serdar kardeş merhaba Valla kamışı cengiz balıkçılıktan aldım. 4-5 çeşit arasında ( aklımdaki boy ) 4,20 idi zaten . 4,20 kamışlar 595-700 gr arasında idi. Elime alıp baktım hepsine hafiflik olarak 495 gr ile aldığım kamış baya bir hafif geldi bana. yaklaşık olarak 1 ay eski makinemle ( alba star 50 lik bir makine idi ) kullandım. makine araştırmasına girincede herkesin tavsiye ettiği okuma av 65 aldım. tahminime göre ağırlığı 650 gr civarında. toplamda 1,150 yaptı valla bana ağır gelmedi. bazı zamanlar öğle vaktinde balığa gidip akşam vaktide yemliye devam dip 10 gibi sonlandırıyorum. beni zorlamadı hiç ) Sence nasıl bir makine olmalı bu kamışa görsel olarak örnek verebilirmisin gerekirse onuda alabilirim)
Makinenin ağır olması o kadar mesele değil. O kamışa şöyle bir makina lazım. Büyük makaralı, makarası boyuna ve çap olarak geniş. Tercihan sığ olmalı ki, 1 km misina gerekmesin. Bu tür makinelere surf makine deniyor. Okuma'nın da, diğer markalarında böyle makinaları var. İlla bu resimdeki gibi yarım milyarlık bir şey olması gerekmiyor. Ama iyi bir surf kamışa, iyide olsa spin makina biraz ters oluyor.
Ayrıca, 4.20 boyu olup, 450 gr altında kamışlar var piyasada. 400gr'ın altı, 200gr atabildiğini iddia edenler de var hatta. Ama Extreme Cast iyidir genede. Fazla macera aramaya gerek yok. Dediğim gibi biraz uzun olmasıdır problem. Kimi için büyük, kimi için ufak, ama bir problem. Büyüklüğü kollarınıza, boyunuza, posunuza bağlı..
arkadaşlar bir sorum olacak : benim kamışın en uç parçasında hareketli bir halka var birincisi bu halka ne işe yarar? ikincisi ise bu halkanın olması bence kamışın hassasiyetini azaltan bir etki veriyor gibi ? üçüncüsü ise bu parçayı çıkarsam nasıl olur doğru bir hareket yapmış olur muyum? cevaplarınızı bekliyorum üstadlar
Kamışı etkileyen yükü dengeli dağıtmak için kullanılır o gezerler ve hesabı vardır; çıkartmanızı kesinlikle önermem zira hem kamışın aksiyonu sapıtacak; hem de birkaç sıkı atış sonrasında muhtemelen gezerin bulunduğu parça kırılacaktır...
Ben 3 senedir extreme cast 4.40 kullanıyorum cogu zaman kendime beni düşünerek üretmişler dedigim vardır....malum adı üstünde surf atışlarım ve atış uzaklıgım mükemmel bu güne kadar hayal kırıklıgı yaratmadıgını söyleyebilirim,,lakin ucundan bir 5 cm kısalttır aradaki farkı göreceksin atış konusunda,,,ben 3,5 sene önce gelen ilk partiden almıştım yeniydi o zaman...ama sonraki üretimleri pek begenmedim ne yalan söyliyim....simdi en üst seviyedeyim ve kendime sadece tek bir kamış daha alıcam altın vuruşum olacak okuma cedros 4,50 ya teleskobik yada parcalı...aldıgın kamış güzeldir candır...güle güle kullan
Sevgili Savaş Türkiyeye ilk gelen extrmecast kamış benim elimdedir. İstanbul günlerimde en yoğun kullandığım,buralardaki balıkcılığımda ise,sahil balıkcılığını az yaptığımdan seyrek kullanma fırsatı bulduğum bir kamıştır. Lineaffe firması ile temasa geçtiğimde bil-a bedel bize yollanan 11 telesurf kamışlardan birisidir. Bu kamışla halende anlatılan muhteşem boğaz balıkcılığı avları yaptım. Takriben 9 sene evvelki bu avcılığımda kimsenin aklına ne 150 gr kurşundan daha ağırını kullanmak vardı nede deneyen vardı. Olabildiğince ince misinayı(Bazen 022 mm kadar inmişimdir)katiyen 60 kafadan daha geniş olmayan makarama(6000 Shimano stradic)sarar şimdilerde Şemşipaşa şok düğümü tabir edilen eski rum balıkcılardan öğrendiğim düğümle,atış esnasında kopmaması için,boyu kamışın uzunluğuyla orantılı birkaç metre 035 gibi bir şok misinaya bağlar bu şekilde avlanırdım. Yoğun talepler üzerine Cengiz balıkcılık bunun ithalini yapmış ve sanırımki bu günlerde 200 bin civarında surf kamış ithal etmiş ve satmıştır. O günlerde hiçbir satıcı surf kamış nedir ismini bile bilmemekteydi. Sonradan Lineaffe firması birçok ad altında ve aksiyonda surf kamış üretmiş ve bunların neredeyse tamamı Türk Boğaz balıkcısına bahsi geçen satıcı tarafından ithal edilip sunulmuştur. Hemen her meşhur markada gerek makara ve gerekse kamışlarda,senelere göre üretilen bir çok ürün olabilir.Bunlardan kimisi ileriki yıllarda üretimden kalkar yeni tipler yapılır ama kimisi geçen yıllara rağmen,yerini korur,talebini korur ve üreticilerde imal etmeye devam ederler. İşte bu senin aldığın Extrme CAST kamış böylesine bir kamıştır,ileride klasiklerin arasına girmeye namzettir. Gönül ferahlığıyla kullanabilirsin,esasen bir sorun çıkarsada aldığın firma derhal yardımcın olacaktır. Makaranda uygundur,güle,güle kullan Rasgelsin
Hocam teşekkürler verdiğiniz bilgiler için Ayrıca sizin yazılarınızı her zaman okuyarak takip ediyorum. Gerçekten yol gösteren bir üstadsınız
Bu kamışla tanışmam tam bir tesadüftür. İzmir'de bir dükkandan s-curve 10 kg. atan kamışlardan iki tane almıştım, kamışların çok esnek olmasından dolayı birini bari değiştireyim dedim ve dükkana geri gittiğimde extrmecast kamışı gördüm, kamışa aşık oldum. Atışı çok iyi , kamışın ayrodinamiği çok iyi, biz İzmirde hep yemli avlanırız ve genelde çipura tutarız. balığın bu kamışa vurmasını seyretmek kadar hoşuma giden birşey yoktur. ilk parçasından başlayarak geriye doğru bükülüşünü (orantılı) görmek çok zevkli. şimdi bir tane daha alıcam inşallah o da diğeri gibi beklentilerimi karşılar. (elimdeki kamış siyah uçlu )