liman içinde levrek avı için yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında caner35 tarafından paylaşıldı.

1. sky

sky

Levrek konusunda herkezin bi fikri birikimi var benim nacizhane birikimlerim;

1)izmirden getirilen canlı kaya balığı cinsi var,isparoz ve kefal gibi saklanmayı bilmiyor,levrek bu mevsimde yumurtlamak üzere olduğu için bu yem daha büyük avantaj.
    2)limanda olta atacağın yerde açık renk giyinme,kafa fenerini suya tutma,ses çıkarma,suya yaklaşma
    3)kayıkların arasından asla atma (halatlara sarılır)
    4)olta atacağın yer fazla aydınlık olmasın,limanın derin yerlerini tercih et
    5)0.25 sağlam misina,gezer kurşun ve iğne kullan(fırdöndü kullanma hem rahat atarsın hemde balıgın kafasını karıştırmazsın)(liman içinde suyun berrak ses ve ışığın daha iyi yayıldığını unutma)
    6)canlı yemde kasnakların arası en az 6-7 metre olsun
    7)oltayı atıp misinanın boşluğunu aldıktan sonra taş vb. şeylerle misinayı sabitleme
    8)15 metre kadar kalama verdikten sonra balık kalamayı alıp çektiği zaman kasnak kendi etrafında dönebileceği şekilde bırak
    9)levreğe gideceksen sadece levrek oltası at şu köşedende bi dip atıyım şansıma bişeyler tutarım diyip bölünme
    10)kepçeyi unutma
    11)bol bol sabır et:)

Bunlar olmazsa olmazmı??hayır olur.bu balığın sağı solu belii olmaz levrek bu.ama bunları uygularsan ii bi sonuç alırsın

Son düzenleme: 12 Aralık 2007
  2. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    demek önce ben levrek takımı yapmayı öğrenmem gerekiyor:confused: sonrasında bu faydalı bilgileri uygulama şansım olacaktır..Bunca zamandır balığa çıkarım lüfer,izmarit ve eşkina dışında bişey avlamak üzere takım yapmadım en azından bu takımı hakkıyla hazırlamayı bilen bir ustadan canlı olarak yardım almalıyım..Bilgilerini benle paylaştığın için çok teşekkür ederim..Hepimize rastgele.

3. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    Erdal bey cevabınız için teşekkür ederim.Ama benim yaptığım çarpmayla bu anlatılan çarpma pek uyuşmuyor. Yani ben sirkülerin bu maddesinin bana uygun olmadığını düşünüyorum.Sebep şu: Ben balık tutmaya bu şekilde başladım. Çarpmayla günde 30-40 , iyi günde 100 kupez yakalayarak. O zamanlar boldu. Şimdi bütün gün dursam denizde 20 taneden fazla yakalayamam. Yaralama olayına gelince, ben CANLI YEM yapmak için kupez tutuyorum artık. Yani o 3lü kancayı o kadar narin çekiyorum ki çoğu zaman balıkarın etine batmıyor bile. Tabii böyle anlatmakla olmaz. Yaptığım işlemi görseydiniz bana hak verirdiniz. Maalesef benim tuttuğum kupezler hiç ölmüyor ister inanın ister inanmayın. Kovada ölüyorlar o da oksijensizlikten. Suyu değiştirince saatlerce canlı kalıyorlar. Bence bu sirküler maddesi denize koca koca 3lü kancalar savurup balık sürülerinin önünden çarpan insanlar için. Yani ben yemli 3lü kancayla günde 5-10 tane kupez tutmanın kupez sürüsüne pek bir zarar verdiğini düşünmüyorum. Zaten 9 yıldır aynı bölgede avlanıyorum ama yok olmayan(maalesef tükenen türler oldu) balıkların başında kupez geliyor.Onlarca küçük çocuğun elinde çarpmalar kupez tutarken ki halleri gözümün önüne geliyor da bence amatör ruh bu. Günde 10 kupezin hiçbir zararı olmadığı düşüncesindeyim. Avcı balıklar kadar bile zarar vermiyorum sürüye.:D
    .Yaralama işine gelince bence zıpkıncılar için bir tür ehliyet sınavı yapılmalı. Beceriksiz zıpkıncıların yaraladığı balık sayısı kadar yüksekbalık yaralama sayısı olan başka birşey bilmiyorum ben. Siz katılmayabilirsiniz bana belki ama ben 3lü kancayla kupez tutmaya devam edecem. Zaten ağustos-eylül ayları dışında bu işi de yapmıyorum o da ayda yılda bir canlıya atayım dediğim zaman.Başka türlü yeterli sayıda kupez yakalamak çok zor oluyor.

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Çok güzel olmuş.

Olayı çok net izah etmişsin.

Teşekkürler.

5. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Selam Caner,

Liman içinde levrek avı demişsin şarköyde yaptığım avlara istinaden bişeyler yazmak istiyorum...iskele ve limandan levrek için çok uğraşmama rağmen balık alamıyordum fakat daha sonra yem olarak teke kullanarak ve çok önemli olduğunu düşündüğüm detay olarak ince misina ve ufak iğne kullanarak levrek ve ispendek aldım..canlı yem olarak ta kaya balığı kullanarak yakalayan arkadaşlar vardı...

6. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    peki arkadaşlar, bu kaya balığı nasıl yakalanır?bende ctesi-pazar of limanında avlanmayı düşünüyorum ama daha önce denizde hiç avlanmadım.burda yaşayanlar, çapari ile istavrit yakalarsın limanda diyorlar ama bu yazıyı okuyunca neden olmasın dedim. teşekkürler...

7. RÜZGARLI_ADA

RÜZGARLI_ADA GÖKTUĞ KARABULUT

Daha Once Liman Icinde Canli Gumus Atarak Basarili Olamadim Ama Babam Fenhi Yem Ile Gunduz 3 5 Ispendek Yakalamisti Sasirmistim Bi Arada ölmüş Manda Göz Dedikleri Baligin Kucuklerini Kucuk Tek Igneye Takarak Oltayi Yuzdurerek De Yakaladigi Oluyordu Bence De O Donem Yavru Balik Ne Varsa Onu Seviyor.bir De Limana Yolcu Gemisi Yaklasmak Uzereyken Hareketlenen Suyun Dibi Yemi De Hareketlendirmis Ve Kibris Oltasina Sarilmis Sardalyayi Canli Yem Zannedip 2 Bucuk Kiloluk Bi Levrek Atlamisti Bence Liman Ici Yavru Baliklardan Hangisi Moda Ise O Donem Onu Canli Olarak Kullanmak Lazim Hatta Limanin Icine Giren Bilinmeyen Bi Balik 15 Santimlik Mirmiri Iskelenin Hemen Onunde Suyu şapirdata şapirtada Atlatti Ve Mirmir Kurtuldu Iskele Boyunce Yuzeyden Yuzdu Mirmir Bence Herseyi Denemek Lazim Ben Hala O Gunku Baligi Dusunuyorum Ve Liman Icinde Canli Yem Deneyip Cok Levrek Alan Oldu Daha Cok Gumus Kefal Sarpa Ispari ;)