ahtapot2´isimli üyeden Alıntı Gırgır veya Trol denetiminin dışına çıkacaksak yeri bu platform değil.. Konuyla ilgili bir dünya yazı yazarım ama ne balıkçılıkla ne de doğayla alakası olur.. Alıntı: ahtapot2´isimli üyeden Alıntı Sahil Güvenlik gibi denetimi sağlayacak en önemli kurumların başında gelen birimleri yönetenler, geçmişten bu zamana kadar gelen belli imtiyazları ve hukuk devleti olmanın dışında kalan yapılarını koruyabilmek için ''darbe planı yapmak'' , ''adam fişlemek'' , ''irtica ile mücade etmek (!)'' gibi yapay misyonları yüklenmeyip asli görevleriyle ilgilenirlerse sahillerimizde yasa dışı avcılıkla daha iyi mücadele edileceğini düşünüyorum.. Herkes kendi işini yaparsa kanunlar doğru işler aynen.. Kıyı denetimini yapmakla görevli olan Sahil Güvenlik kurumunun Komutanı bugün tutuklu olarak yargılanıyorsa benim belirttiğim husus çok da konu haricine çıkmıyor.. Bir olumsuzluk gördüğünüzde eleştiriniz.. Kim olursa olsun çekinmeyiniz hatta ben de sizi desteklerim ancak bariz şekilde yerli yersiz belli bir kurum hedef alındı mı gerçekten sırıtıyor.. Olayları analiz ederken neden sonuç ilişkisinde belli bir mantık çerçevesinde değerlendirirsek daha sağlıklı bir fikir alış verişinde bulunabiliriz.. Bu başlık altında yazı yazan kişiler olarak birçoğunuzun yaşı benden büyük belli bir hayat tecrübesine de erişmişsin insanlarsınız ancak yanıltma, eksik bilgi ve demagoji yöntemi ile hareket edersek ancak genç arkadaşlara kötü örnek oluruz..
Bir soru sorabilir miyim? demogojik, yanıtıcı ve eksik bilgi içeren yazı nerededir? Öğrenmek ve hatamı düzeltmek için öğrenmek istedim de. Teşekkürler..
Arkadaşım yazıların bütünü okunduğu zaman av yasağındaki uygulama aksaklığının tek sorumlusu hükümet tarzında eleştirilere cevap verdim.. Yanıltıcı ve eksik bilgiden kastım bu dur.. Cenani kullanıcı isimli arkadaş da benim yazılarımdan alıntı yaparak çelişki varmış gibi yorumda bulunmuş.. Demagoji tabirini de bu sebepten dolayı kullandım..
Sevgili Deniz dogrudur tek sorumlu devlettir..astlar yaptıkları hatadan sorumlu oldukları kadar dahada önemlisi üstler sorumludur..üstlerin yani devletin yaptırımı olmadıgı yerde denetimcilerden hiç bir şey bekleme.. Bana göre çok daha önemli olan bir şey var.. bu sanal alem kuruldugundan beri .. bizler burada aglama duvarı - şikayet mercii gibi.bu ortamlarda gördüğümüz her olumsuzlugu aktarıyoruz.. burada yazdıgımız kadar acaba devlet babaya yazdıkmı?? hayır.. bırakın siyaseti politikayı .. ben forum sahibi olsam burada . bu konudaki şikayetleri kritikleri ,tenkitleri yazmayın derim..onların muhatabı-makamı tarım köyişleri bakanlıgıdır.....burda bizim elimizden birşey gelmez.. yada gidini bir STK ya üye olun orda yaptırım gücünüz olsun...... gibi.. Neden birilerini seçiyoruz ?? kafamıza vursun bizi adam etsin diye.. yapacak..
