Can Aret artık tekne avına alışmışsınız raporlardan anlaşılıyor. Tebrikler, livarınız daima dolu olsun
Sevgili Aret kardeşim, seni ve ekibi tebrik ederim, bana hiç olmazsa ızgarada lüferin kokusunu anlatın. Sevgiler hoşça kalın, Aret, Can, Kaan ve Ali kardeşlerim.
Teşekkürler, daha iyisi sizlerin olsun. Teşekkürler Teşekkürler Teşekkür ederim. Lodosta balık yapar, özellikle Boğaz'ın Avrupa yakası kıyıları, Lodosa kapalı olan bölgelerde çok iyi avlar yapmışızdır. Sanırım bu günlerde esen lodoslarda da iyi balıklar almışlar. Yalnız lodos balığı poyraz balığına göre biraz daha yumuşak dolayısı ile lezzetsiz olur. Eskiler lodos balığı yenmez derlermiş. Bu zamanla lodosta balık olmaz gibi yanlış bir anlaşılmaya dönüşmüş. Teşekkürler Yavuz abi. Vakti zamanında babam ve arkadaşlarıyla tekne balıkçılığı yaparken mekanımız Boğaz'ın kuzey kıyılarıydı. Şimdi yabancısı olduğum Marmara kıyılarında avlar yaptım. Şunu söyleyebilirim ki, Boğaz'dan balık hızla akıyor ve o akışlara denk gelinirse çok büyük avlar yapılabilir. Akış olmayan günlerde ise el boş kalır. Marmara'da ise durum daha istikrarlı, Boğaz'dan çıkan balık Marmara kıyılarına yayılıyor ve her seferinde birbirine yakın avlar yapılabiliyor. Deniz bize çok fazla sayıda balık vermese de elimiz pek boş kalmıyor, günlük balığımızı alıyoruz. Teşekkürler. Haklısın dostum, çok teşekkürler Yolundayız Ali abi Teşekkürler Boğaç işin sırrı ezogelinde mi yoksa? Bir dahaki sefere biz de sizin gibi Ezogelin içeceğiz. Mercimek out Ezogel in Teşekkürler Teşekkürler Bülent abi Biz de aramızda olmanı çok isterdik Vedat amca. Saygılar sunuyorum. Teşekkürler Teşekkürler Ceyhun kardeşim, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle, selamlar. Orhan amca çok teşekkür ederim. Izgarada lüferin kokusu gerçekten bir başka. İstanbul lüferinin ızgarası ile hiç bir balık boy ölçüşemez ama şöyle sizin oralarda yakalanmış taze bir uskumruyu da ızgaraya yatırırsan az çok bu özlemini giderebilirsin Saygılar. Teşekkürler
Güzel bir gündü, uzun süre sonra tekne ile uzun olta avı yapabilme şansını verdiği için ve güzel misafirperverliği için Can'a teşekkür ederim.
Orhan amca çok teşekkür ederim. Izgarada lüferin kokusu gerçekten bir başka. İstanbul lüferinin ızgarası ile hiç bir balık boy ölçüşemez ama şöyle sizin oralarda yakalanmış taze bir uskumruyu da ızgaraya yatırırsan az çok bu özlemini giderebilirsin Saygılar. Sevgili Aret kardeşim, geçenlerde bir uskumru rast geldi onu da ben ızgara da götürdüm, aynen dediğim gibi, bana çocukluğumu hatırlattı.
Can sağolsun gerçekten, çok paylaşımcı ve misafirperver bir arkadaşımız. Allah da gönlüne göre vermiş bu sabah lüferi palamutu yapıştırmış bugün resimleri görürüz heralde.
Hatırladım o raporu Orhan amca, kolyozların yanında bir tek uskumru gelmişti. Geçen senelerde o taraflarda bolca çıkan bu balığın şimdi böyle mumla aranır olması ne acı. Ama inanıyorum ki rahat bırakılırsa bu balık yine kendisini toparlar. İşte bitiyor denilen lüfer de bu sene İstanbul'da yüz güldürüyor. Tabiat çok cömert, yeter ki biraz bilinçli olalım.