lineaeffe xtreme 4.40m 180 cast surf kamış nasıldır??

Konu, 'Kamışlar' kısmında Seydihan tarafından paylaşıldı.

1. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

gerçekten güzel bir kamış bağzı arkadaşların şanssızlığındankimi arkdaşlarında ön yargısından yada kırıldıktan sonraki tutumundan dolayı kullanmayı tercih etmemiş olabilirler ama bir link vericem orada yazdığım gibi senin kamışının ucuda kırılacak belki hemen belki sonra benimkide kırıldı hemde kılıfının içinde ama aldırış etmedim kırılan parça 5-6 cmlik taş çatlasın9 cmlik birşey hemen kırılan ucun yüzüğünü ısıtarak yüzüğün içinde kalan parçayı çektim kaliteli bir japon yapıştırıcısı ile kırıldığı yere tekrar yapıştırıdım. Hatta daha sonrada gezer ucu çıkartıp misina salınımını dahada rahatlatım. Şimdi kullanırken oldukca keyifili ve 125 grmı korkusuzca atıyorum

burayı okumanı tavsiye edrim: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37446&page=4

2. nautica344

nautica344 ümraniye

Favori Kamış:
    extreme 180 cast 4.40,lineaffe surfmill 4.20,okuma savant 4.20,okuma vsystem 2.40
    Favori Makine:
    okuma raw11ss,ryobi ecusima 6000vi,okuma avenger 40b,ryobi applause 8000
    En İyi Avı:
    630 gr palamut
    arkadaşlar aynı kamıştan bendede var bugün rapala atarken 130 gram ağırlıkla uctan 2nci boğumdan kırıldı tam dibinden bilmiyorum aynı şekilde atış yapamıyacağım.cengiz balıkçılık açıksa yarın vermeyi planlıyorum yoksa pazartesi bilmiyorum yapılabilirmi.

Son düzenleme: 2 Ocak 2011
  3. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    kamış

değerli arkadaşım cengiz balıkçılıktaki arkadaşlar çok ilgileniyorlar ancak kamış eskisi gibi olmuyor ben nihayet albastar bosphourus aldım 420 ve 150-300 gr atarlı ,bütçeme uygun geldi,bu meyanda bana cevapverme nezaketinde bulunan arkadaşlara canıgönülden teşekkür ederim.ayrıca kampanya kapsamında verilen çantasını çok beyendim şimdi bende olan okuma salina 65 takacağım ona .

4. sniperboy

sniperboy Davut

4.40 kesinlikle gereksiz bi uzunluk. Ayrıca kamışın ağırlığğını da artırdığı için anca kas yaparsınız. Benim size 4.50 kamış almış biri olarak tavsiyem 4.00-420 maximum seviyeyi aşmamanızdır. Benim kamışım lineaeffe oystercast 4.50. İnanın hiç gerek yok.

5. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine:
    Okuma Longbow2
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Bende 4,40 extreme ile cuma ve c.tesi günleri kulelide devamlı 170 gr. attım fakat dün 150 gr. atarken kamışı kırdım.İlk parcanın çıktığı makinayı taktığımız parcanın ucundan kırıldı.Bende dahil olmak üzere herkes şaşırdı kaldı tabiki farklı farklı yorumlar yapmaya başlandı.Neyseki yanımda 3,90 turnafresh vardı onunla 150 gr. atmaya devam ettim ama korka korka tabiki.

6. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Eski orjinal extremler turuncu uçlu olmayanlar çok sağlam ama yine de 150 gram üstü avlarda onu kullanmıyorum.

7. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    kamış

değerli arkadaşım yazdığım tüm sorulara hiç üşenmeden yardımcı oluyor cevap yazıyorsun alakan için teşekkür ederim,albastarbosphourusu 420 cumartesi aldım deneyeceğim izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım çünki gerçekten kime sorsak kırılmanın kullanıcıdan kaynaklandığını söylüyor benim gözümün önündede çok tecrübeli arkadaşların kamışları kırıldı sanırım malzeme kaliteside çok önemli çünki atılan kurşun gramajları,kullanım sınırları dahilinde.
    saygılarımla

