lüfer avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Suatreis tarafından paylaşıldı.

  1. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Yatak balığı yani artık göçmeye devam etmeyen buraya yerleşmiş balık anlamında. Göçerken kaldı burda balık gitmiyor artık. Yada ben bu anlamda kullandım yani.
     
  2. ciddi1453

    ciddi1453

    Mesajlar:
    3
    Favori Kamış:
    EL OLTASI VE KAMIS
    En İyi Avı:
    KARAGOZ - 2300gr
    Boğazda Lüfer Show

    Sevgili balık avciliğina gönül veren arkadaşlar dün gece ( 06.09.2007 - 23:30 ) boğazda tam bir lüfer show vardi. Yaklaşik 10 parça lüfer tuttuldu.Tabi bundan en büyük nasibi biz aldik. Akşam arkadaşlarla bir yandan balık tutarken bir yandan ilginç bir tartişma konusu açıldi :

    KIYIDAN LÜFER AVCILIĞI İÇİN EN İYİ MAKİNA VE KAMIŞ HANGİSİDİR?

    İlk olarak bu soruya ben cevap verdim. Bana göre en ideal makina Daiwa BG60 VE kamışta herhangi bir sorf tarzi kamış olabilir mesela albastarin 4.20 lik kamışlari buna çok uygun.. Bir diger arkadaşim ise makina ve kamış tercihinin banax olmasinin daha faydali olacağini söyledi. Ve ortaya birçok fikir atildi. Burda hem dünkü neşeli av keyfini hemde bu tartışma konusunu sizinle paylaştim.
     
  3. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Merhaba arkadaşım, öncelikle hoşgeldiniz. :)

    Profilinizden imza ayarlarınızı yaparak, isim, doğum tarihi, bulunduğunuz şehir ve kan grubu bilgilerinizi yazarsanız seviniriz.

    Bunun yanısıra, forumda makina ve kamışlarla ilgili olarak sabit konularımız var. Konu açmadan önce arama motorunu kullanarak bu konulara ulaşabilir ve konu açmak yerine aynı konudan devam edebilirsiniz. Açmış olduğunuz konu, ilgili konunun altına taşınacaktır, bilginize.

    Paylaşımınız için teşekkür eder, keyifli paylaşımlar dilerim... :)
     
  4. mufi

    mufi Muvaffak İŞMEN

    Mesajlar:
    3.332
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    evet arkadaşa katılıyorum ve ekliyorum aynı zevki 1970/80 lerde yaşadım İstanbul boğazı gibi sert akıntılı ve birden derinleşen ve de aynı zamanda dibi ilişkinti olan yerlerde en iyi makina ki ben kullandım halen mevcut Daıwa GS 9
    (düşük devir ve güçlü sarımdır) kamış ise 3,60/400 m civarı atarı 150/300 olan herhangi bir iyi marka(farketmez.) hiç belli olmuyor lüfer derken koca bir kofana sardımı..o akıntıya ve takılmalara ragmen balıgı seri bir şekilde çekmek zorundasın.
    sizlere afiyet olsun.
     
  5. ciddi1453

    ciddi1453

    Mesajlar:
    3
    Favori Kamış:
    EL OLTASI VE KAMIS
    En İyi Avı:
    KARAGOZ - 2300gr


    GS 9 BİR EFSANEDİR.ESKİ ZAMANLARDAN BİRDE SHAKESPEARE KAMIŞLAR VARDİR. ARTİK ONLARDAN YOK.ŞİMDİKİLER FARKLİ.. BİRDE O KAMIŞLAR EFSANEDİR. YANİ GS 9 VE SHAKESPEARE UNUTULMAZ BİR İKİLİDİR.
     
  6. birkan

    birkan

    Mesajlar:
    154
    Şehir:
    isT \ gültepe
    Favori Kamış:
    .2.40 remixon & 4.50 alba star
    En İyi Avı:
    el kadar sazan
    arkadaşlar lüferde son durum nedir bu aralar iyi av vermeye başladı mı ?
     
  7. garip

    garip garip

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    315
    Şehir:
    Trabzon
    Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
    çinekop için koruma

    Arkadaşlar tesadüfen keşfettiğim bir yöntemi sizinle paylaşmak istedim..,
    çinekop avında kulladığım bu koruma yönteminin yapılışı çok basit...
    önce gitar teli alıyoruz (üsten 3. tel olacak re teli diye adlandırılıyo) veya ince çelik teller satılıyo mağzalarda onu alıp liflerinden bir tanesini ayırıyoruz.......tek bir tel (ince) sonra bu teli misina kancanın bağlandığı yerden yukarı doğru düzgün bir şekilde sarıyoruz...işte korumamız hazır....
    ben burda çinekop için hazır korumalar kullandım ama nedense balık ondan ürktü çok nadir vuruyo...
    burada yaprak istavrit kullanıyoruz yem olarak ve havalı atıyoruz yani misina akıntıya bırakıyoruz ve canlı istavrit atıyoruz nedense diğer yöntemler kullanılmıyo çok ta işe yaramıyor....

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  8. ciddi1453

    ciddi1453

    Mesajlar:
    3
    Favori Kamış:
    EL OLTASI VE KAMIS
    En İyi Avı:
    KARAGOZ - 2300gr
    Lüfer başladi.. Topmak burnunda aliyorlardi...
     
