Lüfer'e yemli atanlar için aparat

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında eskina_man tarafından paylaşıldı.

1. tufan27

tufan27 tufan

Favori Kamış:
    lıneaeffe oyster 420
    Favori Makine:
    okuma epıx pro epb 65
    selam murat abi çok güzel çalışma olmuş ellerine sağlık sana sormak istediğim bi şey var bu üçlü iğnenin tele bağlandığı noktanın bir santim üzerinden kesip araya minik bir fırdöndü koyup sonra tele devam etsek yeme kuyruk sallattırabilirmiyiz bu takımla çalışan biri olarak fikrin benim için çok önemli abi bide ben bu takıma becerebilirsem yemi deforme etmeden tam olarak takmayı düşünüyorum ne derece verimli olur merak ediyorum iyi akşamlar

2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Tarkanım, kusura bakma, gecikme için,

Konu biraz eskilerde kalmış,

Abim o kurşun değil, metalik spray boya ile boyanmış mantar, yemle büütnlük sağlasın gibilerden,

3. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Sevgili Tufan neden olmasın,

Böyle bir denem geliştirilebildikçe güzelleşir, fakat, şemsiye telince ancak 1 mm. matkap ucu ile delikler açabiliyorum, en alttan kesip ayrılan 2 ucada delik açalım tamam, fırdöndüyü deliklerden nasıl geçireceğiz?

Ben benim denediğim kısmını anlatayım,

İstavritin kafayı kestikten sonra arka kuyruktan baş tarafa doğru, sidikliğe kadar fileto gibi her iki taraftan kesip, kılçığı kırarak çıkartıyoruz,
    Dolayısıyla balık yarıdan sonra ikiye ayrılmış oluyor ve salınım yapıyor, çok durgun suda bunu yapmayabilir,

Senin daha iyi bir fikrin varsa geliştirelim, deneyelim,

Sevgiyle kal

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Biliyordum, bir yerde bir şey var diye :rolleyes: :)

Sağolasın Murat .

5. murad

murad Murat

Adaş Allah iyiliğini versin. Bakıyorum bakıyorum bir anlam çıkaramamıştım. Kimin aklına gelir mantarı kurşun renginde boyamak.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Buna benzer bir kefal takımı vardır. Kefal takımı dediysem, kefal takılıp lüfer tutulan takım. O takımlarda, mantar yeşile boyanır.

Lüferin renk körü olduğu bilgisinden hareketle, düzgün bir yeşil renkle boyanırsa, onun parlak yüzeyden pek farkı kalacağını sanmıyorum.

7. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Abi ben istavritle bütünlük sağlasın diye metalik gri boyadım, senin söylediğini bilmiyordum,

Bundan sonra yeşil boyarım, taktığımız istavritide yeşile boyamamız gerek ozaman değil mi? Hani lüfer renk körü babında :D , belkide ondan Lüfer göremiyor bizim istavritleri

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu konuda kararsızım aslında.

Lüfer, yeşil boyanmış şeyi, çok parlak bir halde görecektir. Tıpkı parlak bir şey gibi. Balığın diğer tarafının gümüş gibi rengiyle uyumlu olacak, hemde daha görünür olacaktır.

Eğer mantarı ayna gibi yapabilsen, bu mantar suda kamufle olur. Böyle kurşuni renkle boyarsan, lüfer bununla balığın rengi arasındaki geçişi kolayca farkeder. Kanımca, buda lüferin yemi yeme benzetememesine sebep olur. Yani, kurşun rengi asıl mesele.

Mantarlar lüferi çekiyor mu, itiyor mu, bu konudan emin değilim. Bence, mantarın lüferi ittiği, ürküttüğü tarafı biraz daha ağır basıyor, ama bunda iddialı olmam, olamam.

9. ilhann85

ilhann85 İlhan

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Zargana
    Murat abi takımın çok güzel olmuş. Paylaşımın için teşekkürler. Pendikte lüfer çıkıyormu. Yaklaşık 10 gün önce gitmiştim. Zargana ve dibe yemli attım ama hiç bir hareket olmadı.
    Şimdiden teşekkürler . Rastgele..

10. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    İlhan ben genelde Kartal'a gidiyorum, ama gündüz gitmiyorum.
    Ama şu an inanılmaz bir durgunlık var, her tür balık için geçerli

11. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Murat abi, istavritin filetosunu çıkardıktan sonra kılçıklı kısmının çok daha iyi randıman verdiği zamanları düşündüğümde bu takımının da çok güzel iş yapacağına inanıyorum. Çünkü istavritin kılçıklı yarısı da fileto kadar salınım yapmıyor ancak çok daha diri bir görünüm veriyor. Özellikle 15 - 20 dk aralıklar ile vuran çinekop-sarıkanat zamanlarında fileto kendini salıveriyor ancak kılçıklı kısım oldukça diri kalıyor. Senin bu gösterdiğin takım ile de istavritin çok daha fazla diri görüneceğini düşünüyorum. Eline sağlık..

12. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Sağol Emre,

Denizin dibinde nasıl duracağı konusunda bir fikir edinemiyoruz, ama sanki istavriti tam taktığında suyun dışında istavrit sopa gibi durmuyor mu??

Diri duracağı konusunda seninle hemfikirim ama Lüfer azcıkta cilve bekler yemden,

Ne dersin?

13. tufan27

tufan27 tufan

Favori Kamış:
    lıneaeffe oyster 420
    Favori Makine:
    okuma epıx pro epb 65
    sevgili murat abi verdiğin bilgiler için sağol fırdöndöyü takmak benimde kafamı karıştırdı şimdi ama yapabilirsem sizinle burda paylaşmaktan keyif duyarım

14. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Eyvallah Tufan,

Bekliyorum abisi,

15. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Cilve konusunda haklısın ama yapılacak bir şak şak usulü bu sıkıntıyı giderir diye düşünüyorum.

Gerçi kılçıklı filetoyu 3 iğneye geçirdiğimde ayakta duruyor tahta gibi ama en güzel de bunu yiyiyor hayvan. Balığın bolluğundan diye yorum da getirilebilir ama aynı zamanda bir oltama yaprak bir oltama kılçıklı yaprak taktığımda genelde normal yaprağa bir vuruş gelmeden kılçıklı ile iki balık çekiyorum. Cilve konusunu bu takoz gibi filetom alt ediyor ilginç olmasına rağmen.

O yüzden kesinlikle diri bir görünüm sağlayacak takımının iş yapacağından eminim.

16. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Emrem kılçıklı filetodan kastın şakşak mı?

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Takımcı, büyük ihtimalle senin takımın yemi zaten kazık gibi tutuyor. Bari kılçığı olunca, en azından biraz daha derli toplu kalır.

Klasik takımlar, yemi kılçıklı haline göre daha iyi tutamıyor. Ancak, örneğin, kaşık kafalı takım gibi, iğneler birbirine geçirilmiş, iğne arası fırdöndü ile vs. olan takımlar makul seviyede yemin salınmasına müsaade edebiliyor. Hırsız eğer misina ile bağlanıyorsa, salınım kafi olmuyor.

En azından bizim suda gördüğümüz durum bu.

Diğer yandan eğer iğneler kısa olur, serbest olur, yeme en az irtibat/kasıntı verecek şekilde takılırsa, vuruşlarda dramatik bir artış gözlüyoruz. Vuruş sayısı misliyle çoğalıyor.

Kılçıklı fileto nedir fikrim yok. Ama kılçığı çıkarmayıp, 2-3 halkada bir makasın ucuyla kesince, çok daha iyi netice verir istavrit genelde. Ama uğraşması derdi vardır elbette bununla. Evet, bilhassa yem biraz bayatçaysa, veya çok tazeyse kılçığı yerinde kalıp, zincir kemiğini en fazla 1-2cm arayla keserseniz, netice daha iyi olacaktır.

Son düzenleme: 4 Kasım 2009
  18. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Hayır Serdar abi, yaptığım takım zaten yemimi kazık gibi tutmuyor. Bu söylemim sadece kılçıklı kısım içindi. Yani yemin salınması konusunda bir sıkıntım yok. Bunu kılçığı iki ya da 3 yerinden kırarak da sağlayabiliyorum fakat kimi zamanlarda normal yaprak salınım halindeyken bilerek bilinçli şekilde taktığım diri görünümlü ve dik duran yemler ile verimin arttığını görüyorum.

İşte bu yüzden ben bu Murat abinin takımının kimi zamanlarda daha iyi verim vereceğini düşünüyorum. Şunu da belirteyim, salınım ve yemin hareketi konusunda hemfikirim ama kimi zamanlarda dediğim dik duran bir yem daha iyi sonuç verebiliyor.

19. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Hayır Murat abi, normal olarak istavritin bir tarafının filetosunu aldıktan sonra diğer tarafının kılçıktan sıyrılmamış sadece kafa ve kuyruğun kesilmiş hali.

20. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Emre bak onu hiç denemedim, aslında balığın kılçığı mukavemeti sağlayacaktır, benimde burada şemsiye teli ile yapmak istediğim aslında budur, denenmeli