................katiliyorum Okuma'yi bu konuda takdir ediyorum ozellikle ithal eden firmayi.... Bizim ulkede kaziklama meshurdur zaten sezonda gelen turistin ayakkabisini boyarlar 50TL alirlar. Turist bir yerde yemek yer, 20TL olan yemek icin 100 dolar alirlar... Sonra o turist bir daha gelir mi? Hobide kazigi yiyen bir daha buradan mal alir mi? almaz. Amator balikciligin dogasinda vardir arastirmak, kesfetmek... arastirin abi dunyanin her yerinde var bu urunler, kaziklanmayin artik.
Balıkçılık malzemesinin denemesi vs. yoktur, makine makine, kamış kamıştır... özelliklere bakılır ve ihtiyaca göre satın alma yapılır, kamış elime büyük geldi, kamışın kolu avcuma sığmıyor gibi şeyler yoktur.. nihayetinde değil mi...[/QUOTE] Caner Kardeşim dediğin gibi kamış kamıştır, makinede makine ancak fiyat karşılaştırmasını neye göre yaparsın? belli kalitelerdeki markaya göre dimi? burada görüp, deneme ve beğenme şansın olmayan ürünlerdeki alışverişler hep risktir bunu sende biliyorsun. örneğin Shimano Stella PG 8000 makinenin yorumlarını bilmeden test etmeden satın almak insanı huzursuz eder. Makineyi şayet biliyor ve test etmişsen fiyat avantajı neredeyse gönül rahatlığıyla onu satın alırsın. tabi burada malzeme sıkıntısız ve sağlıklı eline ulaşmış ise büyük kardasın. ayrıca ben abd den ayakkabı dahil pek çok ürün aldım. 7 günlük ekspres kargo ücretlerimin hiç biri 40 dolardan aşağı değildi. 3 sefer ptt ye takıldım. gümrüğe takılmayan ürünleri,m hep ups ile kapıma getirildi. Ayrıca konumuz alım, satım değil... bu sitede alım satım yasaktır. ayrıca burada alım satım yapmıyoruz konu paylaşıyoruz . bana vereceği fiyatın riskine girmeyi düşünür mü onu merak ediyorum sadece eger girerse ben ürünü beğenmez yada almama gibi riski kaldırabilecek mi? yada kaç tane satabilir? bu soruları cevabını merak ediyorum.
unutmayın arkadaşlar ticarette malı piyasaya ilk sokan firma hem pahalı satar hemde kazanır. talep ve rekabet arttıkça fiyat düşer. örneğim iphone ilk çıktıgında ki fiyatı ile bugünkü fiyatı bir değildir.
Fuat Bey konumuz alım-satım değil tabii ama bana link verme getir ürünü burada sat diye konuyu başlatan da sizsiniz. olaya provakatif yaklaştığınızı düşünüyorum, size ne canım satıcılardan isteyen Türkiye'den alır isteyen yurtdışından bundan neden bu kadar rahatsız oldunuz, bizler size zorla müteşebbis olun reklam yapın eleman çalıştırın vs. demedikki girip bir yerde maaşlı çalışsaydınız bunları da patronunuz düşünseydi bırakın satıcılar gerekli önlemleri alıp fiyatlarını ucuzlatsınlar pahalı ve az satılan malı getirip çok kar elde etmeye çalışacaklarına lokomotif malları getirip sürümden kazansınlar örnekler çoğaltılabilir lütfen objektivitenizi kaybetmeyiniz. Saygılarımla
Söylediğim fiyatların üzerine 30 avro kargo parası ekliyorsunuz. O zaman bile Türkiye fiyatının çok altında kalıyor.
Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz ...Dünyanın en pahalı iletişimi kullanıyoruz....Avrupa Birliği ülkelerinde dolaylı vergi yükü en fazla bizlerin üzerinde ...Yani bir markete gidip alışveriş yaptığınızda bu mallara ödediğiniz vergi ,1000 tl maaş aldığınızda da 10.000 tl maaş aldığınızda da aynı ...soyuluyoruz ...Mr Smith İngiltere'de % 2 kazandığı parasına ( üstelik gelir vergisi ödeyerek ) bizde % 10 kazanıyor ( yabancıya vergi muhafiyeti nedeni ile net kazanıyor.)..nerden akıyor bu değirmenın suyu ...söyleyeyim ...Mehmet'in Ahmet'in madenlerde canını vererek kazandığı 1200 tl den şaaak diye daha maaşını göremeden gelir vergisi kesilerek ,senin aldığın 1 tl mazota 2 tl vergi ödeyerek ,15 tl lik telefon parasına 45 tl ödeyerek ...yüz tane sayarım ...o yüzden oltaya ,makinaya ödenen bu fahiş fiyatlar bunların arasında kaynaaar gideer ...
Anlıyamadım doğrusu, eğer demişsiniz, siz türkiyede yaşayan bir vatandaş olarak bugüne kadar, kazıklanıp, kazıklanmadığınızı farketmediyseniz, bilemiyorum ne demeli,
Arkadaşlar, Benim hiçbir malzeme satıcısıyla alakam yok. Ancak ithalat yapmışlığım vardır. Bir malın yurtiçi maliyeti şöyle hesaplanır: Yurtdışı fiyatı + Limana nakil bedeli + Kargo bedeli (paket hacmine göre hesaplanır) + Sigorta bedeli + Navlun bedeli + Ordino bedeli + Yurtdışı fiyatı+Kargo+Sigorta üzerinden hesaplanan gümürk vergisi + Yurtdışı fiyatı+Kargo+Sigorta+gümürk vergisi üzerinden hesaplanan KDV + Yurtiçi ambar bedeli (Karaya iner inmez geçen süre ve paket hacminden hesaplanır) + Gümrük masrafları/pul/harç/vs... + Yurtiçi nakliye Mal muayenesi için 10 gün boyunca mal bekletildiği olur. Bu da günde taban bedel olarak yaklaşık 20 TL/desimetreküp/gün bedelin çıkmasıyla maliyeti arttırır. Bu bedel malın cinsine göre daha da yüksek olabilir. Hal böyle olunca bir malı gümrükten çıkarttığınızda fiyat yurtdışı fiyatına göre %250'lere kadar çıkabilir. Diğer mesajları incelediğimde hemen hemen hepsinin birkaç mal içeren ve bedeli 150 Euro altında kaldığını tahmin ettiğim paketler sözkonusu. Ancak bir ana bayi/toptancı, (değiştirme, defo gibi konular hariç) hiçbir zaman bir tek paket / bir tek mal getirmez. Çünkü satabilmesi (fatura kesebilmesi için) için gümrükten geçmesi gerekir. Küçük bir paketi gümrükten geçirdiğimizi düşünürsek gümrükle ilgili bütün masrafları ödediğimizde toplam maliyet %350'lere kadar fırlayabilir... Diğer bir konu ise garanti ve yolda geçirilen kazalar... Eğer bireysel olarak ufak paket getirtiyorsanız, eğer yolda hasar görürse ve 5-80 USD gibi sigortalanabilir hızlı posta yerine 15-29 USD'lik standart postayı seçerseniz bu durum yurtdışındaki satıcıyı bağlamaz... Kaldı ki paketinizin gümrükçe "Gümrüklenmeli" kararı vermemesinin hiçbir garantisi ve yasal yönü yoktur. Gümrük masraflarını ve vergisini karşılamanız gerekebilir. T.C. sınırlarındaki dükkandan aldığınız çoğu malın en az 2 yıl garanti ve 1 yıl yedek parça garantisiyle satıldığını da hatırlamakta fayda var. Bu garanti konusu birçok mal için ithalat sırasında gümrülçe ithalat yapan kişi/şirketten istenen bir konudur ve garanti belgesini çıkarmak için de harçlar ve bedeller ödenmesi gerekmektedir... Kısaca: malın gümrüklenmesi gerekiyorsa maliyet bir hayli artar... Umarım açıklayıcı olabildim...
Selamlar, yorumların ve bilgilendirmelerin birkısmını okudum, Nasreddin hocanın dediği gibi herkes haklı, Yalnız burada şunu göz ardı etmemek lazım, Türkiyede bu ürünleri kaç tane firma ithal ediyor. benim bildiğim kadarı ile bir elin 10 parmağını geçmez, hal böyle olunca gereken rekabet şartları oluşmadığından, olay biraz da tekelciliğe dönüyor ve liste fiyatım bu bundan aşağıya bunu satmam diye satıcıların diretmesinden kaynaklanıyor. Tabi bunu birde ekonomik şartlar ve kişilerin alım gücüde eklenecek olursa, sınırlı sayıda gelen bir ürünün depoda veya mağaza vitrininde bekleme süresi, bu ürün için satıcının ödediği paranın finansman maliyetleri, döviz kurunun sürekli olarak dalgalanması dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik krizler sebebiyle, yüksek fiyata satılması normalleştiriliyor. ve hiç itiraz etmeden alıyoruz. Bence, bu konuda yapılması gereken amatör balıkçılığı çocuklarımıza çevremize sevdirmek, güzel bir hobi olarak bu alışkanlığı birlikte yaşadığımız insanlara aşılamak. Böylelikle, sektör genişleyecek, daha çok ithalatçı firmanın bu ürünleri yurt dışından getirmesini sağlamak, aslında en doğru olanı bu kalitede kendi ürünümüzü yapabiliyorsak ne mutlu bizlere bu kadar fark ödememiş oluruz. kısmet artık inşallah bu günleri de görürüz ama biraz zor gibi.
