lüfer icin kamış tavsiyesi

Konu, 'Kamışlar' kısmında mehmet habil tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

Selim Bey; Cevat Ergin epey bir süredir Shimano gurubunda yalnız kendi dışarıdan getirdiği JDM ürünleri satıyor; buradaki ithalatçısının ürünlerini satmıyor... Başkalarının da...

Bu arada Awa Shima; Olympus; Wega (bizim meşhur Supercore-Supercaster); Vercelli ve Maver'in Türkiye temsilciliğini almış durumda; bu marka ürünlerin bazıları zaten mevcutken yeni temsilcilik Vercelli ile Maver de bu aralar burada piyasaya arz edilecek sanırım... Tabii Jigging Master; Normic de bünyesinde; ve ülkemizde bulunmayan bazı sahteleri de ithal ediyor... V.s....V.s....

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    :thumb: harika yorum Selim abi. yemli de kendi arasinda dallara ayriliyor, hakeza at-çek için de onlarca tip ve her tipin kendi içinde aksiyon seçenekleri var.

bogazda lüfer avlamak istiyorsaniz 3.60cm en az 180 atarli, ilk parçasi yumusak ve sari fosfor kapli bir kamis öneririm.

3. furunotr

furunotr Haluk

Bu klasmanda bilinen en hafif kamış Italcanna Kombat'tır... 310 gr. gelir ve maksimum 220 gr. atar var 4,20'de boy... Ancak ağır işler için bir parça yetersiz kalır kanaatimce...

Buna da en hafif makinalardan Shimano Kisu SCE takılır ise (355 gr.)... 665 gr. ağırlığında bir takım sahibi olur ve dip trolü çekersiniz...:D

Poetica'yı 335 veya 345 gr. olarak bulabildim net üzerinde; güzel bir ürüne benziyor; ancak ülkemizdeki güzide satıcılar fiyatını biraz şişirmiş gibi...:D

Ancak yine de görüp incelemek isterdim bu ürünü; kağıtüstündeki özellikleri hayli dikkat çekiyor...

Son söz olarak kamışlarda hafiflik veya ağırlık oldukça önemli; ancak bunun kadar önemli bir diğer husus ise denge... Bundan ötürü hafif bir kamışın; daha ağır bir kamıştan; çok daha fazla yorucu olabileceğini tecrübe ile yaşadım...

4. furunotr

furunotr Haluk

Boğaz'da her türlü yemli için Italcanna Evo'yu gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim... Yüksek hassasiyetli; bendeki 4,10 ve maksimum 170 atarlı; ucu da beyaz... Biz zaten kamış ucuna fosforlu bir çubuk monteliyoruz... Ama gene de surf kamış bu ürün ve oldukça da fiyatlı...

5. emrullahaltay

emrullahaltay emir

Favori Kamış:
    shımano ultegra surf 425 bx-italcanna kombat 220-penn overseas pro-daıwa saltıga ballıstıc surf
    Favori Makine:
    ,shımano ultegra 14000,penn surfblaster 8000,tica talisman 8000- daıwa wıncast z 5000- daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    59 cm torik
    ufakbir hata yapmışım özür dilerim yazdığın gibi 345 gr. dır bende kombat sahibiyim ve kullanıyorum onu yazmamın sebebi arkadaşın ciddi olup olmadığını anlamak içindi şöyleki seninde bahsettiğin gibi en hafif surf kamış benim bildiğim kadarı ile kombattır trabucco nun 200gr.lığı 335-340 gr.dır 400gr.lık surf makine ve kamış sormuştu kamış üzerine boş misineyi koysanız o ağırlığa ulaşır 0 ağırlıkta bir makine ben bilmediğim için onları yazmıştım özür ve saygılarımı iletirim hoşçakal

6. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Anlaşılan şu ki benim isteğim gibi hafif bir surf takımı olmayacak. Yorumlar için teşekkürler

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Eminönünde balıkcılara bakıyorum,ellerinde surf kamış,avladıkları istavrit,mesafe taş çatlasın 20 metre,ya değermi bu ağırlıkta kamışlan buradan avlanmaya,çıkıyorum köprüye,gene elde surf kamışlar,mesafe gene 30/40 metre,gidiyorum kadıköy iskelesine,kefali surf kamışla avlamaya çalışıyorlar,daha bu işi tam olarak bilmiyoruz Roy,zanediyoruzki tüm balıkavı stillerini surf kamışla hallederiz,bak makinelerde ne kadar mesafe almışız,çoğu balıkcı gayet iyi makineler kulanıyor,öğrenmişler bu işi diyorsun ama kamışlarda daha çok yol almamız gerekiyor...