Anladım. Birde konu dışı bişey istesem sizden ayıp mı olur? imza ayarlarınızı yapabilirmisiniz acaba? Kiminle konuştuğumu bilmeden konuşmak hoş olmuyor. Teşekkürler. (kinaye yok altında bişey aramayın)
Benim anlamadığım, şu anda Devleti yönetenler hakkında olumsuz bir eleştiri yapıldığı zaman rahatsız olunması. Hükümet mi değişsin haklarında kötü konuşmamak için anlamıyorum. "Sahil Güvenlik gibi denetimi sağlayacak en önemli kurumların başında gelen birimleri yönetenler, geçmişten bu zamana kadar gelen belli imtiyazları ve hukuk devleti olmanın dışında kalan yapılarını koruyabilmek için ''darbe planı yapmak'' , ''adam fişlemek'' , ''irtica ile mücade etmek (!)" Demagoji yapılmasından şikayetçi Deniz (ahtapot2) adlı arkadaşın kendi ağzından yazdığı şu paragrafa dikkatinizi çekerim... Demagoji bu değilse ya nedir???
Muvaffak Abi sorumlusu Devlet dedin mi eyvallah.. Sonuçta devlet sadece hükümetten ibaret değil.. Bunun bakanlığı ayrı, bürokrasisi ayrı, yargı mekanizması var askeri emniyeti v.s. si var oğlu var.. Bir de şu gerçek var ki; son 8 9 senedir bu birimlerin arasında açık veya kapalı şekilde bir çekişme uzlaşamama konusu mevcut.. Bir hükümet geldiği zaman sihirli değnekle dokunur gibi yönetilmiyor herşey.. (mevcut hükümetin artı veya eksisi olur o ayrı konu).. Benim dikkat çektiğim esas konu da bu dur.. Konunun 4. ya da 5. mesajında sahil güvenliğin müdahale etmediğine dikkat çekilmiş.. Başka videolarda nelerin görülüp de müdahale edilmediğini de çok iyi biliyoruz.. Balık konusu yanında hiç kalır.. Benim ne bir siyasi parti üyeliğim var ne de bir hükümetin gölgesinde iş yapıyorum.. Seçim geldi mi atardım oyumu otururdum aşağı muhatap bile olmazdım kimseyle.. Ancak son 4 senedir özellikle medyada artık mevcut hükümeti de bırakıp direk seçmeni hedef alan aydın görünümlü bir takım şahsiyetlerin çıkıp, oy verene yok ''bidon kafalı'' yok ''çoban'' ''göbeğini kaşıyan adam'' ''aptal saptal'' gibi yakıştırmalarda bulunması.. Güncel olaylarda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi insanların sesinin yükselmesi beni de ister istemez daha hassas hale getiriyor.. Doğal olarak cevap vermek durumunda kalıyorum..
KArdeşlerim Yasaları, sorumluluk ve hakları bilmeden konuşunca işte işler buralara varıyor ve hemen incitici sözler dökülüyor ağızlardan (klavyeden) Konunun ilk mesajına bakalım, yazan kardeşim tamamiyle haksız, buna rağmen küfür ettiğini söylüyor. Bakınız yasaları kuralları beğenip beğenmemek başka, uyup uymamak başka şeydir. Kuralları beğenmeyebilirsiniz ama uymak zorundasınız. Burada herkesin belirli bir eğitimi var, ana sayfada da tebliğler var, zahmet edip okumadan, birilerini suçlamak hele küfür etmek son derecede yakışıksız bir davranış. Şahsen ben de gırgırın boğazda, Kireçburnunda, Paşabahçede çevirmesine karşıyım ama tebliğ buna karşı değil, yani adamlar tamamen yasal bir av yapıyorlar, biz istemesek te. O halde adres neresi, tebliği hazırlayan KKGM. Fırsatı ganimet bilip vur abalıya hesabı siyasi görüşlerimizi burada tartışmaya açarsak, burası balıkavı sitesi olmaktan çıkar. Özetle: Herkes, birini suçlamadan