Koray bey, Bende ithalatçı değilim ancak bahsettiğiniz küçük paketlerin bireysel kişiler için getirilmesi hususunda bahsettikleriniz kısmen yanlış, hatta tümü desek daha doğru olur. Yıllardır bireysel gümrük mevzuatının her türk vatandaşına verdiği imkan ile onlarca kategoride farklı ürün ithalatları yaptım. Forumdaki arkadaşlarıma yardımcı olmak amaçlı yeni bir konu açtım şu konu. Ancak sizin bahsettiğiniz gibi bir bireysel paketin kargoca sigortalanması 80 dolar gibi bir rakam değildir. 10 dolar kargo ise, 3 dolar sigortasıdır. Siz özel kargo şirketlerinden bahsediyorsunuz ama biz devlet kargolarıyla o kadar rahat çalışabiliyoruz ki gerek bile kalmıyor özel şirketlere. Bırakın hasarlanmayı, kaybolmayı, benim bugüne dek getirttiğim yüzlerce paket var, daha bir tanesi ne hasarlı ne de kırık geldi.... hem de bildiğiniz devlet postaları ile yollandı. Ayrıca konumuz amatör balıkçılık, öyle sizin dediğiniz gibi %350 vergilendirme söz konusu değildir. 1500 euro'ya kadar alışveriş yapıldığında ABD ülkelerinden %18, diğer ülkelerden %20 vergi alınmaktadır. Bunun üstündeki rakamlar için sadece ithalat rejmi uygulanır. Ben laptop bile getirttim afedersiniz gümrüksüz. Bireysel ithalat yapanın bir tek ağzına bakar gümrükçü, insanlarla iletişiminiz iyi ise, 2000 dolarlık ürünüde gümrükten sokabiliyorsunuz, burada niyetiniz önemlidir. Gerisi boştur, bireysel gümrükten bahsediyorum................. Artık uluslararası garanti diye bir şey var bilmem haberiniz var mı, malı aldığınız yere faturasıyla kargoladığınızda ücretsiz tamir, değişim ve bakım yapılabiliyor. Bir çok markada böyle.
Bu bir çok mala Balıkçılık Ekipmanları dahil değil sanırım, biz o garanti belgelerini maalesef hiçbir balık malzemesinde göremiyoruz, nedendir acaba, nerede bu garanti belgeleri. kamışında garanti belgesimi olurmuş laflarıyla muattap kalıyoruz böyle bir zorunluluk var ise bu malların garanti belgesi olmadan ithalatına, gümrükten çekilmesine, satılmasına, kim izin veriyor bu konuları da açıklayabilirseniz dahada müteşekkir olacağım size.
Değerli arkadaşlar hep yurtdışında ürünlerin ucuz olduğu burada çok fazla meblağ ödendiği sözkonusu.Bazı dostlarımız gümrük vergisinin diğer masrafların bu kadar tutmayacağını beyan etmiş.Ben ilkönce bir oltacı, sonra tüccar olarak gerçekleri size bir daha izah etmeye çalışayım.Hem de yeni bir örnek ile; yakın bir dostum almanya dan bir stella 18000 aldı, mesaj içindeki linkteki mağazadan, yurtdışına çıkış olduğu için yüzde 19 vergi düştükten sonraki fiyatı 588 euro DPD kargo ile TR teslim 90 euro 678 Euro, 1329 tl yaptı, makine geldi hoop gümrüğe takıldı, yurtiçi kargo temsilci olduğundan oraya gelmiş, 120 tl ordino,artı çelebiye 120 tl antrepo parası, kredi kartı ödemesi olduğundan yüzde 3.5 kkdf (1329 tl üzerinden) 46.5 tl, yüzde 18 kdv 241 tl , kendi bukadar zahmete oradan oraya gidemeyeceğinden gümrükçüye vekalet 46 tl, artı 100 tl masraf çünkü gümrükçü arkadaşı para almadı.Toplayalım bakalım neye gelmiş 2002 tl . Ben Shimano bayii olarak bu makineyi zaten nakit ödemede 1800 tl ye satıyorum.Şimdi iktisatçı, yurtdışını çok etüt eden ama hiç birşey almadan eleştiri yapan , daha ucuza alırım diyenler otursun hesap yapsın, haa yok kardeşim ben kaçak,göçek, tanıdıkla getirim kuruş vergi vs ödemem diye getirenler hariç tabiiki , düşünsünler sonra eleştiri yapsınlar, daha işin içine ithalat safhasında ki distirbütör-bayii karı, nakliye vergi dükkan, pazarlama, depolama, reklam, eleman , gümrükçü bağlanan para sonuçta ticaret vs giderleride koymuyorum, hoş konu ithalat değil bireysel alım, lütfen yazarken mantık çerçevesinde yazınız.Bu konu hemen her forumda irdeleniyor, bilen bilmeyen herkes yazıyor ilkönce iyice bir araştırın yada 500 euroluk birürün getirin sonra yazışalım.Herhalde anlamayanlara bir örnek teşkil eder bu yazım.Selamlar Not ;mesajı açan arkadaşın bulduğu jigwrex kamış eski modeldir ,stok eritmek için uygulanan bir fiyattır, bizler eski modeli ithal etmiyoruz, eleştiri yaparken ürünüde tanımak lazım ilkönce.
