Bir sürü levrekle hasbihal etmiş bir husky jerk vardı evlerde. Bulabilirsem getiririm sana. Ama mera önemli. Bizim burada, adamlar 3-5cm lik silikon kurt atıp çekiyor, niyetleri istavrit tutmak. Ona 3-4 kg'luk levrekler geliyor. Buyurda burdan yak şimdi. Hani öyle ayda yılda bir değil, gayet mutat, günde 3-4 tane filan hatta.
Walla 3-5 cm lik slikonların katliyamı senelerdir war elimde bolca renk seçeneği var. özellikle su üstü at-çek takımlarda asla vazgeçmem Mersinde Orfoz ticaretten temin ediyorum. Çok kaliteli ve bence alınan sonuçlara göre çokta ucuz
Hayatımda henüz hiç sahte balık, rapala kullanmamış, makina ve kamışla kıyıdan atçek yapmamış, yaklaşık 9 yıldır doğru düzgün avlanmamış, öncesinde tekneyle silikon raglou çekerek ve zıpkın avıyla oldukça tatmin edici levrekler almış ve bahar başında memlekete dönerek hem tekne hem de kıyıdan avcılığa tam gaz devam edecek olan, atçek takımlarını şimdiden almaya başlamış ve hergün saatlerce bilgi toplayan bendeniz için çok faydalı bir konu olmuş arkadaşlar, abiler. Paylaşımlar için teşekkür ederim. Devamını dilerim. Saygılar.
Bence levrek için hepsi önemlidir ancak matematiksel olarak açıklarsakki (matematiği hiç sevmem ) HAREKET>SES=RENK>KOKU
Levrek sezonu geçti zaten Ege, boşver Hareketi de, sesi de, rengi de, kokuyu da çok güzel tecrübe ettim. Konuyu hortlatmışsın Rastgelsin...
abi bazen karakulakı levrek ile karıştırıyorlar. Levrekte hareketsiz olacaksın, en ufak hareket balığı uzağa kaçırır ve çok sessiz olacaksın çıt çıkmayacak. koku olayına gelince hayvan suyun içinde dışarıyı koklayabiliyormu bilmiyorum ama ben nefes bile almıyorum, hayvan tedirgin olmasın diye ama nafile yine de yakalayamıyorum .. sözüm meclisten dışarı öyle namussuz bir balık ki
bişey sorucam peki ne zaman yine av verir azda olsa şansımız yüzde 50 veya 50den daha fazla olu ay olarak ?
serdar abi hepsini kaydettim güzel pekiştirmeler sahiden eline emeğine sağlık aliço abi de baya ısrar etmiş
abi sana bir tiyo verim 15 yıldır levrek tutmuyorum 15 yıldan once balıkkesir burhaniye iskele mah enistemlerin yazlıgı vardı yazları bir ay kalırdım ve adım levrekciye cıkmıstı ozaman sahte yoktu yada ben bilmiyordum ispari brakması yapıyordum canlı gece sabah pek randumanlı islemiyordu daha sonra sardalye kesfettim gunluk taze 10 tane kadar sardalyeyi sessiz buldugun ufak iskeleler sandal bagladıkları yerden suyun derinligi 1 metre cıkarı sardalyelerin kafasını kesim 10 metre onume atıyordum ve tek igne hazırladıgım olta kursunsuz hic bir agırlıksız kafası kesilmis sardalyeyi bıcakla 4 parca yapip 8.10 metre ileri atıyordum ve hergun 6 .7 levrek yakalıyordum birde deniz hafif dalgalı oldugunda daha iyi levrek cıkıyordu BURDAN SUNU COK İYİ ANLADIM LEVREK KOKUYU COK İYİ ALGILIYOR.
Dönüş levreği bekliyoruz bizde; Mayıs ortasından Haziran sonuna kadar belli zamanlarda avlaklarda levrek artabilirmiş. Yakalama şansı yılın hergünü var ama belli zamanlarda daha iyi av verebiliyor diye biliyorum. Rastgelsin...
Merhaba, konuyu birde ben hortlatayım Forumda diğer konularda da gördüğüm, okuduğum yorumları, verdiği açıklayıcı bilgilerden dolayı, Serdar KÖYLÜ ağabeyime , büyüğüme teşekkürler eder saygılarımı sunarım. Ayriyetten ''ALİCO'' abime ve konuyu açan ''Volex21'' Volkan abimede teşekkürler.
benim gözlemlerimde şu şekilde. evet ses önemli merak ediyor geliyor , ondan sonra devreye sahtenin görüntüsü yüzüşü devreye giriyor. bunlar teşvik etmezse saldırmıyor etrafında 2,3 tur atıp gidiyor. çok aç ise belki saldırıyor buda genelde doğru zamanlarda misal sabahın erken saatinde oluyor.
selamlar Özellıkle mersinde levrek avlayan arkadaşlardan Mersinde Rapalayla levrek yakalanabılıyormu özellıkle yaz aylarında ben hiç rastlamadım silikon tarzı yemlerle yakalandığını gördüm.sadece yaz aylarında av yapabilen birisi olarak hiç verim almış degılım.denemedıgım model kalmadı GES denedım yüzüne bakan olmadı.Bana hangı tarz rapala tevsıye edersınız.yada yazın başka ne tarz sıstemle bu levrek denen arkadaşla tanısabılırım.Tesekkurler.