Levrek'te Koku mu Renk mi Ses mi Hareket mi?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serdar ben strike proyu tekneme sokmam geçelim.....
    farketmez beraber deneyeceğiz ya sorunu yok...

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir sürü levrekle hasbihal etmiş bir husky jerk vardı evlerde. Bulabilirsem getiririm sana.

Ama mera önemli. Bizim burada, adamlar 3-5cm lik silikon kurt atıp çekiyor, niyetleri istavrit tutmak. Ona 3-4 kg'luk levrekler geliyor. Buyurda burdan yak şimdi. Hani öyle ayda yılda bir değil, gayet mutat, günde 3-4 tane filan hatta.

3. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?

Walla 3-5 cm lik slikonların katliyamı senelerdir war :D elimde bolca renk seçeneği var. özellikle su üstü at-çek takımlarda asla vazgeçmem:) Mersinde Orfoz ticaretten temin ediyorum. Çok kaliteli ve bence alınan sonuçlara göre çokta ucuz :)

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hayatımda henüz hiç sahte balık, rapala kullanmamış, makina ve kamışla kıyıdan atçek yapmamış, yaklaşık 9 yıldır doğru düzgün avlanmamış, öncesinde tekneyle silikon raglou çekerek ve zıpkın avıyla oldukça tatmin edici levrekler almış ve bahar başında memlekete dönerek hem tekne hem de kıyıdan avcılığa tam gaz devam edecek olan, atçek takımlarını şimdiden almaya başlamış ve hergün saatlerce bilgi toplayan bendeniz için çok faydalı bir konu olmuş arkadaşlar, abiler.
    Paylaşımlar için teşekkür ederim. Devamını dilerim.

Saygılar.

5. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Bence levrek için hepsi önemlidir ancak matematiksel olarak açıklarsakki (matematiği hiç sevmem ) HAREKET>SES=RENK>KOKU

:D :D :D :D :D :D :D

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Levrek sezonu geçti zaten Ege, boşver :D

Hareketi de, sesi de, rengi de, kokuyu da çok güzel tecrübe ettim. :D

Konuyu hortlatmışsın :D Rastgelsin... :)

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    abi bazen karakulakı levrek ile karıştırıyorlar. Levrekte hareketsiz olacaksın, en ufak hareket balığı uzağa kaçırır ve çok sessiz olacaksın çıt çıkmayacak. koku olayına gelince hayvan suyun içinde dışarıyı koklayabiliyormu bilmiyorum ama ben nefes bile almıyorum, hayvan tedirgin olmasın diye ama nafile yine de yakalayamıyorum .. sözüm meclisten dışarı öyle namussuz bir balık ki

8. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    bişey sorucam peki ne zaman yine av verir azda olsa şansımız yüzde 50 veya 50den daha fazla olu ay olarak ?

9. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    serdar abi hepsini kaydettim güzel pekiştirmeler sahiden eline emeğine sağlık aliço abi de baya ısrar etmiş :D

10. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    abi sana bir tiyo verim 15 yıldır levrek tutmuyorum:) 15 yıldan once balıkkesir
    burhaniye iskele mah enistemlerin yazlıgı vardı yazları bir ay kalırdım ve adım levrekciye cıkmıstı ozaman sahte yoktu yada ben bilmiyordum ispari brakması
    yapıyordum canlı gece sabah pek randumanlı islemiyordu daha sonra sardalye kesfettim gunluk taze 10 tane kadar sardalyeyi sessiz buldugun ufak iskeleler sandal bagladıkları yerden suyun derinligi 1 metre cıkarı sardalyelerin kafasını kesim 10 metre onume atıyordum ve tek igne hazırladıgım olta kursunsuz hic bir agırlıksız kafası kesilmis sardalyeyi bıcakla 4 parca yapip 8.10 metre ileri atıyordum ve hergun 6 .7 levrek yakalıyordum birde deniz hafif dalgalı oldugunda daha iyi levrek cıkıyordu BURDAN SUNU COK İYİ ANLADIM LEVREK KOKUYU COK İYİ ALGILIYOR.

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Dönüş levreği bekliyoruz bizde; Mayıs ortasından Haziran sonuna kadar belli zamanlarda avlaklarda levrek artabilirmiş. Yakalama şansı yılın hergünü var ama belli zamanlarda daha iyi av verebiliyor diye biliyorum. Rastgelsin...

12. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    6 Aylık konuyu hortlatmışsın kardeşim. tebrikler :)

13. Plankton

Plankton Salih

Merhaba, konuyu birde ben hortlatayım :D

Forumda diğer konularda da gördüğüm, okuduğum yorumları, verdiği açıklayıcı bilgilerden dolayı, Serdar KÖYLÜ ağabeyime , büyüğüme teşekkürler eder saygılarımı sunarım.

Ayriyetten ''ALİCO'' abime ve konuyu açan ''Volex21'' Volkan abimede teşekkürler. :)

Son düzenleme: 4 Nisan 2014
  14. tncr

tncr tuncer

benim gözlemlerimde şu şekilde. evet ses önemli merak ediyor geliyor , ondan sonra devreye sahtenin görüntüsü yüzüşü devreye giriyor. bunlar teşvik etmezse saldırmıyor etrafında 2,3 tur atıp gidiyor. çok aç ise belki saldırıyor buda genelde doğru zamanlarda misal sabahın erken saatinde oluyor.

15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bunu bilmek için balık olmak lazım

16. coppers

coppers cuneyt

selamlar
    Özellıkle mersinde levrek avlayan arkadaşlardan Mersinde Rapalayla levrek yakalanabılıyormu özellıkle yaz aylarında ben hiç rastlamadım silikon tarzı yemlerle yakalandığını gördüm.sadece yaz aylarında av yapabilen birisi olarak hiç verim almış degılım.denemedıgım model kalmadı GES denedım yüzüne bakan olmadı.Bana hangı tarz rapala tevsıye edersınız.yada yazın başka ne tarz sıstemle bu levrek denen arkadaşla tanısabılırım.Tesekkurler.