarına göre talepleri incelemek ve değerlendirmek, Kanunla ilgili mevzuat çalışmalarını yürütmek, Doğal afetlerle ilgili olarak istatistiki bilgileri hazırlamak ve değerlendirmek, Tarım sigortası ile ilgili çalışmalara ve uygulamalara katılmak. 2090 Sayılı Kanun çerçevesinde tüm tarımsal varlığı zarar gören çiftçilere Kanunda belirtilen yardımların yapılması amacı ile Afet tertiplerine aktarılan ödeneğin tahsisinin sağlanması. Afete uğrayan ve durumları 2090 Sayılı Kanun çerçevesinde değerlendirilecek kredi verilen çiftçilerin kredi dönüşlerini takip etmek. 2090 sayılı Kanun çerçevesinde kredi kullanan ve tekrar afete uğrayan çiftçilerin kredi borçlarının bir yıl süre ile ertelenmesini sağlamak. Tarım arazilerinin ekili ve dikili alanlarının, bunların ürünlerinin, meyveli ağaçlarını ve çiftçi mallarının korunmasını sağlamak için ilgili kuruluşlarla iş birliği yapmak. Çiftçi Mallarının Korunması Hakkındaki 4081 Sayılı Kanunun uygulanmasını sağlamak. Genel Müdürlükçe verilecek benzeri görevleri yapmak

8. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek