LÜFER AVI İÇİN EN UYGUN SAHTE YEMLER

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında haliluysal1717 tarafından paylaşıldı.

1. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Örnek boğazda çapari ile istavrit tutuyorsun . Sıyırtma kursun silikon kullanırsan aynı zamanda gelen balıklar çapariye gelenlerden cok daha buyuk oluyor..Secme balıktan kastım buydu..
    Suyun içinde elbette buyuk kofanalar var ama bunlar istisna haric kasık veya sahtelere atlamıyor..
    Ben kasık ve sahte boyuyla alakalı diye düsünüyorum.
    Tamam buyuk sahte kullanırsak kucukleri atlamıcakdır belkide.(11 cm lik kasıga cinekop atlıyor)
    BU sene İnşallah kofana raporları gelir...

2. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lüfer için herkes anchovy (hamsi) sahtesi nasıl sizce..
    Herkes mavi renk tonlarını sardine yada rapala maxrap serisini öneriyor.

Sizden gelecek yorumlar dogrultusunda almayı planlıyorum ..Fiyatlarda malum
    o yuzden nokta atısı yapmak istiyorum...

14,5 cm ve 22 gr ağırlığı ile lüfer için en ideal yem diye düşünüyorum sizce?

yada linkdeki

17 cm 30 gr

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...le-shoreline-shiner-sl-17lds-g-anchovy-z.html

bide bunlar var

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info.php?manufacturers_id=46&products_id=9012

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...

Daha büyüğü olsa;

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...01/fishing-lure/hardcore-minnow-210f-ciw.html

Veya

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...1/fishing-lure/hardcore-minnow-210f-hoks.html

Bence bunlarla da sarıkanat tutmak pek mümkün. Madem büyük istedini 21 cm uygundur:)

4. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bu ürünleri japonyadan aldıracağım 40-45 tl arası 2 belki 3 adet anca alabilirim
    renk konusunda kofanayı delirtecek renk nedir sizce ?

duo lar için ne düşünüyorsun 50 gr ve batan tip sahte her derinlikten kullanabilirsin
    http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info.php?manufacturers_id=46&products_id=9012
    hamsi modeline bayıldım

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Geçen cuma Cevat Abi nin yanına uğradım. Duoları şiddetle tavsiye etti anca levrek için. Pres baitlerden, burada sevdiğim bir abim kullanmış ancak beğenmediğini söyledi.

Duel hiç kullanmadım, balıklarımı; max rap ve shimano spindrift ile yakaladım genele vurduğumuzda.

Duelin Hoks renk kodunu tavsiye ediyorlar diyebilirim. Şu iyidir, şununla alırsınız gibi kesin bir bilgi veremem çünkü kullanmadım.

Lüfergiller için boy tamamen bir muamma. 17 cm rapalaya 25 cm lüfergil atladı yakalandı. Hemde orta iğneden. Bu demek oluyorki 21 cm de olsa ufak yakalama durumunuz var.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu sayfadaki sahtelerin hiçbiri, lüfer ve bilhassa kofana için ideal değil. Zinhar tutmaz, yüzüne bakmaz demiyorum, ama çok fazla etkili de olmaz bunlar.

Örneğin resimdeki renklere bakınca,

M-Redhead biraz iş yapabilecek gibi duruyor ama çok uzun inceliğine göre.

Şimdi eminim pek çokları ben aha bununla tuttuydum ettiydim diyecektir. Dikkat edelim, benim kıbrısla ekmek takıp tuttuğum kofanaların sayısı hatrımda değil. Ama dikkat edin ki hiç çıkıp "kofana kıbrısla ekmekle tutuluyor, ediliyor" diyemiyoruz. Kısaca, bir yemin arada denk gelip bir kaç kofana vs. almış olması, o yemi en ideal yapmaz.

Olay pek zor değil. Kaşık iyidir. Şu model vs. diyerek kasmanın da pek anlamı yok. Su üstü için, yani 1 kulaçtan daha az dalan bir şey için, beyaz, kırmızı, turuncu canlı renkler. Derine inecek yemler içinse açık yeşil, sarı, beyaz renkler. Mümkünse simsiz, hologramsız, düz renkler seçilmeli. Detay vs. olmamalı. Bilen bilir, kaşıkta çizik, pas vs. olursa lüfer yüz vermez. O hologram göz deseni vs. aynı etkiyi yapar, lüferi kıllandırır. Olabildiğince sade olsun. Hayvanın gözü çok keskin, eğer gözlerimiz o kadar keskin olsaydı, üsküdarda balık tutarken beşiktaştaki dostumuzu tanıyabiliyor olurduk. O tür detayları sevmiyor lüfer.

Boy olarak, 10 - 20 cm arası iyidir. 17cm idealdir. Genel olarak sahte büyüdükçe etkinliği artar. Velakin tecrübe etmek iyi olur, bazen 7- 10cm sahteler daha iyi netice verebilir.

Diğer husus, hızlı çekin ve aynı yere üstüste atıp çekin. Turnada olduğu gibi suyu taramayın.

Evet, şu veya bu sahtelerle kofana alan olmuştur, olacaktır. Ama bu işin en garantilisi, bu kombinasyonu kullanmak olacaktır.

7. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Abi Benim kullandığım kaşk hansen pilgrim 54 gr

Bahsettigin hususta i haklısın .. Toby kaşıkların arkasında kırmızı bır tuy vardır.Mesela onu kullanmaz kımse kasık temız ve parlak olmalı..
    En hesaplı ve etkili yol yine kaşığa çıkıyor..

8. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Aylar geçti suskunsun, abi nerelerdesin sen?

Sağlık sıhat yerindedir umarım.

9. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    eğer bu işi zevk için yapıyor ve denemiyorsanız gidin halden 1kg balık alın derim. Amacınız balığa gitmek mi balık tutmak mı ?

Aynı şey saros da benim başıma geldi herkes zargana topu ve ufak silikonlar ile zargana, bilimum yemlerle de çupra-karagöz-mırmır alıyordu. Üstelik herkes rüzgarı arkasına almış rahatça atıyordu. Ben de tam tersine sahte yemler denedim. Üstelik rüzgara karşı...

Sonuç : 4 parça kaba lüfer, 3-4 parça barakuda, 1kg'lık levrek, sayısız zargana...

10. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Deniz ''duyarlılığın'' için seni kutluyorum ..