Merhaba arkadaşlar epeydir paylaşımda bulunamamıştım kısmet bu güne imiş. Bu lüferi (Umarım sarıkanat değildir yanlış yazmayayım) 03.02.2007 tarihinde Hatay'ın Dörtyol ilçesi balıkçı barınağında yakaladım bu kış günü ilaç gibi geldi valla.Öğleden önce saat 9.30 sularında kaşıkla(A.Star 3 Numara Kavisli kaşık)kayalıklardan yakaladım.Başka da çıkmadı zaten o gün,ertesi gün aynı yerden aşşağı yukarı aynı ebatlarda bir tane daha aldım hepsi okadar.Bu mevsim de buna da şükür demek lazım.
aman abicim avı bos bırakma sakın. buralardan gitti aşağı indi balık galiba. iki haftasına kadar mersin limanında çıkıyordu lüfer ama olta atmadığım saat denemediğim yöntem kalmadı.yok anlaşılan gerisin geri sürü oraya gelmiş . birde o lüferler ara ara gelir ve boyları devamlı büyür. en son 2 3 kiloluk yapar.burada öyle oldu. biraz kış kış yapta buralara gelsin.Bende diyordum karadenize gitmiş bu balık. havaların durumundan taaaaaa oralara inmiş demek ki. neyse dönüş yolu burdan geçiyor. ozaman avlarız.bereketli avlar.UNUTMADAN BOS BIRAKMA AVI.
Ne sarıkanatı yahu , bal gibi Lüfer işte.. İstanbulda defneleri millet çino diye yakalarken ,sen gönül raahtlığı ile Kofana yakaladım bile diyebilirsin
Murat bey tebrik ederim Bu arada bu balıkla dilerseniz Şubat ayının en iyi avı anketine katılabilrsiniz, hala şubat ayına ait katılımcı bir av ve avcımız yok
Ama bir eksikiğimiz var maalesef,kurallar gereği resimde sizinde görünmeniz gerekiyordu,ben bu hususu atlamışım özür dilerim
Tebrikler, boğazın sultanı dedikleri bu balığa haster kaldık istanbulda... Bereketli avlarınızın devamını diliyorum
Tüm yorum ve paylaşımlar için çok teşekkürler. Umarım av açısından kısır geçen bu günlerde ufakta olsa içinizde bir kıpırtı oluşturabilmişimdir.