valla SIC nin ne olduğunu bilmiyorum ama extremecast 440 kamış kullanıyorum o kamışın yüzükleri fuji kaplı siyah porselen yani kaliteli porselen plastik felan değil SIC nedir bilemiyorum ben bu sorunu daha öncede ustalarla paylaştım ve cevabını aldım ama o ustaların verdiği tavsiyeleri deneme zamanım ve olanağım yok birkaç şüphelendiğim nokta var onları deniyerek bulucaz artık
Kamışın halkalarının içinde yer alan; eskilerin porselen diye tabir ettikleri ya da o zamanlar gerçekten porselenden üretilen halkalar gitgide gelişti ve sonunda bu sic denilen malzeme veya benzerleri üretildi; sanıyorum bu malzeme daha kaygan ve daha sert; dolayısıyla misina halkalardan boşalırken sürtünme daha aza iniyor ve daha kolay sağılıyor; ayrıca malzemenin daha sert ve sağlam olmasından dolayı aşınma daha az oluyor; onun için özellikle örgüler için bu malzeme tavsiye ediliyor sağda; solda... Ben böyle biliyorum; ayrıca bir link vereyim benim İngilizcem 1-2 kelimeden oluştuğu için yardımcı olamıyorum; sizin yabancı diliniz varsa veya forumda bilip ilgi duyan var ise konunun özünü linkten tercüme eder; daha doğru ve sağlıklı bilgiyi kaynağından almış oluruz... http://www.kowafuji.com/sic.htm