Soner kardeşim ; Bir şeyleri paylaşmak ne kadar güzel değil mi? Benim ifade etmek istediğim '' O takım öyle olmaz,siz ne bilirsiniz,ben o balıkla beraber yer,içer gezerim...doğrusunu ben bilirim ''gibi hoş olmayan katılımlardır. Rastgele...
Gürbüz Bey gönderdiğin ilk resim, tekli takım hoşuma gitti o iğneden var bende ama hiç kullanmamıştım biraz büyük geldi bana ama şimdi tekli takımda deneyeceğim tekli takım biraz dezavantajlı diye pek denemiyordum... birde bu takımlarda çember iğne kullandın mı hiç iş yapar mı var mı bilgin[...
Çember iğneyi genelde alt iğne olarak kullanıyorum. Üst iğneyi yemi dikip tutmasını sağlayıp; alt iğneyi 1 kere saplayıp bırakıyorum(yemi geçirmek biraz sıkıntılı iki kez). Genel balık tasmalamadan üstünde oluyor. İğne olarak klasik takımda VMC 9224 3 numara tavsiye ederim.
Ben vmc 9224 no:1 kullandım ...biraz büyük geldi...şimdi elinde no:2 var...ama 2 numarayı hiç deneme fırsatım olmadı....3 numara bir küçüğü oluyor dimi? internetten aldım da boyut seçmek biraz zor oluyor eğer 3 numara biraz daha küçükse tam aradığım tip kanca olabilir... çember iğne modeli tavsiye edebilir misin....iğne bedeni ne kadar ince olursa o kadar avcı oluyor..internetten karar veremiyosun şekline boyutuna vb.
3 numara bir küçüğü... İşinizi görecektir. 3401 SOI W/RING BLACK NIKEL NO:3.0 kullanıyorum. Bulamadığım zamanda mustadın circle iğnelerini almaya dikkat ediyorum. Birde vmcyi kullandığınız da iğne yemi hafif kasıyor. Bunu engellemek için iğnenin uç kısmını karga burunlar hafif düzeltiyorum. Vuruşlar ciddi fark ediyor.
Lüfer takımında büyüklerimden gördüğüm takımın mümkün olduğunca sade olmasıdır. Bu yüzden tel veya fırdöndü yerine mümkün olduğunca ince misine kullanmaya çalışırım. İğneleri siyah değil beyaz parlak olanlardan seçerim. Renk olarak da yemlerde olan doğal renkler olan parlak gümüş ve solungaç-kan kırmızısından başka renk kullanmamaya çalışırım. Kendi yaptığım naçizane lüfer takımlarında bu özelliklere dikkat ederim.
Yok abi estağfurullah... Şimdi şöyle iğne çapraz olduğu için hafif aşağı yönde yapıyorum. Yani düz bir iğne ya yakın oluyor.
Çapraz olması daha iyi ama yemin salınmasını engelliyor. O yüzden tam düz olacak şekilde değil biraz düzeltiyorum. Bunu öğrendiğim üstadlar yıllardır bunu yapıyor.