Arkadaşlar konu olarak açayım dedim..Tartışma gerektiren bir mevzu olduğuna inanıyorum...;) Biliyorsunuzki lüferde boy limiti 14 cm...Ama bu boydan daha küçükleri ÇİNEKOP adı altında katledilmekteler...Hadi bırakalım bir kenara amatörleri ama profesyonel sirkülerde bu işin açığa çıkması gerekmekte bence.. Kaybolan Kofamadan sonra Lüferinde her sene azalmasının, balıkçı tezgahlarında gördüğümüz 7-14 arası lüfer yavruları sebebiyle midir acaba...? Lüfer kaç yaşında ve hangi boyda yumurta bırakır...? Şimdi, diyecesiniz ki " Eeee zaten göçmen balık buradan giderse İtalyada avlayacaklar zaten" Acaba göç yollarındaki ülkelerde bu işe özen gösteriliyor da yanlızca bizde mi katliam söz konusu..? Yani bu balıkları avlamasak oralarda avlansa bile gelecek seneler ülkemize göç eden Lüferler de de artma olmaz mı.?;) Peki ya biz amatörler...? Tabiki amatör balıkçının avladığıyla balık bitmez görüşüne katılıyorum en azından kurallara uyduğumuz sürece...;) Peki niye biz hep bir birimizle uğraşıyor veya kendi sirkülerimizi anlatmaya çalışıyoruz.. Neden 37/1 sirküleri de burada tartışıp, bu sirkülerde ki kendimizce yanlışları, uygulamaları ve kontrolleri protesto edebilmek veya düzeltmek adına bir şeyler yapmadık hiç...?;) Yani amaç balığın devamına bir katkıda bulunabilmekse, profesyonel sirkülere ilişkin isteklerimizi bir yerlere iletmemiz lazım değil mi?;) Şimdi bir arkadaşımdan 37/1 nolu sirküleri rica ediyorum...:)