8. furunotr

furunotr Haluk

Niye özür dilediniz anlayamadım; ben birtakım ek bilgiler yazdım oraya; size karşı birşeyler yazmak için değil... Önerdiğiniz kamışı her ne kadar görüp inceleme fırsatım olmadı ise de özelliklerine bakınca oldukça iyi duruyor; çok az fark ile Kombat ondan hafif; ancak önerdiğiniz kamış Kombat'tan daha dirayetli gibi görünüyor...

9. furunotr

furunotr Haluk

Sanırım genel kanı şu şekilde... Atarı yüksek bir surf kamış alayım; her yerde kullanırım...

Kimi bilinçsizlikten; kimi bütçe yetersizliğinden; kimi de inadından böyle devam edip gidiyor... Biraz hanımların da etkisi ve korkusu var sanırım bu işte...

Yalnız Boğaz Balıkçılı'ğı için 6 adet iyi sayılır; 2-3 adet öyle-böyle surf kamışım; birkaç teleskobik ve birkaç spin kamışım mevcut... O 6 aslında 8 idi ancak geçtiğimiz günlerde ikisini elden çıkardım...

Sizlerin de bahsettiği gibi hepsi farklı durumlar ve farklı av çeşitleri için edinilmiş...

Sahte ve ağır kurşunlar ile kullandığım kamış karakteristiği farklı; yemliye kullandığım farklı; çapari için kullandığım farklı...

Ama bu kadar çeşitli envantere sahip olabilmek için belli bir bütçe ve o bütçeyi ayıracak istek ve mentalite olmalı...

Ben balık avlamayı amatör olarak yaptığımdan ve bunu hobi olarak gördüğümden zaman zaman beni zorlasa da bu bütçeyi ayırıyorum... Bazı yerlerden de kısıtlama yapıyorum; hoş bir örnek olmayacak ama mesela Marlboro yerine Maltepe içiyorum; giyim kuşam ile de pek işim yok; üzerime geçirdiğim markasız bir ürünü yıllarca kullanabilirim gibi...

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    eminönü dehset bir yer :) abartmiyorum 15liralik kamis+makine+misina ve ucunda çaparisi hazir satilan set de ayni baligi tutuyor, 1500liralik seti olanda aynisini tutuyor. bu kisileri yan yana gormek çok olasi.
    ben ufakken orda ucunda sarap mantari olan bir tel ile avlanirdi yemli takilanlar.
    spin bazinda makine tercihlerini ben de buyuk oranda dogru buluyorum. surf makine kullanimlari ise buyuk oranda yanlis. balik tutacaz diye sabahtan aksama kadar ikina-büküle koluna sirtina boynuna ve omuzuna yük bindirenlerin sayisi çok ama çok fazla. bence daha çok bilinmemesinden degil de maddi imkanlarin elverdigi sekilde duruma adapte olmak seklinde gelisiyor olay.
    spin kamis kullanimlari ise, ben spinciyim sadece spin avi yapiyorum diyen bazi arkadaslarimizda bile oldukca eksik. özellikle de aksiyon bazinda. genelde her aksiyonu, her sahteyi ve her agirligi (maket olsun mepps olsun silikon olsun ) ayni kamisla kullanma gayesindeler.
    rinho marka 40-80gr atarli 210cm bir kamisim var. kamis halis mulis yayin kamisi. zaten rinho baska branslarda pek de ürün yapmaz. kamis öyleki bildigin kütük :) ama ucuna baligi bindirince kademe kademe bükülüp sapi ve ucu 90derece açi aliyor ( satarken kirana yenisi bedava misali. ayni satis politikasini black cat da uyguluyor simdilerde ). simdi al bu kamisi 15gr silikonu atmaya, sonrada aksiyon verdirip çekmeye çalis :D sonuç "balik yok" "sahte dandik çikti" gibi muhtelif mazeretler dizisi...

elektronik sigaraya geç Haluk abi :D 18mg nikotinli esmer tütün olan likid kafi gelir. ben 3 aydir oldu biraktim tek seferde :thumb:

11. furunotr

furunotr Haluk

Bunun;yani elektronik sigaranın daha zararlı olduğunu iddia edenler var; bilemiyorum doğrusu; işin kötüsü sigara içmeyi de seviyorum; ancak bir şekilde bırakmak gerek; yoksa o bizi bıraktıracak...:D

