Amacım kıyı avcılıgı,buralarda kıyıdan genellikle kefal avıyla birlikte,dipte çipura avı yapılmaktadır,ustalarımızdan bu malzemeleri degerlendirmelerini rica edeceğim saygılarımla. ALBA 3281 ARIES KAMIŞ 360CM GAMA 50 ALBA STAR MAKİNE ' 0.35 ALBA ULTRA MİSİNA ' ' 0.20 ALBA ULTRA MİSİNA ' 1144 MUSTAD İĞNE (ÇİPURA İÇİN) No: :8 Numara 204 N MUSTAD İĞNE (KEFAL İÇİN) No: :8 Numara
Cipura icin buyuk kafalı saglam bir makina oneririm.bende beş tane makina var ama cipura ve benzeri direncli balıklar icin banax sx 4000 ve banax sx 5000 kullanıyorum. Yine cipura icin ben hem mustad hemde vmc igne kullanıyorum.Mustad daha dayanıklı olmakla beraber vmc yi balık daha rahat alıyor biraz kalınlık farkı var.. Ayrıca 8 numara igne cok kucuk bu mevsimde lidakilerin artık yavas yavas cipura ya döndugunu dusunursek 5-6 numara vmc igne oneririm.Onumuzdeki ay 4-3-2 numaraya kadar buyutebilirsin ama su anda 6 numara iyidir. Bunları dun gece 6 numara VMC igne ile yakaladım.. Rastgelsin..
Eyvallah Hakan sağol,bu mustad 6 numaranın bir seri numarası var mı yoksa benim yukarıda verdiğim serinin 6 numarası işimi gorurmu?
Mustad Ref:496 Sz:6 SİYAH VMC QUAL 9335BL Sz:6 SİYAH Ben VMC yi öneriyorum ama tercih senin.. Rastgelsin..
Eyvallah Murat reis,insallah dediğin gibi secim dogru olmustur,yoksa sil bastan yapmak istemiyorum,ama yinede bu işten anlayan siz degerli ustaların tavsiyelerini muhakkak degerlendireceğim.Teşekkurler.
Kamış ve makinaya diyecek yok.Özellikle kefal avı için süper.Hassas sanırım.Öyle gördüm Çupra için 8numara küçük olmuş ama kefal için ideal.20 numarayı kefale kullanacaksın ama bir fırdöndüyle önüne 1 m kadar 16 yada 18 eklersen verim artar.Birde kefal iğnesi sarı çapraz çupra için beyaz düz ve kısa sap olmalı
Birkan kardeşim alba ürünlerine ofsayt demiyorum sadece daha kaliteli mallar var diyorum. Ben şahsen balık malzemesi aldımmı 10 tane alacağıma birtane alıyorum başım ağrımıyor.
Arkadaşlar kamışın aksiyonuna dikkat edermisiniz.100-200 diyor.Çok sert.Daha hassas olması gerekiyor(50-100 yada 40-80) gibi.Ben 50-100 kullanıyorum.Çok memnunum.Makinede idare eder.Hayırlı olsun.