Lodos'un bereketi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,harika bir av olmuş,güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Rasgele,

2. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Aret tebrikler,
    Hakikatten c.tesi günü hava koşulları çok zorluydu, üstüne birde bahsettiğin kalabalığı ekleyince, bu avın ne derece zorlu geçtiği ortaya çıkıyor. Bu kadar olumsuz koşula rağmen böyle güzel bir av yapabilmek tamamen sabır ve maharet işi seni bir kez daha tebrik ederim.

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Ben öyle lodosa kurban olayım.Maşallah çok bereketli ve başarılı bir av olmuş.Dahasına rast gele.

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Değerli arkadaşlar, hepinize tek tek teşekkür ederim. Umarım sezon sonuna kadar size de denk gelir böyle güzel balık akınları.

5. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Tebrikler. Güzel av olmuş. Ama şu Çapari arkası mantarlı takım nasıl oluyor onuda resimleseydiniz keşke.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler abi. Bu takımda uzağa atış yapacağımız ve ağır kurşun kullandığımız için kalın bedeni olan bir istavrit çaparisi alıyoruz. Çapariyi klipse taktıktan sonra en altına kurşun yerine bir klips takıyoruz. Bu klipsten sonrası da aynen bildiğimiz mantarlı çinekop takımı oluyor. 125 gr.lık bir kurşun sallandırıyoruz ve klipse bir fırdöndü ile 40-50 cm. kadar uzunluğu olan küçük mantarlı bir çinekop takımı bağlıyoruz. Mantar takılmazsa av daha verimsiz oluyor. Bu takım dibe yatırarak veya beklenerek kullanılmıyor. Aynen çapari yapar gibi çekiliyor, normal çapariden biraz daha yavaş hareket etmekte fayda var, bu sırada çinekop yeme atlıyor. Tabii istavrit olduğunda çapariye istavrit de geliyor. Oldukça verimli bir takım.

7. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    bereketli bir av olmuş aret tebrikler:) her zaman bu aylardaki şiddetli lodosu beklerdim dört gözle en iri çupra ve karagözleri böyle şiddetli lodoslu havalarda aldım ;)

8. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    sanki su karışınca fokur fokur havada lodos ,modos dahamı iyi nedir :)?

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler Mustafa abi. İstanbul'da da Marmara'ya bakan kıyılarda Mırmır, Karagöz avları için lodosu kovalarlar. Bu havalarda kıyı karıştığı için iri balıkların ortaya çıkan kurtları yemek için kıyıya yaklaştığı söyleniyor. Tabii ben o tip balıkların avında pek tecrübeli değilim. Bizim tecrübemiz nehir gibi akan Boğaz'da, özellikle sürü balıkları üzerine:)

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Hava Lodos olunca Boğaz'da iyi balık yaptığını gözlemlediğim yerler var. Lodos havalarda burunların sol tarafları, poyraz olduğunda burunların sağ tarafı iyi balık yapıyor gibi gözlemliyorum. Tabii bu dediğim Avrupa yakasına göre, yani esen rüzgara göre nispeten korunaklı kalan yerler. Ne kadar doğru bir gözlem bilemiyorum.