  9. dede

    dede kema ldede

    Yaş:
    60
    Mesajlar:
    828
    Şehir:
    istanbul
    tokmak burnundan ne zaman alındı bigi verirseniz sevinirim teşekkürler dede
     
  10. Gs9 hakkındaki düşüncelerinize katılmakla beraber.daıwabg90'ın daha iyi olduğunu düşünüyorum.Her iki makinayıda kullanan biri olarak bg90 3 bilyalıdır ve gövdesi tuzlu suya daha dayanıklıdır.GS9 ise 2 bilyalı.ve gövde rengi çok çabuk atıyor.Bunun dışında devir,makara kapasiteleri ve içi yapıları aynıdır.Bg90'ın kolu harici vidalı ve tam dolgu olduğundan gücünüz kadar kuvvet uygulamakta sakınca yoktur.GS9'da ise kol diğer bg60,bg30'da olduğu gibidir.Kendi düşüncem ikisi arasında bir tercih yapılması gerekirse BG90 daha iyidir derim..
    Bunun dışında lüfer için bukadar torklu makinaya ihtiyaç olmadığını düşünüyorum.BG60 hatta BG30 bile lüfer,kofana için kafidir diye düşünüyorum.Marmarada at-çek'te çok kişi bg30 kullanır ve inanılmaz levrekleri bu makine ile alırlar.
     
    Son düzenleme: 26 Eylül 2007
  11. gülbaharlar

    gülbaharlar gulbaharlar

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    4.214
    Şehir:
    manisa
    Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler
     
  12. terry_king_hunter

    terry_king_hunter oğuz durmaz

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    3
    lüfer avi yok değil var şu an kuşkonmaz camii önü çinekop yapıyor akşamları



    katılmıyorum ben 29 tane yakaladım olmasaydı gelmezdi en ideal yer ise kandilli kuleli kuşkonmaz camii önü yem olarakta öyle sanıldığı gibi tek tür değil neyle yemleniyorsa onu deneyin diğerlerine nazlanır genelde zargana canlı asansör ise izmarit yaprak flato olabilir ama önce ne ile yemlendiğini bulmanız gerek
     
  13. oamac

    oamac Özgür AMAÇ

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    16
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    DAM Steel Power 4.20 + DAM SLR Surf 865 FD
    En İyi Avı:
    Bol bol istavrit, bol bol izmarit :)
    GS9 yada BG90

    Gs 9 ve Bg serisi Daiwanın efsane modelleri. Bg 90 ile Bg 30 arasında sadece sarılabilecek misinanın fazla olması dışında bir fark varmı merak ettim. Ben BG30 kullanıyorum çok memnunum aydınlatırsanız sevinirim.
    Selamlar
     
  14. gumanardal

    gumanardal güman

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    11
    Öncelikle selamlar.Lüfer balığı yani boğazın sultanı bu aylar içerisinde havanında soğumasıyla kendini yağlandırır.Bu sebepten ötürüde lezzeti bir hayli artmış olur ve balık avı listesinde ilk sıraları alır.Avlanmasına gelirsek öncelikle avlanılacak suya ve akıntıya göre dibi rahatlıkla bulabileceğimiz ağırlıkta bir kurşun gerekli.Ben sarayburnuda 100-150 gr kurşun kullanıyorum.Gündüz avlarında genelde rapala diye tarif ettiğimiz yapay balık şekli,verimli avlara sebep oluyor.Parlak rapalaların kullanılması bu balığı daha fazla cezbettiğinden ötürü makbul sayılıyor.Bu avlanma şeklinde kurşunun dibi bulduğundan emin olduğumuzda makinayı devamlı sararak balığın rapalayı takip etmesi ve rapalanın arka tarafında bulunan üçlü kancaya takılmasıyla son buluyor.Bir başka avlanma yöntemi ise daha çok gece avlarında kullanılan yemli yöntemi.Bu tür avlanma şeklinde genelde yem olarak izmarit,istavrit,zargana ve hamsi gibi genelde parlak avlar kullanılıyor.Bu takımda bedenle kurşun birbirinden bağımsız olarak fırdöndüye takılıyor.Genelde 0,45 misina nın kullanıldığı bu sistemde iğneler hırsız diye tabir ettiğimiz şekilde baplanıyor.Yalnız yem konusunda bir çok avcı bence yanlış bir yol takip ediyor.Genelde hırsızlı iğnenin ucuna yem filato kesilmiş şekilde takılıyor.Halbuki yem kılçıktan yanlamasına doğru kesilip iğneler buraya gizlendiğinde ve bütün balık kullanıldığında av daha verimli oluyor.Bunun sebebi ise yemin kılçığını çıkarmadan kullanım sonucu kılçık üzerinde kalan kanın koku yayması ve avcıyı yani lüferi yeme çekmesi.Bu şekilde kan kokusunu alan balığın yeme saldırması daha çok kolaylaşıyor.Bu tarz avlanma sistemleri daha da çeşitlenebilir ama en çok kullanılan tarzlar bunlar.Şimdiden hayırlı avlar
     
    Son düzenleme: 25 Kasım 2008