Maximum bütçen ne kadar bilemiyorum ama sanırım senin için en iyisi lineaeffe extreme sanırım. Sonuçta İtalyada yapılmışları kadar olmasa da bir çok tanıdığım kullanıyor ve işlerini gayet güzel görüyor. 170 gr da kötü performans verse bile en azından atacak kadar güven veriyor ve atıyorda. Daha az ağırlıklarda çok daha randımanlı kullanabilirsin. Geç cevap için kusura bakma.
bende bir ara baya bir arastrdım s-flex serisini ama uluç abinin dedigi gibi genelde kırıldıgından şikeyet eden çok oldu boğazda kullananlardan,vazgectim almaktan extreme cast işini görür bence,extreme kullanıcısı baya bir fazladır onlardanda bilgi alabilrsin
s-flex serisi s flex 10kg olanı kullanıyorum 15kilosunu bulamadığım için almak zorunda kaldım,10kgsi 150 atarlı çok esnek olması dışında gayet memnunum beklemeli avlarda hassasiyeti harika olmasına karşın akıntıda kurşun çekiyorsanız sanki her attığınızda balık çekiyormuş gibi kamış yay şeklini alıyor. atışlarda 50-75-100 kurşun için bence ideal. sağlamlığı konusunda 125gr ile var gücümle atıyorum (omuz üstü ve çapraz) çıt sesi dahi duymadım(boy 1.85 kilo 86), 150 gram denemelerine haftaya başlayacağım dibe taktığımda boğazdan veya köprüden makine önünden misina tutup kamışla asılıyorum yine çıt yok etrafımdan çok kez aman kardeş kamışı kıracaksın diyen oldu ama umursamadım (kırılsada 15 kilo alsam diye düşünmüş olabilirim) sonuç olarak isteyipte alamadığım model s flex 15 kilos ben tavsiye ederim (kullanmadan) kırılma olayları ise extreme castle ilgilide bir sürü kırılma olayı var saygılar
Emin kardeşim, Sorento ve Extrem kullanıyorum. Sprint modeli Extremenin biraz daha yumuşağı diyebiliriz. Ben 75-100- 125 gramda her iki kamışımıda kullanıyorum Extreme ile kullanabileceğin yüksek performans alabilceğin ağırlık 100-125gr sorento ilede 125 -150 gr aralığıdır. Bunlarla mukaise edilirse, Oyster modeliyle de çok rahat 150 grları kullanabilirsin. Spirntler için en ideali 75 100gr. S- flex konusunda diğer arkadaşların dediği gibi avlara beraber gittiğim ve aynı avlağı paylaştığım arkadaşımda var. Oda ucunu kırdı tamir ettirdi yine kullanıyor şimdilik sorun yok. Benim extrem ise kılıfından çıkardığımda en uç halka pıt diye önüme düştü 3-5 cm kısalmadan birşey olmaz dedim kamışın boyu şimdi 4,30 yada 4,20 tam emin değilim ama 125gr ları çok rahat omuz üstü abanarak ata biliyorum. Hatta bundan önce kamışı geniş iki ev aralığında sallarken kamışın ucunu pencerenin çıkıntısına çarptım öyle bi ses geldiki kırıldı sandım. Ama sağlammış. Bu arada yüzkleri halkaları için 2-2,5 sene belki dayanır. Ama belli bir süreden sonra hepsi sukoyuveriyor. Değiştirmek için kargoya verdiğinde yeni değişecek yüzüklerde eklene biliyor. Ama cengiz balıkçılık Orjinal şekilde orjinal yüzüklerini tekrar monte edip gerekli özeni ve ilgiyi gösteriyorlar. Exterem beklemeli ve tçaekli avlarda uc hassasiyeti oldukca yüksek
Uluç abi kusur nedemek asıl ben seni meşgul ediyorum benim sana ve konuya cevap yazanlara minnet borcum oluyor. önümde 2 seçenek var ya birazdaha kasıp extreme alıcam yada 2tane spirit alacam başına bi hal gelirse yedeğim bulunsun diye italyada yapılmışlardan edinme şansımız yok galiba türkiyede internetten kaöış getirtme soun olurmu birde böyle bir durum var neyse tevsiyen için çok teşekkürler
Ali Kemal doğruyu söyle poşet uzatıyodun dimi komşuya şaka bi yana bi kamış alacam kafam allak bullak oldu para olcak çekecem bi beastmaster ohh ama işte sinekten yağ çıkarmaya çalışıyoruz bakalım nekadarlık yağ çıkacak tavsiyen için Saol
hiç sorma o sese kırldı diye çok üzüldüm. Baktım hiç birşey yok daha sonra 100 ve 125 gr kurşunlar attım içten bir hasarda almamış.Durumu şimdi iyi yazlıkta yatıyor Benden tavsiye öyle aman aman üst segment bir kamış alıcaksan bütün takımın taklaviyatın hazır olsun mesela kamış sehpası , kamış ve makina kılıfı , çantası, koruyucu sprayleri akıma gelmiyen ıvırı zıvırı yoksa o canım milyarlık kamışlar çizikler korozyonlarla boğuşmak zorunda kalır. Bence okadar gözünü yukarı dikme öğrencisin kendini sağlama aldınmı zaten kimse seni tutamaz. Extrem iyidir.Sprint oda keza iyidir. İnceliği balık hassasiyeti felan açısından aynıdır. Ama atarları kosunda extrem diyorum. Dediğim gibi uç kısmı kırıla bilir o nasıl oluyorsa oluyor forumda herkezin ortak kanati ama o kırılan parçayı değiştirmeden kırıldığı yerden gezeri çıkartıp halka yüzüğünü taktığında tadından yinmez
Ali Kemal şu finalleri atlatıp eve gidince biraz para biriktiririm gibi geliyor sanırsam extreme alacağım zaten 100 gram üstü çalışacağımı pek sanmıyorum yemlide eğer 100 metre üstü atışlar yaparsam kesinlikle 100 gram yeterli olacak krılırsada kırılsın dediğin gibi biraz kısaltmaktan bişi olmaz üst segmente gelince zamanı gelince yavaş yavaş hepsini alacam inşallah
100m ve üzeri atış düşünüyorsan sadece kamış olrak baz alma bence makina ve misina kalınlığı önemli makinan uygunsa yada değiştirme olanağın yoksa 0,30mm den yukarıçıkma hatta 0,25-0,28 kullan onuda şokla
Elimde shimano baitrunner var 6500lük dediğin gibi 0,30 bile kalın gelebilir aslında her yaz yutdışında master yapan bi arkadaşım vasıtası ile malzeme alıyorum bu sene güzel bir örgü getirtecem 0,16 0,20 falan düşünüyorum bakacam duruma göre ama o geleseye kadar iyi bir mono ile kullanacam makina 2 senedir yatıyor bu sene uyandıracam onu karar aldım aslında surf kamışıda sırf makinanın yüzü suyu hürmetine alıyorum elimdeki 10 liralık kamışlara yakıştıramıyorum keretayı