önce, yapılan işin yasal olup olmadığını iyi bilmeli. Yasal ise bir şey diyemeyiz, değilse, şikayet mercileri var, SGK, Deniz Polisi, Belediye Zabıtası, Jandarma vs. Herkes görev edinsin, balıkçı tezgahlarına bakalım, istavrit 13 cm, lüfer 20 cm.... bunun altında balık satanları şikayet edelim. Kıyıya ağ atmak yasak değil, onu şikayet edemezsin, edersen haksızlık etmiş olursun, ayrıca da denetim mercilerini gelmiyorlar diye suçlarsın, bir de onlara haksızlık etmiş olursun. Ha yasal ama sen beğenmiyorsun, o zaman bakın pek çok profesyonel balıkçı ve STK bir mücadele yürütüyor, denizleri kurutan gırgırlara karşı, onlar da gazetelere ilan verip çinekopuma dokunma diyorlar. Açarsın telefonu gazeteye, biz bu ilanı protesto ediyoruz dersin, yazarsın Tarım Bakanlığına, BİMER'e koyduğunuz kuralları tatbik edin, yoksa suç duyurusunda bulunacağız dersin, kafana uyan kampanyalara sen de katılır, daha yüksek bir ses çıkmasını sağlarsın, yoksa burada kıyıya ağ attı, benim oltamı kopardı gibi laflar edersen hiçbir kıymeti harbiyesi olmaz, hiçbir faydası da olmaz. Rastgele.
Mahir Ağabey, kıyıya uzatma ve voli ağları atılabiliyor, onu biliyorum. Peki gırgır teknelerinin attıkları ağ bunlarla aynı mı?
Onu bunu anlamam ben yanlış yapıyorsan devlet acımayacak... memur çalışmıyorsa acımayacak,,yanlış yapana yaşam hakkı yok.. bu kadar basit..yasama yürütme benim işim değil..yasaması yürütmesi garip bir alamet-i farika olmuş memleket.. ben seçmenden bahsetmedim..ama devletten bahsederim .. bu gün yanlış -etik olmayan - yasal olmayan bir rapor açıldıgında nasılki yanlış yapanı eleştiriyoruz.. ..senin yaptıgın yanlış diyoruz ufak balık bunlar diyoruz vs.. amatör avcılık için dogayı tabiatı korumakla yükümlü olan kanun yapması gereken yani bizim burada tutugumuz balıkları paylaşmamız için zemin hazırlaması gereken devlette görevini yapmaz ise konuşulur.. bunların hepsi bir bütünün kısımları-parçaları.. ben burada 5 tane bir karışlık çinekop tutup göstersem neler olur ?? ..neler söylenir ? işte o zaman o balıgı koruyamıyan devleti de tenkid edebilirim....
Biliyorsunuz İstanbul Boğazında Yeniköy ÇAkarı ile Çubukluyu birleştiren hattın kuzeyinde gırgırla avcılık serbest. Başka bir sınırlama da yok. Zaten bu yasak da balıklar için değil, gemi trafiği açısından yani Ulaştırma Bakanlığı mevzuatı dolayısıyla getirilmiş, yoksa Tarım Bakanlığının umurunda bile değil. Bu bakımdan nerede çevirirse çevirsin tebliğe uygun. Bizim yapmamız gereken, bu saçma sapan düzenlemeyi değiştirtmeye ve gırgırın boğazda avlanmasını yasaklatmaya çalışmak. Bunu profesyonel boğaz balıkçıları da istiyor, çünkü boğazda yatacak ve bütün kış kendilerine ekmek parası olacak balığı bu büyük takımlar 10-15 günde yok edip gidiyor, küçük balıkçılar bir yere gidemediği için açlığa mahkum.
Mufi kardeşim Ben iyi anlatamadım galiba. Herkes istediğini söylemekte serbest ama burada söyleyince havanda su dövmekten farkı kalmıyor, amiyane tabiriyle masturbasyon, kendimizi rahatlatıyoruz. Eleştirilerimizi, isteklerimizi, görevini yapmayanlara yöneltmeliyiz. YApmayanı da kontrol edeceğiz, vatandaşlık görevi. Rastgele.