Lineaffe mı Shimano mu ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında stunner41 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Abi, diğer mesajların içinde söyleyeyim. bir tane spider surf bul. sonra bir de saksı. Saksıya biraz fasulye ekip o kisu shimano'yu dibine sok. Sonra spider'i alıp balığa git.

Emin ol, o bir sürü parasına, cafcafına filna rağmen, spider surf veya extreme cast yanında bu kamışlar fasulye sırığından başka bir şey olmaz.

2. furunotr

furunotr Haluk

Spider'de kullandım merak etme; ne olduğunu biliyorum... Ama tabii Kisu kullanamadım henüz; ancak Surf Leader Ultra'ya kadar deneme şansım olabildi; bende de Surf Leader var ama hiçbir şekilde Spider ile Surf Leader'ı ve bilhassa Kisu'yu kıyaslayamazsın; doğru da değil zaten klasmanlar çok farklı... Boğaz'daki işlevlerine gelecek olursak Surf Leader at-çek için; Spider'de yemli ve balık çok açıkta değilken çapari için uygun olur...
    Safsata yapmak yerine biraz gerçeğe dönmekte yarar var bence... Fasulye ek; Kisu'yu da sırık yap demek ile gerçekleri görmezlikten gelmemek gerekiyor...

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sen genede öyle yap.

Buradaki husus şu aslında. Shimano vs. üreticiler, Avrupa tipi, uzun surf kamış işine çok sıcak değiller. Aslen, 4.20 kamış çok uzun, pek ergonomik değil. Olay daha çok spin kamış piyasasında dönüyor. Bu üreticilerde o piyasada ciddi ürünler üretiyor.

Lineaeffe'de öyle çok aman aman kamışlar üretmiyor zaten. Fakat, piyasada o segmentte pek ürün olmadığı için, bir şekilde öne çıkmış oluyor. Aslen lineaeffe değil sadece, bu noktada fason üretim yapan vercelli vs. gibi markalar, alba, remixon gibi fason ürünlerde shimano'nun vs. ürünleri ile yarışabilir kalitede oluyor.

Burada şöyle bir husus var. Makine üretmek ciddi anlamda know how, teknoloji gerektiriyor. Ama kamış o kadar değil. Çinli vs. üreticiler, bu konuda yeterince teknolojiye sahip. Fakat spin kamışlara gelince işin rengi çok farklı. Bu kamışların yük hattını bulabilmek bile başlı başına bir sanattır.

Olay şu bu noktada, 1.5 Milyarlık kamışı, 200 milyonluk kamışla karşılaştırıyoruz, bir düşünmek lazım.

Teknik olarak, Daiwa ballistc'ler vardır, kılavuzsuz kamışlar. Bunlar gibi bir şey olsa, anlaşılır olur bu fiyatlar. Ama 450 gr'lık bir kamış at çek için derken, 330 gr kamışa yemli için diyorsan, bu bana gene bir tür totemleştirme mevzusu gibi görünecektir.

4. furunotr

furunotr Haluk

Polemiği bırakalım da hayatın gerçeklerine bakalım bir parça istersen... Kamışın 330 gr. olması tek başına birşey ifade etmiyor; yemli v.s. kullanabilirsin tabii; malum Boğaz'da at-çek yapıyoruz ve bu tip kamışlar bu ağırlık ve koşullar altında çok geçmeden parçalanır...

Avurapa'da elbet Shimano ile boy ölçüşebilecek; hatta Shimano'nun bu hususta boy ölçüşemeyeceği üreticiler ve markalar mevcut; sorun burada değil zaten; bunların ülkemizde bulunmamasında... Hal böyle iken Türkiye'de optimize edilmiş fiyatlar ve mümkün mertebe çok çeşidi ile uç noktada iki marka öne çıkıyor bu surf kamış işinde; biri Avrupa'lı üretici ITALCANNA; diğeri malum SHIMANO...

Biz ne yapıyoruz; burada bulabileceğimiz ürünlerden bahsediyoruz; nihayetinde parça bulunabilirliği ile birlikte garanti de önemli tüketici açısından; tabii bu ne kadar uygulanıyor tartışılabilir...

Bir diğer nokta da mevcut ürünün kalitesi ne kadar yüksek olur ise olsun buradaki av disiplinime hitap etmiyorsa benim için hiçbir anlamı ve değeri yok; en önemli noktada bu zaten...

