öncelikle limanda gözümüze kestirdiğimiz müsait bir kayığa bineriz ve en ucuna gideriz.en önemli şey sessizlik.oltamız ince ve sağlam bir misinanın en ucuna 7-8 no civarı sağlam bir çapraz iğne hepsi bu.fıdöndü falan da takılmıcak.oltayı atmadan önce bayat bir ekmeğin içini iyice ıslatıp avuç içinde sıkıp hemen oltamızı bırakacağımız yerin oraya yani önümüze bırakırız.ardından kancamıza taze ekmeğimizin içinden ufak bir parça takarız.ama hamur haline kesinlikle getirmeyin takarken.tırnak ucuyla iğneden hemen çıkmıcak kadar hafifçe basın kafi.oltayı hemen önümüze bırakırız kendi ağırlığıyla yavaş yavaş iner.tekrar söylüyorum sessizlik altın kural.bu sistem iri kefal verir.olta kurşunsuz olduğu için çok yavaş dibe iner,balık yemi ağızlarsa oltanın akışı biraz hızlanır biraz sebat edip tam ağzına takılmış olduğuna kanaat getirene kadar bekleyip sonra çekin.2. altın kural mutlaka kepçe elinizin altında olsun.yoksa kiloluk kefal su yüzeyine tam yanaştırdığınız anda son bir darbeyle kaçabilir.birkaç kez kepçemi unuttuğum için kendim kaçırdım ordan biliyorum
Gürkancım sağolasın verdiğin bilgiler için ..de ? birde bu işi yaptıgın yani kiloluk kefalleri aldıgın limanı da belirtirsen daha iyi olacak... yoksa her limanda aynı şey olmuyor..
bu yöntemle kefali bodrumda,foçadaki limanda ve çeşmede meltem tatil köyüne gelmeden küçük bir liman var orda tuttum.
vallahi gürkan öyle bir anlatmışsın ki. ağzımın suyu aktı. hayali canlandı gözümde. şimdi gelde çalış....