8. krtls

krtls recep

Favori Kamış:
    linaeffe extreme 440
    En İyi Avı:
    450-500 gr lüfer
    değerli arkadalar bir organizasyonla çıktığım tekne avında arkadaşımın kullandığı exterem 4.40 180 gr atarlı kamışa o günkü performansından dolayı hasta oldum.ertesi gün gittim cengiz balıkçılığa almak için malesef bulamadım.
    4 ay gibi bi bekleyişin ardından 15 mart 2010 günü aldım güzel haberin ardından gittim ve aldı. ilk gün atma fırsatı bulamadım 2. gun atmaya basladım ilk başta beklentilerime cevap olmadığını düşündüm ama bir kac atışın ardından alıştıktan sonra tamda memnun olmaya başlamışken bende 3 boğumdan büyük bir gürültüyle batlattım. uzun zaman bekledikten sonra tamd kavuşmuşken kamışa bu hadise beni yıktı tabı sonra tamire götürdüm bana bunu tamir ettirmemi tavsiye etmediler beklersem yenisini vereceklerini ve bu arada bana kullanmak için bir yedek kamış vereceklerini sölediler inanın o kadar uzun zaman bekledikten sonra bu olaya en az onlarda benim kadar üzüldler. 1 ay daha bekledim 15 nısan 2010 gunu guzel haber geldi hemen gittim ve yeni kamışımı teslim altım. bu arada bana verdikleri yedek kamışıda cok hoşlandığım için onuda satın aldım ve cok menunum. ilk başlarda atarken korka korka attığım exreme amışımla 200 gr kurşunu inanın olana gücümle abanarak sallıyorum banamısın demıyor. söylemek istediğim şu bence tam atma esnasnda olabilecek bı olumsuzlu yada yanınızda ki arkadaşın size bişey söylemesi gibi bi durum sizin ters bı harket yapmamıza sebep olmuş bu durumda da kamışı kırmış olabilirsiniz. bence cok güzel ve çok sağlam bir kamış öncelikle kamışınıza güvenin hiç bir söylenene kulak asmayın ben cok verimli bir kamış olduğunu düşünüyorum. hepinize rast gele

9. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Alba star BospHorus-Dam steelPower
    Favori Makine:
    Okuma DİSTANCE surf-SPECTOR
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    Yatırmalı kamışlarda sert ve atarı yüksek ve uzun olmasında her zaman faydaaaa vardır.BospHorus iyi bir kamış bende aldım.ama surf makina okuma tavsiye ederim.rastgeleee

10. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    bu surf makina ne oluyor bana biri bi acıklama yapabilirmi?? ve avantajları nedir??

11. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    Alba Stara güvenirim.gittiğim son eşkina avındaaaa sinirlenip kamışı kırmak istedim ama beni mahçup ettii.kayalara takılan,40 mm misina ile kamış iki büklüm yaptım ama başaramadım..ben bununla karada bir çok kamışla kılıçclık oynarım,o kadar sağlam.şu an kullandığım 4 kamıştan 3,Alba star.helal olsunnn.hakkından fazlasını bana verdiiii

12. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    Kuladığınız kamışa uygun bir çok surf makina var uzun geniş ağızlı,atış esnasında makinadaki misinayı çok rahat kalamaaa veriyooooo.

13. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    abi biz daha acemiyiz kalama yani sarması daha kolaymı oluyor?? benim makinanin fiyatı 230 TL markasını bılmiyorum ama :)

14. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    Atış esnasında.rahat çıkış yaparak uzun mesafe atış sağlanır,ince kaliteli misina kullanarak daha uzun atış yapılır ama misina inceldikce yıpranma ve kopma ihtimalide yükseliyor,bunu zamanla tecrübe yapa bilirsin..kurşun yarıne kelepçeli fırdöndü penseyle sıkıştırırsan daha sağlıklı olur diğer fırdöndülü kurşunlar kopuyor,armut kurşun ise kesiyor.en iyisi kurşuna kelepçeli fırdöndü kullanmak.atışlarda tek seferde değil 2,3 kez esneterek,yaylanma yaparak atarsan dahada uzun atış yapacaksın.rastgele

15. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    beni gaza getir abi sen getir birdahaki gidişimde ne kamış kalsine nede takım :D

16. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Daha bu hafta extreme 180/440 aldım ve ilk denememi Pazar günü rüzgara karşı yaptım. Atışımı henüz istediğim seviyelere getirmiş olamasam da kamışın esnekliğini ve sağlamlığını beğendim. 150 tl fiyat seviyesinde Okuma'nın gelecek olan teleskopik ve 3parçalı kamışları da bir alternatif olacaktır eminim. Ayrıca shimano alivio bu fiyata alınacak bir kamış fakat diğer yandan alınabilecek en alt seviye shimano teleskopik surf grubu kamışlarından.

17. tasim yıldız

tasim yıldız

Favori Kamış:
    olta, kamış
    En İyi Avı:
    sazan 4.638 gr.,1,5 kg çipura
    kamışın ucunun kırılmaması imkansız, bende kırdım :) , ama kamıştan memnunum izmirde 75 - 100 gr civarı kurşunlar atıyoruz yeterince iyi bir kamış

18. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    bende cok memnunum... kaliteli ve guzel bi kamış

19. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    geçen yaz kendime albastar bosphorus almıştım zamanla nerden aldım bu kamışı diyordum kendime ama kullandıkça fiyatına göre gerçekten hakkını veriyor.teşekkürler kısık albashop çantasıda cabası :)