Keşke buralarda olsalar o orkinoslar. En kalın ve en uzun misina hangisiyse onla yüzdürürdük. Gerçi ayağına dolansa bittin o ayrı mesele
Balık toksit maddeye maruz kalmış gibi Salih. Sen tutmamışsın da hayvan ölüp, kıyıya vurmuş gibi. Bu arada hanıma, senin yüzünden 40 takla attım.
Nuri Abi, rapor taze olunca, balıkta aynı tür olduğundan araya serpiştirdim hihi hihi Balığı yıkamadan fotoğrafladım Volkan Abi, biraz aceleye geldi Kime denk gelsem şurdan hergün levrek çıkıyormuş haberi alıyorum.Bugün babamda dedi şuradan güzel levrek almışlar akşam hatta biri 4 kilomuş dedi Sabah dalgalardan denizin kenarına dahi yaklaşamadım, çok fena karıştı deniz.Bugün çok tutan olur diye düşünüyorum.
Levrek çıkar peyder pey, artık mevsimi geldi. Tahminim bu sene kış, geçen kışa göre daha güzel levrek çıkacak. Hatta geçen hafta bizde yakaladık 40 cm'lik yemliyle. Hiç levrek tutmadığımız yerden (sana yazmıştım hihi). Lakin balığı kayaların arasına düşürdük, kedilere yar oldu. Gece yarısı iyi yağmur indirmiş, bu sabah levreğe gidenlerden mutlaka tutan olmuştur. Bizim bu ay yoğun, eve hoşaf gibi geliyorum. Sene sonuna kadar da pek iddaalı avlar yapamayacağım sanırım. (Yani havayı, suyu takip edemicem). Ancak ocaktan sonra ciddi olarak kollayacağım levreği. Hedef 4 kilo üzeri. Bakalım, nasip... Dalgaları görünce daha çok yaklaşman lazım, yoksa ispendeklerle oynamaya talim. hihi
Kediye yar olsa yine iyidir hihi Ben sahte düşürmüştüm o tarz bir yere 1 saat uğraştım abartısız Benim taraflar kayalık olduğu için yaklaşmamak en iyi seçenek Volkan Abi Hani şöyle bir baktım sahteyi sudan çıkartırken yüksek ihtimal kayalarda parçalanır giderdi hihi Ama sahil tarafında neler olmuştur kimbilir Gün batımı şöyle keşif amaçlı gidebilirim.Duruma göre sallarım bir iki sahte.
Sahil tarafını ben sana söyleyeyim gitmeden. Küçük çayların önlerinde yosundan verim alamazsın. Hiç deneme... Tulum falan varsa, bazı yerlerde suya girerek sahte yüzdürebilirsin. Sahil kesimine gitmeden, sular şişikse şehir içindeki akan yerleri yokla. Oralarda yosun yok ve ciddi levrek alınmıştı geçen sene.
Olta sallamaktan ziyade şehir efsaneleri dinlemeye gideceğim Hani kimler varmış ne atıyorlar bir bakınayım olmadı benim max-rap i çıkarıp aralarından lüfer alır dönerim hihi Kendi yerimi yoklayayım ben en iyisi hihi
:laughing: :laughing: :laughing: :thumb: Bende 17 cm'lik maxrap yok, bakalım kaşık ne halt yiyecek Olmadı sana kameramanlık yaparım, o da ayrı güzel.
Bendekini atarsın Volkan Abi Kaşık bende toby 2 no var ufak kalıyor sanırım.Bir iki denedim ama gelen giden olmadı Dün misafirlerim vardı olta sallamadım fakat sabah alaca karanlıkta gittim. İlk atışımda bir tane yapıştı. hooked Hiç zorlamadan çok cabuk geldi.Herhalde ufak dedim.Kamışı kaldırırken zorlayınca anladım büyükmüş Sonrasında bir tane yarı yolda kurtuldu sahteden.2 de vuruş aldım onlar hiç takılmadı. Levrek tarafına doğru gittim baktım deniz sakin.30-45 dak oyalandım tekrar lüfer kayasına gittim.Güneş falan doğmuştu.Yeni sahteleri deniyordum. 13 cm max-rap FMU olanı atıp çekiyorum yüzüşüne falan bakıyorum.Dibime kadar biri oldukça iri diğeri yarısı kadar 2 tane lüfer sahtenin peşinden geldi. Balık yine beyazla alındı.Bu seferki 38-39 cm arası. :thumb: Diğer sahteyide yavaştan poz vermeye alışsın diye koydum hihi
Helal olsun, kıyıdan bizim bölgede çok güzel avlar yaptın. Geçen sene de kıyıdan atçekle lüfer alan olmuştu ama başka yerden. Demek ki şu sıra lüfer bol diye düşünüyorum. Fotograflar da daha bir hoşuma gitti. :thumb: Kıyıdan lüfer için yemli avcılık yapan hiç duymadım bizim bölgede. Bakalım performansı ne olacak? Bu arada, yeni makina da uğurlu geldi sana.
Gündüz çekimi olunca daha güzel oluyor fotoğraflar Volkan Abi Makine iyi işler çıkarıyor, birde levrek çekse tam olacak
Bugün sabah rüzgar yoktu, lüfer kıyılamış yine.Rüzgarda kayıplara karışıyorlar.Cam gibi su da, önce max-rap 17 beyazı deniyordum.2 vuruş aldım takılmadı.Sonra sadece takip eden bir tane lüfer gördüm. Sahtenin kafanın altındaki iğneyi çıkarmıştım gerek yok diye.Boşuna iğneler hasar veriyor.Ama aksiyonu biraz daha farklıydı.Bundan mı acaba diye.13 cm çakma max-rap limon taktım.Bir kaç atış sonra bir tane kandırabildim.Sağlam ısırmış.Arka üçlünün tamamı balığa saplanmış.Baya bi uğraştırdı çıkartmak için.Sonrasında gelen giden olmadı. Buda aynı boylarda 440 gr.
Tebrikler Salih, tek tek yakalıyorsun lüferleri. Bu sabah ta yakalamana sevindim. Ben gelseydim o da nasip olmazdı. Devamını da dilerim.
Salih tebrikler, çok istikrarlı avlar çıkarıyorsun helal olsun valla. Volkan abi ile akşam suyu yapacaksınız sanıyordum ama sanırım planlar değişmiş. Not: Olmuyor böyle tek raporun içinde ayrı ayrı raporlar, bence ya biriktirip hepsini tek seferde ana konuda aç ya da hepsi için ayrı ayrı rapor aç bize de okuyacak bir şeyler çıksın
Teşekkürler Volkan Abi Bende düşündüm bir ara tek olmasaydım gelir miydi diye Yanlışlıkla 4-5 tane tutsaydım, başka gün raporlardım artık hihi Teşekkürler Yasin Abi Hava şartları değişince iptal oldu. akşam hiç bir hareket yoktu.Fakat sabaha karşı rüzgar kesilince kıyılamışlar yine Biriktirmek en mantıklısı aslında ama böylesi bana da kolay geliyor Levrek denk gelince açarım artık yeni konu o zamana kadar lüfer denk gelirse biriksin yavaştan Teşekkürler Yahya Abi Daha güzelleri rastgelsin reeling