Bu arada Murat abi senmi Alman avcıdan bu misinayı rica ettin yoksa omu senin bakışlarından dolayı sana hediye etti ?
yine anlatamamışım ki her yeme kamış alın demiyorum tabi ki, ama şu da var; elinizde 50 gram atarlı kamış varsa, buna uygun diye 40 gramlık 14 cm lik devasa yem takmak uygun olmaz, mecburen yine levreğe uygun sahte alıp kullanmak mecburiyetindesiniz. bunu demek istemiştim misina konusunda da aynı şeyi söylemek istiyoruz elbette, ama zaten olabilen en ince misinayı kullanmak elzem. ip misina dışında çok ince mono misinalar ise bazı sahtelerle randıman vermez, atışta kopabilir, ama o da zaten başlangıçta levrek avlamaya uygun olmayacaktır. aşırıya kaçmadan ince misina kullanmak iyidir (monofilamentlerde, 0,20-22-24 ve mukavim, aşınmaya dirençli... çeker gücü ise ikinci safhada önemli bence kalama dolayısıyla, 3-4 kg çekerli bir misina yeterli olacaktır kalama bilgisi iyiyse) ben daha randımanlı bilgi alasınız diye belirtmiştim bunları, yoksa yazın kamış, makina beni ne ilgilendirir ki? maria chase sw (wblh) river2 sea rover 98 ve/veya 128 daiwa saltiga laser sardine maria fakebaits (yeşil veya mavi sırtlı, yanlarında tirsi gibi benekleri olan modelin muhtelif boyları) rapala husky jerk (cln renk) rapala original (mu renk) bunlar da benim tavsiyelerim, kamış veya misinaya bakmaksızın verdiğim tavsiyeler, çünkü bunlar avcılığı defalarca kanıtlanmış sahteler. bunu demek istemiştim, sanırım şimdi net olarak anlatabildim. rastgele
estağfurullah, yiyecek kırk fırın ekmeğim var daha, özellikle levrek avcılığında ben zaten neyin önemli olup olmadığını belirtmeye çalışmıştım dediğiniz gibi ama anlatamadım veya sert üslupla "öğreten adam" tadında yazdığım sanıldı, olabilir... öyle değil, bir üstteki mesajımda daha açık olarak ifade etmeye çalıştım... misina konusunda ise; 1-2 sahte kopartmadan aklımız başımıza gelmiyor, bir musibet bin nasihat oluyor bu konuda, kalın takımla başlayıp devam etmek, o misinayla elimizi aksiyona, atışa vs alıştırmak bence hatalı davranış olacaktır, levrekte ün yapmış sahtelerin pek çoğu 8-19 gram arasında olduğundan dolayı şöyle 0,18-20 misina ile rahatlıkla kullanılabilir. tabi bunun konularda ayrıca belirtilmesi gerekiyor, bu bakımdan oldukça haklısınız... güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. sevgiler...
Maria Chase SW(klasik ve etkili)-30cm dalan tip karın göstererek yüzüyor Prologic Savagear(müthiş aksiyon)-30-50cm dalan tip karın göstererek yüzüyor River2Sea Bubble Walker(bu senenin jokeri)- su üstü popper, gece 30 metre mesafede bile görebiliyorsunuz.
Bu sahteye ben de kefilim buradaki 03 numaralı sahte (Ringa balığı benzeri bu dediğim sahte). ile ilk Levreğimi yakaladım geçen yaz. CF tele opal super 40 ATARI; 20-40g uzunluğu:2,70cm, RYOBİ;ecusima 3000vi makina ve schimano 18lik ipek çekeri 30kg kombinasyonuyla çok güzel kullanılır bence.
. Bu sahte ile alakalı bende değişik forumlarda gayet güzel şeyler duydum. Kısmetse en kısa zamanda bir tane alacağım.
Tarkanım bu sene levrek peşinde koşalım ,çoşalım Ya kardeşler noolur tüm siteyi arattırmayın( aradıkça kafam karıştı ,anladımki milyonlar versem sanki birşeyler eksik kalacakmış gibi ) ...Spin için 5-25 gr atarlı bir kamış ( bütçe 60-70 TL ) buna uygun makina ( bütçe 60-70 TL ) misina ( 30-40 TL ) sahte ( 40-50 TL ) noool du toplam 200 TL ...eehhh fena bütçe değil ...hadi bakalım levreğin kralları kardeşinize şöyle bir takım düzünde ,bizde levrek avlarımızda teşekkür bölümünde sizede yer verelim ...ya da en iyisi beraber levrek avına gidelim ,bakın Tekirdağ burnumuzun dibi
5-25 atarlı kamışlar yerine 10-40 daha çok işini görür. Zaten buraların levreği öyle 7 cm sahtelere falan bakmadığından 10-14cm arası sahteler kullanmak durumundayız. Zaten bu ölçüyü verince, iş yapan modeller de belli olduğuna göre sahtelerimizde ekseriyetle 15-30 gr arası olacaktır. Ben de bu kış yeni bir spin takım toplayacağım. Sanırım komple Remixon olunca daha hesaplı oluyor gibi. Bu sene gelen kamışlarını inceledim bazı eksi yönleri giderilmiş. İstoça gidince fiyatları direkt yerinden öğrenir haber veririm sana. Bu arada Tekirdağa gitmeye de gerek yok sadece biraz kovalamak gerekiyor.
Büyüksün Yücel ,hatta bir ara hafta sonu Tarkanımıda alalım beraber gidelim ...Bak bu kış levrek peşindeyiz
Aynı sahte bu senenin ikinci en büyük levreğini almıştır.8,350 gr. Birincimi;O bir Rapala su üstü kandırıcısıdır.Aldığı Levrek ise 9,5 kg'dır daha gecenlerde alınmıştır.Hadi bakalım tipi nedir onuda siz bulunuz. Sevgiler
Sevgili Tarcan Şu anda Cengiz balıkcılıkta muhtelif renkleri,ancak tek boyu bulunmaktadır. Gecen aylarda bu malın Avrupa yetkilisi ile konuştum.Mevcut boyların daha ufakları ile gagalı tipleri sanırım 2010 senesi başlarında satışa sunulacaktır. Bu kandırıcının ringa balığı imitasyonu levrekte,Fire tiger ve benzerleri tatlısu turnasında,Keza Artchic Char tipide turnada önemli sahtelerdir. Sevgiler
Valla Vedat ağabey ben de çok tecrübesizim. Zaten o balığı da şansa yakaladım. O yüzden ben de pek bir tahminde bulunamayacağım. Belki raglou olabilir.