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    normal sigaradan ne kadar zararli olabilir ki :)
    sadece nikotin aliyorsun abi. diger siyanürdü ziftti gibi binbir çesit zikkim vucuduna girmiyor en azindan. dumansa, elektronik de glikozlu suyu dumana çeviriyor. 3 aydir hiç aramiyorum ben sigarayi. ama nikotin dozunu vucuduna uygun sekilde ayarlamalisin. mesela ben günde 1 pakete yakin alboro light içiyordum. 16mg verdiler. aletin sarji sabah 9 aksam 5 gidiyordu. sonra 18mg aldim sabah 9 aksam 9 gitmeye basladi. daha az tüttürüyorsun. nikotini az ayarladinmi vucut sürekli çekmek istiyor tatmin olamiyor.
    ben de sigara içmeyi seviyorum, dudak tiryakiligi yani. yoksa nikotin bantlari veya spreyler ile brakirdim. ama duman yogunlugu ve girtlak tatmini açisindan elektronik cidden isimi kolaylastirdi.

13. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Haluk bey;doğru elektirikli sigara zararlı,içine konulan sıvıda üç çeşit zehir var,nikotin bunlardan biri,gelgeleim normal sigarada 4000 çeşit zehir varken kimse bundan bahsetmiyor,sigara patronlarının palavrası,elektrikli sigara zararlı dedirten,ben 35 sene içtim sigarayı,geçen yılbaşından bir hafta önce,bu elektirikli sigarayla bıraktım normal sigara içmeyi,tavsiye ederim,sadece sigaranın içine konulan sıvıyı güvenilir yerden almaya bakacaksınız...

Aslında hiç birini içmemek lazım ama alışmış vucut bir kere bırakması zor geliyor,bu elektirikli sigarada bu alışkanlıktan vazgeçirmek için sadece,bir müddet sonra vucut normal sigaranın içindeki bağımlı yapan maddelerden arındımı,bu elektiriklisigarayı bırakmak daha kolay geliyor...

14. furunotr

furunotr Haluk

O halde tatil dönüşü bunlardan bir tane temin etmeli; 4 zarar; yüzlerce; belki binlercesinden daha az zararlı sonuçta; ancak bu sıvısı mı nedir artık herhalde biraz araştırıp düzgün birşey bulacağız...

Tavsiyeler için teşekkürler...:)

15. ISIRGAN

ISIRGAN kemal

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    merhaba
    ben de spin kamış arıyorum levrek için
    50-60 maksümum limit olmak üzere önerdiğiniz atarı düşük
    spin kamış tavsiyeleriniz varmıdır
    piyasada hepsi 100 lira ve üzeri

16. mehmet habil

mehmet habil mehmet habil

Kamış ve makinayı aldım kamış çok hafif

Kamış oscar colono 4.20 3 parçalı ( 200 lira
    Makina okuma dead eye de-65 ( 140 lira

17. poyrazoruc

poyrazoruc Uğur YILMAZ

Favori Kamış:
    AMUNDSON KUDOS EXPERT
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C14 5500 XSA
    En İyi Avı:
    4.8Kg KALKAN
    50-60tl max limitinizi minumum aşmak kaydı ile :)
    Sahte ile avlanmak amacı ile spin disiplininde ve 10gr üstü sahtelerle kullanmak üzere hemen hemen her marka kamışa sahip biri olarak ekonomik ve güvenilir tek önerim OKUMA SAFİNA X SPIN olacaktır.Boyu 1.90 olan biri olarak çok memnunum.Boyunuza göre aynı kamışın 2.40 olanını düşünmenizi öneririm.
    Spin makine olarak ta SHIMANO SIENNA 4000 ve 2500 ikilisini şartlar gerektirdiğinde dönüşümlü kullanıyorum.

http://www.avmarketi.com/asp/product/18398/Okuma-Safina-X-42729-spin-kamis-270cm-10-35GR

18. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 1165 - Okuma Raw 1155 - Okum Trio 40s
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150
    Kıyıdan yemli ve sahte dede kullanıcam diyorsan bu kamış süpper ben çok memnunum. Ammaaa lneaeffe fury bambaşka kamış. Dün akşam çanakkale de Kilitbahir kalesi önünde atıyorum benim takımım benden 5-6kişi aşağıdaki kişinin takımına tkılıyor akıntının sürüklemesi ile ve balığıda yakalamış olarak,düşünün ki atım gücü nekadar işte.
    Saygılarımla