Not :anlayamadığım bir karışıklıktan dolayı bu konuyu ikinci kez açıyorum. Hepinize selam arkadaşlarım.Formları karıştırırken geçmiş formlardan bırınde aşşagıdaki yazılara ve çare arayışlarına rastladım.Ama Kimseden cevap gelmemiş.Bende tam olarak nasıl bu olaylar durdurulur bilemiyorum ama cahil ve düşüncesız insanlar guzelım doğayı ve av alanlarımızı mahvedıyolar. Balık avı net olarak bı çare bulsak.Bukadar kişiiyiz! Yazıktır Günahtır .İçim acıyor. Alıntı: kovboy´isimli üyeden Alıntı arkadaşlar ben bu foruma daha yeni katıldım alibeyköy barajını duyunca birkaç kelimede ben yazmak istedim ben 32 yaşındayım 10-12 yaşlarımdan bu yana bu baraja balık avlamaya gitmekteyim bundan 7-8 sene önceleri beni bu barajda yakalamadıgım balık yoktu sazan,levrek,turna ,yayın,çapak ve her gittigimdede balıksız dönmezdim ama neoldu bilmiyorum sanki çete gibi insanlar türedi hepsinde 1000-2000 metre ağlar hiçbirşeyi gözetmeksizin yılın 12 ayı burada balık avlamaya başladılar balıklara hiç üreme imkanı tanımadılar ikaz ettigimizde ise bizi tehdit etmekten bile çekinmediler ve sonuç neoldugunu anlatayım şimdi alibeyköy barajında begenmedigimiz çapak balıgını bile yakalayamıyoruz bırakın sazan,levrek,turnayı bu insanları kime nasıl şikayet edebiriz ne yapabiriz sayglarımla. Alıntı: FaTi´isimli üyeden Alıntı Alibeyköy barajında çok çeşitli balık yok.Çapak,kızıl kanat,gökçenez,sudak,kefal ve kaya balığı ( ıykk ) var.Turna veya sazan tutanı hiç duymadım.Bu balıkların avlanma dönemleride sirkülerde var zaten.Ama yiyebileceğin en lezzetli balıklar burada.Alibeyköy barajında 20 bin metre ağ olduğunu söylüyorlardı bir ara şimdi ne oldu bilmiyorum ama eskisi gibi balık çıkmıyor.Hatta haftasonu gidersen ellerinde tırı-vırı olan bir sürü denyo görebilirsin.Geçen hafta Alibeyköy barajının yanındaki dereye gittik.Elinde ağ olan bir kamil gördüm."Abi hayırdır buraya mı ağ çekeceksiniz" dedim.Pişkin pişnik evet dedi sığır insan.Hatta yanında ki adamın elindeki torbada 3-4 kiloya yakın yavru balık vardı. Benim düşüncem İstanbul valiliğinin şikayetler için şu adresi var http://www.istanbul.gov.tr/Default.aspx?pid=25 Ve şikayetlerin degerlendirmeye alındığını düşünüyorum Bu adreste verilen formda " Başvurulacak Kurum " dıye bır bosluk var Bu boşlugu işaretliyerek öncelikle şikayetimizi EYÜP KAYMAKAMLIĞINA sonra İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNE daha sonra İSTANBUL VALİLİĞİNE DAHA SONRA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ bölümlerine kopyalıyıp yapıştırarak iletip gündeme getirelim belki bi başlangıç olur. Linkteki Formda adımızı soyadımızı email adrEsımızı ""Tarafımın konu hakkında bilgilendirilmesini talep ediyorum"" yazan yeride tıkladıktan sonra başvurulcak yeri ve konuyuda(BARAJDA KAÇAK AVCILAR) yazıp aşşagıda verilen örnegide şikayete kopyalayalım(kendi ad ve soyadımızla) ==========================================================================ÖRNEK ŞİKAYET Alibeyköy Barajındaki kaçak balık avlanmasının önlenmesini.. Baraj cevresinde kendini bilmez haydutların aglarla ve tırıvırı larla kaçak olarak avlanmalarının önüne geçilmesini çok acil istiyoruz İlginize sunarım Burak YILDIRIM not: Balikavi Organizasyonu olarak 5000'i aşan üyemizle bu şikayetimizin arkasındayız www.balikavi.net ========================================================================- Ben kendi maillerimi yolladım bile. sizdende aynı ilgiyi bekliyorum ÖRNEGİ GENİŞLETİP HATALARINI DÜZELTİRSEK BERABERCENE DAHA İYİ OLUR..