merhabalar arkadaşlar, abiler. yarın akşam iş arkadaşlarımla lüfere denemek istiyoruz, ama karar veremiyorum nerede atsak oltamızı. tavsiyelerinizi bekliyorum, birde merak ediyorum malum yagmurlu günler geçiriyoruz, yağmurlu havalarda da zargana yapar mı ? teşekkürler..
Hangi bölgede avlanmayı düşünüyorsunuz ? yani size uygun yerler nereleri onlardan da bahsederseniz arkadaşlar daha yardımcı olabilir.
Zargana olmazsa izmarit de çalışır, gün batmadan izmarit tutun, canlı kurt, kuru kurt, midye, olmadı istavrit parçalarıyla sinek iğneyle izmarit avlayın, kovada canlı tutun, güneş tepelerin ardından kaybolunca fileto izmarit ile denemelere başlayın. Nispeten derin av yerleri veya bol kayalık, yosunluk yerler şu an lüfer tutma ihtimali olan yerlerdir. Bu günlerde kıyıdan mekan vermek işe pek yaramaz, bir gün vardır bir gün yoktur lüfer, ufak sürüler halinde akmakta çünkü. Dediğim karakteristiklere sahip yerlerde deneme yapmak lazım. Yeşilköy, kabataş, sarayburnu, kanlıca, anadolu yakasının ikinci köprüden sonraki üst kısımları gibi pek çok yer sayılabilir, ama bugün var derim, yarın gidersin hevesle, balık tutamayabilirsin...