Selam Aslan arkadaşım, Bir zamanlar ha?..Kaç yıl mesela.. Zaman ne çabuk geçiyor..O zamanlar sahil boyunca bu kadar olta ve oltacı da yoktu bu günkü gibi.. O bahsettiğiniz yerde,belki de sizinle yemlerimizi paylaşmışız..Bir birimize fısıltı ile tiyolar da vermişiz.. Olta balıkçısında az bişey,kıskançlık demiyeyim de,gıpta olur.. Olmaz mı?.Çok yenisiniz,bu işi kolay sanmışsınız..Daldır-çek hesabı.Sonuçta elde var sıfır.. Yıllar sonra anlıyorsunuz ki:ne iğneniz,ne yeminiz,ne yeriniz,hele, hele ne hüneriniz uygun. 20 yıl sonra bile yeni yeni şeyler öğreniyoruz..Bu sefer balık yok.. Yasa dışı,insanlık dışı yöntemlerle koskoca denizleri kuruttuk. Öyle ki,şimdi 2-3 lüfer yakalayan arkadaşlarımızı,neredeyse omuza alacağız. Bence bunu da hak ediyorlar.Görünüşü deniz,flora'sı çöl bir ortamdan canlı(!) varlıklar çıkarıyorlar.Kolay mı?. Uzun süredir,doyasıya Lüfer okşamadım,koklamadım. Aklımızı başımıza alalım.Bu günleri de ararız..
abi size bişey öğretecek tecrübe bende var mı gelir karar verirsiniz.ben daha yeni sayılrım bu işlerde.ama herzaman gelin buyrun ne kadar becerebilirsek avlanırız.bu konudada çok samimiyim.her zaman beklerim.
. İnanın çok haklısınız. Hele Şu sözünüze %100 katılıyorum. "Görünüşü deniz,flora'sı çöl bir ortamdan canlı(!) varlıklar çıkarıyorlar.Kolay mı?." Neredeyse Dayım ile de yaşıt sayılırsınız, Dayımda zamanında ( 1950 li seneler ) ortaköy'de zıpkın ile orkinos yakaladığından bahseder hep. Selamlar...