Haluk ben de sze katılıyorum ve sizden farklı bişey demiyorum yalnız o 40 gün beklediğiniz kamışın modeli markası neydi
Yerli bir kamış; isim vermek pek etik olmaz; aslında çok beğendiğim bir kamıştır da; ancak üzerine 150-200 yazacaklarına 80-120 falan yazsaymışlar hiç bir problem olmayacaktı zaten...
Extreme Cast 4.40 güzel kamıştır tek dezavantajı kapalı boyu olarak gösterilebilir. Bu tip kamışlarda kamışı iyi açmak ve herhangi bir çarpmaya çatlağa sebebiyet vermemek gerek 150 gram -175 gram ile istediğiniz kadar yüklenebileceğiniz bir kamıştır. Ama darbe ve ters bir hareketle malzemenin mukavvemetini düşürmemek gerek. Arada istisna hatalı ürünler veya aksilikler olabileceği gibi ben bu ürünü her türlü avda severek kullanıyorum.Tavsiyede ederim. Geçmiş olsun...
Ben bu kapalı boyun uzun olma durumunu dezavantaj olarak görmüyorum artık; birtakım hesaplamalar sözkonusu ve bu doğrultuda işini iyi yapan firmalar boyu kısaltma için uğraşma yerine; kamışın güvenliği, işlevi ve konforlu bir kullanım v.s. için kapalı boyu kendi hesaplamalarına göre uzun (uzun olması ne kadar gerekiyorsa) tutuyorlar diye düşünüyorum...
Ne yalan söyleyeyim; işin doğrusu o... Hakikaten de 1 yıl boyu severek ve beğenerek kullandığım kamıştır; tabii maksimum 125 gramda kullanmıştır... Şemsipaşa'da at-çek yapana kadar; 150 gram rapala attım; birinci gün 30 kadar at-çek e dayandı; ancak ikinci gün üçüncü atışta en uçtaki parçanın alt kısmından biryerden kırılıverdi...
Yakın zaman önce; hem de ilk kullanışımda yere çarptırarak 2. boğumdan kırdım. Hemen Cengiz Balıkçılık'ta 2 dakika da tamir ettirdim. Bu sefer arabaya sokarken tavanına çarptırıp en uç kısımdan kırdım. Utandığımdan hemen değil de daha sonra yine bedelsiz olarak yaptırdım. Ancak kalitesi için aklımda soru işaretleri kalmadı değil. Extreme'nin Ceboastur silver surf modeli idi. Defalarca kalite farkı olup olmadığını sordum; hiç bir farkı olmadığını söylediler. Bir daha da korkudan elime almadım. Nerede o eski kamışlar! (20 senedir her avımda kullandığım Cormoran Topfish marka kamış halen taş gibi durmaktaydı.)
Lineaeffe beni hayal kırıklığına uğrattı Merhaba arkadaşlar bundan 5 ay önce uzun araştırmalar sonucu Lineaeffe s-flex surf kamış 4.20 aldım,kamışı istavritde falan zevkle kullandım,sonra kamışı patronum beğendi ona sattım,3-4 hafta önce 100 gramlık bir kurşunu atarken kamış üst kısmın biraz altından kırılmış,kendi imkanlarıyla tamir ettirmiş.Kamışsız kaldığım için ben de Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt 220 gr Surf Kamışı sipariş ettim,alalı hemen hemen 1 ay olmuştu ki dün akşam sarıkanat avında 100 gramlık kurşunu atarken sırık üst taraftan kırıldı.Bu markaya şüpheyle yaklaşıyorum artık,sırığı aldığım yere geri göndericem.Bana bu ayarlarda sağlam bir sırık önerebilirmisiniz,artık hafifliğin bir önemi yok benim için,gördüğüm kadarıyla ne kadar hafif olursa o kadar dayanıksız oluyor.Önerilerinizi bekliyorum.
Bende kırdım s-flexi. Kayaya takıp zorlayınca başarıyo insan. Ama 100 gram kurşunda kolay kolay kırılmaz tahminimce.. Üzeridne daha önce bi çizik olmasın? Taşırken falan böyle bi çizik oluşmuşsa kırılması muhtemeldir. Aldığınız yere götürün. Cengiz balıkçılıktan parça istesinler sipariş geçtikleri ürünlerle onlarda gelir. Az bi ücret ödersiniz ben 5 liraya aldım kırılan 2. parçayı.