Başka ürün yok mu... Var... Epey bir ürün çeşitliliği çarpıyor göze ancak bu ürünler ne yukarıda anılan iki marka kadar kaliteli; ne de bu ürünlerin çoğunun ne başı ne sonu belli; istikrarlı olan iki marka mevcut onlar da belli zaten; biri Okuma; diğeri Lineaeffe... Bunların da bir iki pahalı sayılır ürünü olmasına rağmen genelde daha düşük bütçeliye hitap eden; nihayetinde iş görürlüğü olan; fiyat-performans oranı çok yüksek ürünleri hem de çok fazla modelli olarak mevcut; bu iki markanın ayrıca bir önemi var ki garanti hususu ve parça bulunabilirliği...

Arada birkaç göze batan güzel ürünler olsa da maalesef bir problem oluştuğunda klavuzunu bile bulabilmek olası değil; onlardan sözetmek anlamsız geliyor bana...

Evet Spider yerinde kullanılır ise özellikle hafifliğinden ve dengesinin düzgün oluşundan dolayı iyi bir ürün; ama öyle 170-200 gramları çok uzaklara eriştirebilecek kapasiteye sahip değil; öyle sanıyorum ki ilk kullananlarından biriyimdir; test ettim ve tespitlerim bu şekilde; tabii avlağımın yani Şemsipaşa'nın spesifik bir bölge olduğunu; bu testin Yıldız, Poyraz, Karayel gibi sert esen rüzgarların tam karşı noktadan geldiği hallerde yapıldığını ve bu şartlar altında en erimli olarak ve bunu rahatlıkla yapabilecek ender kamışlardan birinin de senin pek beğenmediğin Shimano grubunun Antares'i olduğunu ben buraya yazayım; sen istersen farklı iddialarda bulun...

Spider; Kombat'a benzer bir ürün ve karakter olarak Kombat ile kıyaslanmalı bence; elbet Kombat el yapımı ve üstün olacaktır ama fiyatı çok yüksek kalacağından fiyat-performans alanından baktığında bu tartışma yapılabilir...

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Afaki, önyargılı konuşmanın anlamı yok. Ben de derim buna karşılık, senin shimano daha atmadan kırılır, şöyle olur böyle olur. Şu anda bu kamışları kullanıp, tonla at çek yapıp, bel ağrısından kurtulup elinde sapsağlam yeni sezonu bekleyen bir sürü adam var.

Açık ve net söylüyoruz. Sağlam surf kamış, üst kalite karbon olmalı. Doğal olarak üst kalite karbonda el mahkum hafif olacaktır.

Bu spider, cedros vs. serisi, hafifletmek değil, sağlamlaştırmak için karbon yapılıyor, doğal sonuç olarakta hafifliyor kamış.

6. furunotr

furunotr Haluk

Ben bu ürünleri kullandığımı söylüyorum; sense afaki, önyargılı konuştuğumu iddia ediyorsun; eh sen Shimano kullanmadığına göre o halde sen afaki konuşuyorsun...

Kamıştan ve makina kombinasyonundan dolayı daha bel ağrısı çekmedim; dahası mevcut bel ve boyun orunuma aşırıya kaçmazsam tedavi oluyorlar...

Gel; vazgeç bu inattan; al bir Shimano; sen de rahat et...:D

7. Since1453

Since1453 NoYaN

cedros hafifliyorda serdar abi 150 gr ustu kıran kırana bende parcalı bakıyordum cedros vazgectim keza teleskopıgınıde arkadasım parcalıya cevirdi :D

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    aynen. bir yerde az önce cedros için bu değil demiştim zaten.

9. Since1453

Since1453 NoYaN

pekı serdar abı senın onerıcegın kamıslar nelerdır hafıflık ve saglamlık konusunda

10. furunotr

furunotr Haluk

Ülkemizde bulunabilen; toplam ağırlığı en düşük ve atarı en yüksek kamış Italcanna Kombat'tır... 4,20 açık boy; 310 gr.ağırlık ve üzerinde yazan 220 gram maksimum atabileceği ağırlık; ürün semiparabolik olup son derece dengelidir... Üreticisinin sitesinde 90-200 gram arası tavsiye edilmiş; tabii fiyatı göreceli olarak yüksekçe...

Ama mesela Spider buna benzer özellikte bir üründür; ancak fiyatı da bu ürüne göre hayli düşüktür; ancak her ikisini kalite olarak kıyaslamak gerekirse tartışılabilir...

Böylelikle bütçe durumuna göre benzer ürünler bulunabilmektedir... Mesela Amudson Kudos Expert'te bunlara yakındır özellik olarak; ağırlığın bilemiyorum; ancak maksimum atarı 180 gr. etiketlenmiş; bu da son derece dengeli ve atış kabiliyeti kendi sınıfına göre epey yüksek bir üründür...

Bu üç ürünün kaliteleri birbirlerinden farklı olsa da bence birbirine yakın ürünler; ben toplam bu üç üründe de 150 gr.ı geçmem şahsen...