Lineaeffe s-flex 15 kilos + Ryobi PROSKYER NOSE POWER MAKİNE

Konu, 'Makineler' kısmında malidemirkan tarafından paylaşıldı.

1. malidemirkan

malidemirkan Mahmut Ali DEMİRKAN

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 5-25 15-45
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    tüm balıkçı dostlarıma ıspartadan selamlar. Lineaeffe s-flex 15 kilos + Ryobi PROSKYER NOSE POWER MAKİNE siparişi yaptım(surf için). sizce nasıl tercih olmuş? Daha ürünler gelmedi. Yani kullanma fırsatım olmadı.

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=4-02.05.010
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2283642

Daha önceden at-çek için shimano sidestab 40 lık makine( http://www.tackledirect.com/shimano-sidestab-re-reels.html)ve shimano nexave ax 2.70 5-20 ve 20-40 gr atarlı kamış aldım. bu ikili + gümüş üzerine beyaz beneklili meppsle güzel alabalık avlarım oldu. bu at çek ile güzel bir turna yakalayabilirmiyim? denizli çivril bölgesine gitmeyi düşünüyorum. herkese rastgele

2. LapinCash

LapinCash

Kamışınız tek kelime ile harika makinelere yorum yapamayacağım ustalar konuşsun.Ama kamış dehşet bence..

3. tomy77

tomy77

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg levrek
    surf takım için çok güzel bi seçim yapmışsın makineyi ve kamışı inceleme fırsatım oldu makine gerçekten kuvettli bi makine tam bir surf kamışta orta segmentte ama yeterde artar bile hayırlı olsun güle güle kullanın rasgele..

4. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
    Hayırlı olsun

s flex lineaeffe nin 2009 serisi kamışlarından ve kaldırma kuvveti çok yüksek ama bunun yanında esneklik oranıda çok fazla bence biraz daha sert aksiyonlu bi kamış daha iyi olabilirdi ama buda güzel bir kamış ; bunun yanında makinanız mükemmel bir seçim Ryobi İtalyan Tubertini firmasının Japon ortağıdır . ben Tubertini Gorilla kullanıyorum bu makinanın İtalyada satılan biraz daha farklı bir versiyonudur ve oldukça memnunum . İsmi ve bikaç özelliği farklı olmak kaydıyla aynı makinenin kullanıcısı sayılabileceğimden sana şukadarını söyleyebilirim :) çekiş gücü yüksek ( suda 15 kg) sıralı milimetrik sarım özelliği olan özellikle mesafe atışlarına göre dizayn edilmiş kafasıyla mükemmel bir surf makine. iyi baktığın sürece sorunsuz bir şekilde ve keyif alarak kullanacağına eminim .
    sana makinayla ilgili bikaç gerekli tiyoda vereyim bu arada
    * makina sana ulaştığında incelersen ( verdiğin linkteki fotoda da var ) kafasında ufak bi delik göreceksin. makinana misina sarmadan önce kafayı çıkar ve misinayı delikten geçirip deliğin yanındaki ( kafanın iç tarafında) misina bağlama çubuğu diyebileceğimiz bir aparat var ona bağla sonra kafayı yerine monte et ve o şekilde misinanı sar sıralı sarım özelliğini en sağlıklı bu şekilde kullanırsın.
    *eğer makinanın rollerinde bir sorun yaşarsan ve rolleri açman gerekirse rollerin üzerindeki vida diğer makinelerdekinin aksine ters tarafa açılır ve üzerinde yaklaşık 12 parça vardır açarken dikkatli ol ve mümkünse bir bezin üzerinde felan aç parçalar düşerse kaybolmasın :)

5. fish founder

fish founder Özgür

Ryobi PROSKYER NOSE POWER'ı belirli bir süredir kullanmaktayım ve çok memnunum,

6. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    teşekkürler... Büyük ihtimal bugün öğlene doğru elime ulaşır. dediğini yapacağım. inş çok güzel avlar gerçekleştiririm :)
    sert aksiyonlu derken daha yüksek atarlı bir kamışmı tercih etseydim? Onu tam anlayamadım?

Son düzenleme: 18 Temmuz 2009
  7. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    teşekkürler arkadaşlar. Şöyle güzel bir sazan yakalayamadım. Yani rastgelmedi :) en fazla tuttuğum 750 gr lık sazan. Korkmayın limit altı sazanların hepsi suya iade edilmiştir :) 4 kg üzeri bir aynalı sazan yakalasam şu oltamla değmeyin keyfime.....

Ryobi'ye daha misina almadım. 30 luk kaliteli bir misina düşünüyorum? Sizce boyutu uygun mu? Tercihleriniz neler?

Son düzenleme: 18 Temmuz 2009
  8. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
    sert aksiyonlu derken kastim daha yüksek atarlı bir kamış değildi :) şöyle söyleyeyim kamışlar yapısal özelliklerine göre bazı türlere ayrılırlar sert yarı sert ve yumuşak aksiyon diyebileceğimiz türleri vardır.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=25756
    bu link sanırım biraz sana yardımcı olacaktır s flex kamış yumuşak aksiyonlu yani parabolik yapıya sahip bir kamıştır bence eğer tatlı su avlarında kullanmayacaksan sadece denizde kullanacaksan yarı parabolik yani yarısert yapıya sahip bi kamış daha iyi olabilirdi tabi bu benim düşüncem :)

9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Biraz ağırca bir takım olması haricinde tercihleriniz oldukça iyi. Güle güle kullanın.

10. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    gerçektende ağırca bir takımmış :) ilk denemelerim hüsranla sonuçlandı. 70m civarları atabildim. 150m-200m civarı atabilmek için nasıl bir teknik uygulamalıyım? 100 gr kurşun 1m köstek kullandım

Son düzenleme: 19 Temmuz 2009
  11. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    çoğunlukla tatlı suda kullanacağım. inş şu atış mesafelerimi arturabilirim.

Son düzenleme: 19 Temmuz 2009
  12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Ben de ilk surf kamışımı aldığımda atışlarım eski kamışıma oranla sadece uzunluğu kadar farketmişti. O zaman atış tekniğimdeki yanlışlığı fark etmiştim. Surf kamışla tepeden ileri savurarak atış yapmak surf kamışa hakaret etmek gibidir. Yandan en basit dairesel dönüşle yapılan atış bile çok yüklenmeksizin tepeden yapılan atışın %40 ı kadar fazla bir erime ulaşmasını sağlar. Zaten surf kamışlardaki sap kısmın uzun olmasının nedeni de dönüş esnasında ivmenin kolayca arttırılmasını sağlar. İlk başlarda teknik oldukça zor ama alışınca da bir o kadar kolaydır. Bu tip atış yaparken parmağınızı bulaşık eldiveninin parmak kısmını kesip işaret parmağınıza geçirerek korumanızı tavsiye ederim.

13. LapinCash

LapinCash

Benim ilk kamışım parçalı göl kamışıydı pek fazla gitmiyordu sonra teleskopik bir şey oldım surf e çok yakın ona oranla çok daha iyi ama en fazla 50-60 m. atıyorum ama geliştim şimdi :D Bence atışlarınıxzı sıklaştırın deneyin deneyin taaa ki kendi stilinizi bulana kadar kendi stilinizi bulunca inanın 150 m atarsınız.Ayrıca kamışınız bence harika..Hala hayranlıkla bakıyorum maşallah..

14. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    teşekkürler.. sıklıkla çevremdeki yakın göllere gidip deneme atışları yapacağım

15. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    biraz zaman alacak ama güzel şeyler olacak . teşekkürler

16. hbastug

hbastug hüseyin baştuğ

S.a. kardeşim açtığın konuyu tesadüfen yeni gördüm, kusura bakma. Fakat aynı surf kamıştan bende almıştım, sanırım aynı dönemde almışız.
    Şimdi bu geçen süre zarfında bi aşama kaydettinmi bilmiyorum, eğer bi gelişme yoksa aşağıda vereceğim linkte surf takım kullanımı ile ilgili videolar var. Ben bu konuları biraz araştırdım. Bu işin üstesinden gelmek için ilk önce olayın mantığını kavramak ve bol egzersiz gerektiği kanaatindeyim, zira bu işle ilgili turnuvalar bile düzenleniyor, videoları izlersen ne demek istediğimi anlıyacaksın. Fakat uygun alan ve zaman bulamadığımdan dolayı şahsen pek üstüne düşemedim. Birde eklemek istiyorum, kullandığın kurşun biraz ağır, misinanın da ince olması gerekiyor 0,35 en ideali diye biliyorum. Yukarda dediğim gibi sen bu zaman içerisinde bir şeyler öğrenmiş veya bi püf nokta yakalamışsan beni bilgilendirmeni çok isterim. Herzaman başarıya ulaşman dileğiyle hoşçakal.

http://www.yasaktube.net/9wY6IJb5-3M-video-surf-casting-demonstration.html

http://www.yasaktube.net/eqAZVne_qzo-video-Casting-steve-lewis.html

http://www.yasaktube.net/t8lS3WX-RPA-video-surfcast-wales-9th-march-2008.html

17. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

birinci linkteki video daki makina ryobi sanırım yoksa benmi yanılıyorm diğer linktekileri seçemedim ama 1 linktekinden böyle bi kanat edindim

18. hbastug

hbastug hüseyin baştuğ

Olabilir bilemiyorum. Hiç dikkat etmedim. Aslında burda önmeli olan makinanın kafa yapısıdır. Konik bir yapıya sahip olacak. Misina kafadan ayrılırken sürtünme sıfır yada sıfıra yakın olması gerekiyor.

19. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

ama bende de öyle oluyo:D yani ryobi makina var atış esnasında gayet güzel boşalıyo ama dynemada boşalırken biyerde düğüm oluyo karışıyo kamışın yüzüklerinde takılıyo böylede sorun yapıyo

20. furunotr

furunotr Haluk

Emin değilim ama sanıyorum sorun kamışın halkalarında... Dynema denilen örgü için genellikle "SIC" denilen malzemeden üretilmiş halkaya sahip kamışlar öneriliyor; tabii fiyatları da oldukça yüksek bunların...