Sevgili Tamer, fena halde kamış garantisine takılmış durumdasın, kamışın garantisi olamaz, ancak markada parça garantisi olur, tüm dünyada böyledir, garantili kamış mı olur? aldın çıktın dükkandan arabana yüklerken kırdın, nasıl ispat edeceksin, atarken duvara çarptın, elinden düştü ki benim başıma 2 kere geldi, yada başka biri atarken vurdu kırdı kamışını ,kalamayı açmadın geldi büyük bir balık kaldırırken kırdın bir sürü hasar şekli var, senin istediğin camcının taktığı cama garanti vermesi gibi bir şey , halbuki makinede az-çok hasarın nasıl oluştuğuna dair izlenim belli oluyor bu yüzden belli bir süre garanti mevcut.Hiç bir kamış kırılmaz diye satışa sunulmaz,böyle bir husus yok anlayacağın.Selamlar
ülkemizdeki yüksek fiyatları vegilere, sigorta primlerine felan baplayanlar olmuş. halbu ki avrupadaki vergi sistemi üzlkemizdekinden çok çok daha ağır. avrupadaki vatandaşında maaşı daha eline geçmeden kesiliyor biçiliyor. sürüm olayına gelince, tüm türkiyenin balıkçılık malzemelerini tedarik eden zaten bir kaç tane firma var bildiğim kadarıyla. sürüm konusunda sıkıntı çekeceklerini hiç sanmıyorum. kazıklanma meselesine gelince, pazar dinamiklerini bilmem, internetten de hiç alışveriş yapmadım. ama çevremde yapan insanlar var. sadece 150 euro altı felan da değil. daha geçende arkadaşım profesyonel bir fotoğraf makinesi aldı yurtdışı bir siteden. bütün vergiler kargo sigorta masrafları da dahil, Türkiye'dekinden 1000 TL (%30) daha ucuza geldi makine. ve genelde bu böyle. kazıklanıyormuyuz kazıklanmıyormuyuz bilmem ama daha ucuza getirtebileceğimiz gün gibi aşikar. (not : istisnalar kaideyi bozmaz)
Sevgili Cevat Abi, hadi kamışa takmayayım bence aynı şey makina içinde geçerli Türkiye'de satılan, sizinde sattığınız hangi makinanın içinden Türkiye'de geçerli bir Garanti Belgesi çıkıyor. Birde siz benden daha iyi bilirsiniz sınırlı garanti diye bir şey var, kamışlar için bir belge düzenler ithalatçı garantinin neleri kapsadığını açıkça yazar kullanıcıyı bilgilendirir, kullanıcı da haklarının neler olduğunu bilir. Gerçekte camcı taktığı cama garanti veriyor ama taş atılıp kırılırsa adamda aptal değilya görür değil mi? Ayrıca kamışa kırılmazlık garantisi istediğimi ve/veya üreticinin, dağıtıcının, satıcının böyle bir garantiyi vermesi gerektiğini hiçbir ortamda yazmadım, beklemedim, karbondan kırılmazlık beklemek sadece ironik olabilir eğer biraz malzemeden anlıyorsanız, benim takıldığım tek nokta şudur; eğer ben 20, 50,100 vs liralara elektronik veya sair birşey aldığımda bunun garantisini, kullanma klavuzunu, satış sonrası hizmetini, teknik servisini, yedek parça teminini, inciğini cinciğini arıyorsam, 200, 500, 1000 liralık balık malzemesi alırken neden garanti belgesi aramıyayım neden yukarıdaki malı alırkenki sorguladıklarımı sorgulamayayım, ben iğnenin, misinanın, fırdöndünün yani sarf malzemesi olan emtiaların garantisini istemiyorum ki bana göre kamış sarf malzemesi değil, kendini bilen bir insan kamışı yere vurunca, araba bagajına sıkıştırınca, başkası vurunca zaten bunu garanti kapsamında değiştirin-onarın diye gelmez sanırım, gelirsede bu onun terbiyesizliğidir, karaktersizliğidir. Elektronik cihazlarda veya herhangi bir cihazda, üründe, yere atılıp kırılma, sıvı teması vs birçok olayda ürün garanti dışı kalır ama bu onların garanti belgesi olmamasını gerektirmez. Selamlar.
Türkiyede malesef balıkçılık değil her türlü şey pahalı. Ben genelde yurtdışından supplement getiriyorum vede kargo hariç 120-150$ ı geçmemye çalışıyorum.150$ lık ürüne bide 80-90$ kargo eklediğimizdede nerdeyse tr deki fiyatların yarısından daha ucuzuna geliyor. Fakat konu supplemet olunca gümrüğe takıldığında vergisini bile ödeseniz alma gibi bi şansınız olmuyor. Cevat beyin verdiği örnek gibi gümrüğe takıldığı an TR deki fiyatının daha üzerine çıkacaktır.
Sevgili Tamer, anlıyorum ne demek istediğini ama dünyada böyle bir uygulama yok, biz Fox ürünlerinin distirbütörüyüz bildiğin gibi, iki arkadaşım geçen sezon 2 adet kamışı üstüne basarak ve araç bagajında ilk parçalarını kırdılar, bunlar sazan kamışı ve 2 parçalı 13 ft boyunda yani tek parçası yaklaşık 1.93 cm gibi, üreticiye durumu bildirdik ve hemen 2 ilk parça ücretsiz olarak geldi.Böyle örneklerde mevcut, sevgili Cengiz ağabeyin Fox stratos Fs 10000 makinesinin arka kalama düğmesi arızalandı, 3 seneden sonra ,kendiside biraz kurcalamış , yollayalım tamir edin dedik, kabul etmeyip hatta eski makineyi de istemeden yenisi yollandı.Kamışlar için marka marka bunları söylemek mümkün değil ancak yetkili temsilci elinden geldiği kadar tamirinde insiyatif kullanıp müşteri memnuyeti sağlamaya çalışıyor, lakin kamış için herhangi bir garanti belgesi uygulaması maalesef hiç bir markada yok, olamazda, Sportex kamışların üzerinde 3 yıl garanti yazar mesela, lakin bu nasıl garanti ne , neyi kapsar,belli değil Türkiye de kullandığınız bir kamışı alman firmasına nasıl izah edersiniz bir hata olsa, farzedin izah ettiniz parçanın buraya gelmesi zaten bir külfet. bence imkansız, herkes senin gibi iyi niyetli olmayabiliyor, bizim başımıza çok geliyor, kullanıcı hatası ama üreticiye-bayiiye yüklemeye çalışan oldukça fazla allahtan kalburüstü markaların temsilciliğini yapıyoruz , fazla başımız ağrımıyor.Bence haklısın ama böyle bir uygulamanın olmayışı ülkemize mahsus değil, bunu anlatmaya çalışıyorum.Selamlar
Sportex markasinda 3 yil garanti var sevgili cevat,kamisiniza sizin kulanis hatasi disinda her türlü garntiyi verir,fujilerin paslanmasi mesela,yada makine takilan kisimin kirilmasi gibi,ayrica yedek parcasinida temin ederler... http://yfrog.com/b9img0521mj
Selim abi, zaten bildiğim için yazdım ama tutupta atar değerinden fazla atan olursa, ya da ip kullandığımız bir makinede yanlışlıkla tel kapanıp kamış ucu kırılsa , tut ki buna benzer bir hata oldu , nasıl garanti istenir? benim anlatmak istediğim bu, yani firma ancak kamışın dediğin gibi fujilerine, makine yatağına, mantarına, vs garanti verebilir, bir oltacıya shimano spin kamış verdim 4 ay kullandı, sonra kamış halkasının porseleni kırıldı dedi, bunu garantiye sokalım, kamışı değiştirelim dedi? hadi gel işin içinden çık bakalım, çok zor böyle garantileri istemek ve iddia ediyorum hiç bir firma veremez, kamış bu , koyduğunuz yerde , evde de düşüp porseleni kırılabilir sonuçta.Zaten mesajın başında belirttim ancak parça garantisi verilebilir. Sevgiler, selamlar abi